Rafael Soriano till Washington Nationals

Som en av få riktigt heta free agents kvar utan kontrakt säger flera källor att Rafael Soriano nu landat ett tvåårigt avtal med Wasington Nationals värt $28 miljoner. Avtalet förlängs per automatik ytterligare ett år för $14 miljoner om han spelar i 120 stycken matcher under de två åren.

Efter en lyckad säsong i Mariano Riveras skadefrånvaro nyttjade Soriano sin klausul att hoppa av det sista året med New York Yankees för att istället undersöka möjligheten att få ett längre kontrakt. Yankees erbjöd pliktskyldigt ett ”kvalificerat kontrakt” som Soriano och agent Scott Boras tackade nej till, detta för att Yankees ville komma åt rätten för ett draftval från Sorianos framtida klubb man annars inte skulle få. Nu får Yankees istället det 32:a draftvalet och Nationals tappar det 29:e.

Soriano snittade 9.2 K/9 och 3.2 BB/9 med Yankees förra säsongen och stod för 42 saves.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!