Inför ALDS 2018

Houston Astros – Cleveland Indians

Johan:

Astros-Indians 3-1

Med tanke på mötet mellan Red Sox och Yankees flyger den här lite under radarn, men det kan bli en bra serie det här. Pitchingmötena i match ett (Justin Verlander vs Corey Kluber) och två (Gerrit Cole vs Carlos Carrasco) låter finfint på förhand, men jag kan ändå inte låta bli att tänka att den här serien bara kan sluta på ett sätt…

… för i min värld är Astros ett mera komplett lag, framför allt offensivt sätt. Astros har fått kämpa större delen av året mot först Mariners och sedan A’s medan Indians fått en betydligt enklare resa för att vinna sin division. Att fråga sig om indians är ”redo för det som väntar dem” låter kanske lite sådär, men ändå? Förberedda eller inte, jag tror inte att de räcker till mot Astros ändå.

Andreas:

Astros-Indians 3-2

Johan är något på spåren med att Indians har haft en enklare resa. Jag tänkte på det när Cubs förlorade match 163 och WCG, de såg energilösa ut efter allt matchande på slutet och jag är övertygad att det sätter sig mentalt. Här han Indians ett riktigt övertag på de flesta av konkurrenterna i slutspelet, man har haft en mycket enklare resa till Division Series.

Nu står dock regerande mästarna Astros för motståndet, av många rankade som det bästa laget i ligan. Hittills har vi inte sett någon ”hangover” från fjolårssäsongen, 103 stycken segrar och ligans bästa ”målskillnad” med +263. Mot Indians gick man 4-3 och 45-29 i gjorda runs. Och jag ska vara ärlig, under de år jag följt MLB så tror jag att jag tycker att den här generationen Astros är det bästa och roligaste laget jag någonsin sett. Correa, Altuve, Bregman, Springer, Verlander, Cole McCullers, Morton och Keuchel. Alltså, vad kan gå fel? Helt hänförd över all talang och erfarenhet som finns i det här laget. Det som talar för Indians är att man är mer mentalt utvilade och eventuellt mer ”redo”, men jag kan inte se många scenarion där Astros förlorar den här serien.

Boston Red Sox – New York Yankees

Johan:

Red Sox-Yankees 3-2

Normalt sett är jag en hyvens typ, försöker vara storsint/ödmjuk och gratulerar gärna rivaliserande fans. För några dagar nu så är det slut på den saken. Jag blev lite lätt ”svart i ögonen” igår morse när jag satt på tåget på väg till jobbet. Jag har en ENORM respekt för Yankees lag men det här får bara sluta på ett jävla sätt!

Om inte Boston tar det här vet jag inte vad jag gör. Det kommer bli en jävla nervpärs. Bostons bullpen är i usel form, det finns frågetecken för både Chris Sale och framför allt David Price med sin slutspelsstatistik. Mycket har att göra med hur match ett slutar, det laget som vinner den kommer ha en stor fördel going forward tycker jag. Men på något sätt så SKA bara Red Sox ta det här för annars vet jag inte vad jag gör. Njut av serien, ni som kan.

Andreas:

Red Sox-Yankees 1-3

Känslan har grott inom mig någon dag eller två nu, men ju mer jag tillåter mig tänka fritt ju mer anser jag att Yankees – just för tillfället – är det bättre laget. Det är inget snack om saken att Red Sox varit en pansarvagn under säsongen och bland annat gjort mos av Yankees på Fenway, men jag tycker att 108-54 (.667) är i överkant och Baseball Prospectus har Red Sox på .612 och Yankees på .611 på sina Adjusted Standings, som tar hänsyn till kvalitet på motstånd m.m. I gårddagens podcastavsnitt av Baseball Tonight så rankade Buster Olney Red Sox sjua och Josh Macri (Red Sox-supporter) de som femma (dock sist av alla AL-lag) när de gick igenom sina Power Rankings av de åtta slutspelslagen. Det här säger absolut ingenting, förutom att jag inte är ensam ute och cyklar om vi har tokfel. Men ingen rök utan eld är det man säger, va?

Antingen har man mörkat Sale rejält eller så är det något som är fel med esset. Bullpen är skakig. Ingen dunderavslutning av grundserien direkt. De sista två serierna mot Yankees gick man 2-4 (men 10-9 totalt under säsongen). Men här är mitt stora dilemma med laget: jag tycker att Red Sox har en aura om sig att vara ett tråkigt lag. Inte så att man gör tråkiga saker på plan, man slår homeruns och kastar många strikeouts. Men jag ser inget lyster, ingen slutspelskemi. Medan Luke Voit säger att han är som ett barn på julafton nu när han spelar i Yankees, Didi skriver sina tweets med en miljard emojis, CC Sabathia viker sig av garv i dugouten, Gleyber och Andujar springer runt med sina Colgate-leenden runt baserna så sitter Sale på presskonferensen och svarar ”No. Yes. No.” på frågor. Alex Cora är superseriös och Aaron Boone lite mer kompis med spelarna. Jag tror att Yankees mer uppsluppna inställning passar bättre i ett slutspel.

Det skulle dock inte vara första gången jag hade fel. Och en slagordning med Betts, Martinez, Benintendi, Devers. Gulp. Och är Sale just Sale, om Price är revanschlusten, om Kimbrel är ett monster i nionde – ja då är det få lag som kan matcha Red Sox.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!