Inför 2013: AL Central

Del två i min inför-säsongen-rapport, den här gången är det AL Central som gäller. Visserligen hittar vi förra årets vinnare av American League här, men i övrigt är det ingen toppdivision. Första delen i införrapporten hittar du här.

Chicago White Sox

Placering 2012: 2:a.

Under förra säsongen var man enda lag att kunna utmana Detroit Tigers, och man gjorde det rejält också. Under stora delar av säsongen ledde man divisionen men med ett fåtal matchserier kvar tappade man ledningen och slutade 2:a, tre vinster bakom.

Man har under offseason förstärkt sitt starka infield med Jeff Keppinger från Tampa Bay Rays som hade ett AVG på .325 förra året. En grym förstärkning. Enda frågetecknet är att han har varit skadad och om han är återställd, jag tror att han känner sig frisk och under de 21 at bat han haft hittills under spring training har han haft 10 hits.

Man har även förlängt kontraktet med Chris Sale, ett kontrakt som gäller till och med 2017 och optioner på 2018 och 2019. Den blott 23 år gamla pitchern har under den tiden möjlighet att tjäna upp till $60 miljoner, inklusive optionsåren.

Håll ögonen på: Chris Sale, Paul Konerko och Jeff Keppinger.

Cleveland Indians

Placering 2012: 4:a.

American Leagues näst sämsta lag förra året har jobbat hårt under offseason, man har bland annat Mike Aviles (från Kansas City Royals), Nick Swisher (från New York Yankees) och Michael Bourn kommit till Indians under vintern.

Swisher gjorde kanske sin bästa säsong någonsin i Yankees förra året, han hade ett AVG på .272 och slog 24 homeruns samtidigt som han hade en helt okej defensiv säsong. Han spelade 109 matcher på rightfield och 41 på första bas.

Bourn gjorde även en bra säsong förra året .274/.348/.391 i AVG/OBP/SLG och hade även 42 stulna baser, näst flest i National League förra året. Dessa två kan tillsammans med Ezequiel Carrera utgöra ett väldigt starkt outfield, och även om de inte når slutspel kan de vara med i matchen länge.

Håll ögonen på: Nick Swisher, Michael Bourn och Asdrubal Cabrera.

Detroit Tigers

Placering 2012: 1:a, förlust i World Series.

Här har vi förra årets vinnare av American League Championship Series, laget som slog ut Yankees med 4-0 i matcher men sedan förlorade World Series mot San Francisco Giants med samma siffror.

Tigers har en väldigt komplett trupp, man har en grym rotation med Justin Verlander i spetsen, man har riktigt bra slagmän som Prince Fielder, Miguel Cabrera och nyförvärvet Torii Hunter. Vad är då deras svaghet? Defensiven. Man släppte 670 poäng förra året, 9:e bäst i MLB men med tanke på vilka pitchers man faktiskt har och att man spelar i en så pass dålig division så kan man kräva att man ligger högre upp på den listan, man släppte 74 unearned runs förra året. Utan någon exakt statistik på hur man ligger till på den listan så är jag övertygad om att det är bland dem sämsta.

Man har allt men om det är något som kan stoppa Tigers från att bli ett slutspelslag även i år så är det att man förlorar matcher via poäng på errors.

Håll ögonen på: Justin Verlander, Miguel Cabrera och Torii Hunter.

Kansas City Royals

Placering 2012: 3:a.

Här hittar vi spring trainings bästa lag hittills, 13-1 har man gått i skrivande stund. Men som ni vet är det inte i spring training det gäller utan under regular season och post season.

Men något måste väl Royals ha gjort bra om man ligger på ett vinstsnitt på .929? Jo, det har man man har bland annat bytt till sig en av ligans bästa starting pitchers, James Shields, från Rays. Man har även bra spelare som Alcides Escobar och Mike Moustakas.
Man har även en designated hitter – Billy Butler –  som slagit över .300 tre av de senaste fyra åren. Så ska det bli en bra säsong (när matcherna börjar gälla något) av Royals i år gäller det att ovan nämnda verkligen presterar.

Håll ögonen på: James Shields, Billy Butler och Mike Moustakas.

Minnesota Twins

Placering 2012: 5:a

American Leagues sämsta lag förra året med bara 66 vinster. Man har inte plockat upp mycket under offseason, utan man har hållit på de spelare man har. Ska man komma någonstans över huvud taget i år gäller det att spelare som Joe Mauer, Josh Willingham, Jared Burton med flera verkligen presterar på topp i år. Man har även en liten joker i truppen i år, Eduardo Escobar, en nybliven 24-åring som kom från White Sox förra året. Han hade ett AVG på .214 förra året men som kan öka på det ganska rejält i år. Att han har slagit .367 under spring training är verkligen lovande!

Håll ögonen på: Joe Mauer, Jared Burton och Eduardo Escobar.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!