Stephen Strasburg

En av de spelare som det pratades mest om förra året är tillbaka på kullen.

Strikeout-kungen Stephen Strasburg som fått väldigt lite speltid i sin karriär på grund utav skador debuterade för Washington Nationals 8:e juni 2010 för att en månad senare hamna på disabled list för första gången.

Han kom tillbaka i början av augusti men gjorde bara tre starter innan han hamnade på DL igen. Den här gången konstaterades det att han skulle behöva en s.k. Tommy John surgery vilket ledde till att han inte skulle återkomma förrän i september 2011. Strasburg hann bara pitcha 24 inningar under året.

På det 1 ½ år han gjorde från sin debut hade en den fina statistiken på 2.54 i ERA  och hela 116 strikeouts. Trots det kunde han bara pitcha 92 innings.

Inför säsongen 2012 fick han en begränsning på att pitcha 160 innings för att inte förstöra armbågen igen. Efter en väldigt bra säsong ryktades det om att man skulle låta honom pitcha 180 innings och även om att man skulle ta bort begränsningen. Så blev det inte utan han stannade på 159 1/3 inning. 

Statistik genom karriären

IP: 251.1 ERA: 3.16 W-L: 21-10 SO: 313

2013 är året som ska bli hans första år som han ska pitcha hela året. Förväntningarna är – med all rätt – höga och håller han sig skadefri är han antagligen en utmanare till Cy Young award.

Enligt ESPNs fantasy-rankning är han den fjärde bästa starting pitchern, framför stora stjärnor som David Price och Matt Cain.

Igår var han kanske inte riktigt så bra, han startade spring training-matcherna för Nationals och på två inningar släppte han tre hits, två earned runs och en strikeouts. Men åt andra sidan, spring training-matcher säger inte mycket om hur bra säsong man kommer ha. Och det kommer onekligen bli intressant att följa honom i år!

Visa kommentarerStäng kommentarer

3 Kommentarer

 • Andreas Westling
  Posted 24 februari, 2013 at 19:43 0Likes

  Strasburg är min favoritpitcher, han känns verkligen badass när han levererar sina kast. En given keeper i mitt fantasylag 🙂

  • @MSundquist9
   Posted 24 februari, 2013 at 21:10 0Likes

   han ligger högt upp för mig också och även i mitt fantasy-lag är han en keeper 🙂

 • From The Cheap Seat
  Posted 8 mars, 2013 at 20:05 0Likes

  Säger som Davey Johnson när han ombads beskriva SS med två ord: ”Doc Gooden”. Det kan inte bl

Kommentera!