Third-to-first pickoff move

Från och med denna säsong kommer MLB att förbjuda den så kallade Third-to-first pickoff move, där pitchern – med motståndare på första och tredje bas – låtsas kasta mot tredje bas för att istället vända sig om och kasta mot första bas. Intentionen är att lura motståndaren vid första bas att ta något steg extra och sedan bränna denne. Motståndare av momentet har med stor portion rätt skrikit ”balk!” och nu har MLB lyssnat på kritiken och tillämpar balk-regeln i fortsättningen.

Nu ska det tilläggas att momentet i sig inte rönt speciellt stora framgångar vad gäller antal brända spelare (success rate ryktas vara 2-3 %), däremot får pitchern nu sämre kontroll över spelets base running. Det MLB i sin tur troligen primärt ville åt med regeln var att komma åt ett av basebollens många tidsslukare, mycket mer än att komma åt ett stort regelproblem.

Visa kommentarerStäng kommentarer

2 Kommentarer

Kommentera!