New York Yankees i fritt fall

Det är ingen rolig period att sympatisera med New York Yankees. Efter upphållet för All Star Game så är all form av stabilitet som bortblåst. Pitchingen har fungerat, men offensiven dog någon form av digerdöd. Om vi exkluderar rekordjagande Aaron Judge så finns det så gott som ingenting i laget som påminner om ett topplag. Med Judge borträknad så är den gemensamma slashlinen de senaste 30 dagarna smått genanta .206/.268/.295. Eller för att prata svenska: genomuselt.

Tänker osökt på José González låt Stay Alive.

The gears won’t turn and the leaves won’t growThere’s no place to run and no gasolineEngine won’t turn and the train won’t leave

Vid varje ny matchserie växer någon form av känsla fram att jäklar, nu måste det väl ändå vända? Med någon undantag så har den känslan övergått till samma apatiska och dystopiska migrän som González sjunger om. Det är snustorrt i tanken. Den stabila ledningen i divisionen är snart bortblåst.

Annars kändes det som att Yankees gjorde ett par stabila förvärv strax innan deadline. Franke Montas kom från Athletics. Efter att kastat en ERA på 3.18 i Oakland så ger de 20 ER på 25.2 IP en ERA på 7.01 i Yankees. Harrison Bader skulle stärka defensiven på outfield, men har fortfarande inte gjort en enda match för Yankees sedan förvärvet för drygt en månad sedan. Andrew Benintendi skulle öka slagprocenten, men har minskat sin BA från .320 i Royals till .254 i Yankees. Nu dessutom placerad på skadelistan med en inflammerad handled.

Yankees augusti anno 2022 är den sämsta i klubbens historia sedan september 1991. På drygt 30 år har laget aldrig haft en sämre segerprocent (.357) under en enskild månad.

Eller som Lindsey AdlerThe Athletic dräpande, men ändå korrekt, analyserar läget:

The blame falls on team owner Hal Steinbrenner, who has operated the biggest club in the sport with an eye toward frugality instead of talent.

Lite orutinerat bokade jag en Florida-resa precis efter att grundserien avslutas. Insåg dock att jag är där under den första wildcard-serien, och började hoppas på att Rays blir seedad fyra. Det vill säga bäst av de lag som inte vinner sin division, och skulle då få möta det femteseedade laget i en hemmaserie på The Trop. Nu börjar det dock kännas som att det är Rays som får en bye i Wild Card Series och att Yankees skulle kunna ställas mot Mariners i en sådan serie. Yikes.

Men vem vet, kanske José González skulle kunna gjuta lite mod i Yankees?

But there is a truth and it’s on our sideDawn is coming open your eyesLook into the sun as a new days rise

– Andreas Westling
@anwest1

Foto: Yankees Facebook

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!