Inför 2013: AL East

Det är nu 24 dagar kvar till opening day, vilket innebär att det är dags för en liten rapport inför säsongen. Jag inleder med AL East som är den kanske tuffaste divisionen med fem väldigt jämna lag.

Baltimore Orioles

Placering 2012: 2:a, utslagna i ALDS.

Orioles stod för en förvånansvärt bra säsong förra året, efter att ha kommit sist i divisionen fyra år i rad gick man 93-69, vilket ledde till en Wild Card-plats. Anledningen? Adam Jones. Kanske inte hela sanningen, men han hade ett väldigt bra år förra året. Han slog 32 homeruns, hade ett AVG på .287, SLG på .505 och 16 stulna baser.

2013 kommer vara ett viktigt år för Orioles, lyckas man komma upp i åtminstone 85-90 vinster kan man vara på väg att bli en respekterad klubb i MLB, istället för att få höra att man var en sportslig motsvarighet till ett ”one hit wounder”.

Håll ögonen på: Adam Jones, J.J. Hardy och Jim Johnson.

Boston Red Sox

Placering 2012: 5:a

Efter att ha varit uppe i toppen och tampats i många år fick Red Sox-fansen en riktig törn 2012. En sistaplats med ett 69-93-record var långt under förväntningarna. Managern Bobby Valentine fick väldigt mycket kritik efter året och föga förvånande revs hans kontrakt.

I år kommer Red Sox vara väldigt sugna på revansch och dom har definitivt kapacitet till att göra det. Man har värvat friskt under vintern. Problemet är att det är fyra andra lag som siktar på första platsen, och inget av dem kan räknas ut på förhand.

Håll ögonen på: David Ortiz, Dustin Pedroia och Shane Victorino.

New York Yankees

Placering 2012: 1:a, utslagna i ALCS.

Det klassiska Yankees som år efter år ligger i toppen och alltid går till slutspel, förra året vann man divisionen och gick ända till ALCS där det tog tvärstopp mot Detroit Tigers. Något av en besvikelse för fansen men något som ändå kan ses som en godkänd säsong, även för ett topplag.

Yankees 2013 börjar bli lite ålderstiget och man ser skadebekymmer på många av spelarna, Derek Jeter, Mark Teixeira, Curtis Granderson och Alex Rodriguez är några av spelarna som varit skadade en längre tid det senaste halvåret. Att Rodriguez dessutom har haft det omständigt med dopingrykten omkring sig gör inte saken bättre heller.

Det som talar för Yankees å andra sidan är deras breda trupp med stjärnspelare överallt, det gör att de har alla chanser i världen att bli ett topplag även i år.

Håll ögonen på: Derek Jeter, Robinson Cano och Mariano Rivera.

Tampa Bay Rays

Placering 2012: 3:a

Efter att ha gått till slutspel tre gånger på fyra år missade Rays slutspelet förra året efter att ha kommit trea i divisionen, tre vinster från en Wild Card-plats.

Under vintern har man fyllt i hålen på infield där det stora problemet har funnits, flera nya spelare har tillkommit men man har även blivit av med spelare som James Shields och B.J. Upton. Något som kommer bli intressant att se är hur Fernando Rodney kommer prestera i år, förväntningarna är skyhöga efter den gångna säsongen.

Håll ögonen på: Evan Longoria, David Price och Fernando Rodney.

Toronto Blue Jays

Placering 2012: 4:a

Blue Jays har troligtvis haft mest intressant offseason av alla lag i MLB. Det stora traden med Miami Marlins som inkluderade tolv spelare var oerhört intressant och det är ingen tvekan om att Blue Jays var den stora vinnaren där.

Nu gäller det att man lyckas bygga något bra av materialet, det finns åtskilliga exempel på lag med bra spelare som inte lyckats så det är upp till bevis för dem den här säsongen. För gör man en så stor satsning finns måste man göra en säsong som är betydligt bättre än förra årets där man gick 73-89.

Håll ögonen på:  R.A. Dickey, José Bautista och Melky Cabrera.

Visa kommentarerStäng kommentarer

5 Kommentarer

 • From The Cheap Seat
  Posted 8 mars, 2013 at 20:01 0Likes

  Vad tror ni då? Blue Jays, Rays, Red Sox, Yankees, Orioles tror jag. Men det är en helt sanslös jämn division som kan sluta precis hur som helst.

  • @MSundquist9
   Posted 9 mars, 2013 at 01:00 0Likes

   1. Rays 2. Yankees 3. Blue Jays 4. Red Sox 5. Orioles. Kommer ett inlägg senare med gissningar. AL East känns dock som att man lika gärna kan lotta och hoppas på så många rätt som möjligt

  • Andreas Westling
   Posted 18 mars, 2013 at 13:26 0Likes

   Mitt Yankees-hjärta har gått och blivit rejält pessimistiskt den senaste tiden, det är till och med så illa att jag tror att slutspelet missas. April-maj, med den rådande skadelistan, kommer att bli avgörande. Skjuter från höften:

   1. Red Sox 90-72
   2. Rays 88-74
   3. Yankees 85-77
   4. Blue Jays 80-82
   5. Orioles 75-87

   • Martin Sundquist
    Posted 23 februari, 2014 at 22:19 0Likes

    Du satte Yankees imponerande bra! 😉

    • Andreas Westling
     Posted 23 februari, 2014 at 22:23 0Likes

     Haha, ja jädrans – det skulle man ha satt en slant på 🙂

Kommentera!