Livstecken

Hej på er!

Haha ja jävlar, ”livstecken”, jag är ju inte döende eller något men det var ett tag sedan jag skrev. Lusten har inte riktigt funnits där men i takt med lite förkylning i veckan som gjorde det möjligt att kolla en del slutspelsbaseboll både live och i sin helhet i efterhand tänkte jag att det var dags.

Slutspel är fantastiskt, så är det ju. Jag kan flera år efter deras skandal charmas av Houston Astros och deras förmåga att komma tillbaka i matcher, att Jose Altuve är clutch deluxe och annat, ett bra lag helt enkelt. Med samma glädje följer jag Philadelphia Phillies som stormar mot ännu en World Series och som det ser ut trolig finalrepris från 2022.

Jag var tämligen säker efter 2-0 i matcher till Texas Rangers att vi skulle få den ”drömfinal” som så många hoppades på mellan Rangers och Phillies men nu pekar det alltså mot Astros-Phillies igen och, hey, det är ju inte kattskit det om det blir så. Både Astros och Phillies har nu två chanser på sig på sin respektive hemmaplan att avgöra LCS-serierna och jag tror att båda klarar av det.

Uppmärksamma läsare noterar att jag INTE inledde texten om Boston Red Sox och det är kanske inte så konstigt med tanke på hur de avslutade säsongen som blev ännu en besvikelse även (om man ska vara krass) kan säga att det gick ungefär som beräknat. Laget var riktigt bra ibland och hade ändå rätt djupa dalar med framför allt risig defensivt spel som sabbade MÅNGA matcher.

Så, varför kallar man det då en besvikelse om det gick ungefär som väntat? Jo, för att efter ett rätt bra juni och till typ mitten av juli såg det bra ut, det snackades om slutspel och jag tror laget var runt sju matcher över .500, men som sagt sen började de tappa och i synnerhet avslutade de säsongen smått katastrofalt, det var som att de la av helt.

Man slutade 78-84 vilket betyder .481 och jämför man med ”floppen” New York Yankees lyckades de till slut klara 82-80 och deras streak att undvika en losing season fortsätter, imponerande. Men okej, Red Sox då, det här blev droppen för ägarkonstellationen som sparkade en på flera sätt ifrågasatt Chaim Bloom som fick gå efter fyra säsonger som president of baseball operations. Laget kom sist i AL East tre av de fyra åren och även om 2021 var en framgångssaga som nästan ledde till World Series så kommer flera komma ihåg Bloom som han som inte gick för det ordentligt.

Vad jag hört och läst mig till är att Bloom var svår och krävande i diskussioner med andra GM’s. De typ himlade med ögonen och ville inte ta samtal för att de visste att han inte var lätt att ha att göra med. Att kräva mycket i diskussioner om trades osv är ju kanske en sak men när andra känner att det är svårt att föra diskussioner då har det gått väl långt.

Detta tillsammans med det (iofs inte bekräftade) rykte om Bloom alltså inför säsongen 2023 när Chris Sale fortfarande var skadad nekade en trade där ett annat lag hade tagit över hela Sale’s kontrakt (dvs betalt hela lönen för ´23 och ´24) och Bloom sa nej för att han inte tyckte att spelarna Boston skulle få tillbaka i trade:n var riktigt bra. Alltså.. Ingen förtjänar att få sparken för ett beslut men, det där är så pass nära på det bara går, OM det nu stämmer att det var så.

Hur har då jakten gått efter en ny GM/President/whatever you call it.. Sådär va? Rätt många har tackat nej redan när de fått en förfrågan. Jag tror ju knappast att det pratas jättepositivt om ägarna efter sättet Dave Dombrowski fick gå för några år sedan och nu Bloom (även om jag tycker att det var rätt beslut att kicka Bloom). Flera kandidater är vänner och/eller har jobbat med Dombrowski/Bloom och lär inte ha fått höga rekommendationer.

Med det sagt tror jag ändå det kommer landa i att Eddie Romero som nu är typ ”acting” eller vad man säger och varit assistant GM i flera år får jobbet. Jag var rätt intresserad och hoppfull annars när det började pratas om Astros före detta GM James Click men han tackade nej. Kim Ng som abrupt petades från Miami Marlins (ett smått horribelt beslut för övrigt enligt mig) tackade även nej till intervju vilket jag tycker var synd, jag hade gärna sett henne på den positionen. Men ja, Eddie kan nog bli bra, jag vill ha någon som går ihop med managern Alex Cora, det har det också snackats om från och till att relationen inte var direkt asbra mellan Cora och Bloom.

Men okej, GM talks aside, vad vill jag se i laget nästa år då? De behöver ju starting pitchers, det är inget snack. Shohei Ohtani tror jag är en mindre utopi även om det snackats om det en del. En annan japan som då skulle vara troligare är Yoshinobu Yamamoto som kommer vara hett eftertraktad inför nästa säsong. Övriga free agents inom starting pitcher-genren. Jordan Montgomery, Aaron Nola, Blake Snell.. De två sistnämnda låter mest intressant tycker jag, Montgomery, hmm, nja.. Jo jag vet, han har varit bra i slutspelet för Rangers men, njae.. Ett annat intressant val skulle kunna vara Eduardo Rodriguez om han väljer att utnyttja sin opt out-klausul i sitt kontrakt i Detroit Tigers, frågan där är mer, vill han isf tillbaka?

Förutom det behövs en outfielder, Adam Duvall var bra för Boston 2023 och jag hade inte sagt nej till att signa om honom iofs men jag undrar i vilken riktning Red Sox vill gå. Jag hade givetvis inte sagt nej till Cody Bellinger men hur dyrt blir DET kontraktet? Teoscar Hernández är en annan jag gillar men jag tror inte att han är en superbra defender och speciellt inte på Fenway Park’s rätt knepiga right field. Ja ni ser och hör, det blir ännu en spännande offseason för undertecknad.

”Men Macke din knäppgök du har ju inte skrivit något om resan?!”. Nä, bäst jag gör det då!
Jag åkte på min ”three city trip” till Chicago, San Fransisco och Seattle. Nu när jag fått vänner i Chicago har det blivit en ny favorit och jag hade skitkul där i år också. Jag var på derby när jag såg White Sox-Cubs på Guaranteed Rate Field. Jag fick verkligen se det jag ville och hoppades, dvs hettan och atmosfären. Det blev för att uttrycka det milt JÄVLIGT stökigt på bleachers när kastade ölburkar och plastflaskor ledde till fullt slagsmål och jag stod där och ba ”jisses, vad händer”. Nog för att jag inte uppskattar våld och tycker inte att det behöver så långt så det blir handgemäng men passionen mellan fansen gillade jag att se att den finns. ”Amerikaner går bara på baseboll för att umgås och käka samt bryr sig inte så mycket om laget/matchen” sägs det, jo tjena..

Efter några succédagar i Chicago (där jag dessutom fick se kompisen Billy spela softboll!) så flög jag till San Francisco. Det blev kanske inte samma succé. Staden var väl helt okej så men jag hade (vilket var helt mitt eget fel vill jag nämna) packat sommarkläder och det var, eh, INTE varmt där. Fy satan vad jag frös första kvällen på Oracle Park, en lyckoträff dock då Boston vann matchen och det var skönt att ”få en vinst” direkt i match ett. Två walk off-förluster följde sedan på de kommande två matcherna. Jag njöt dock av Oracle Park, satan vad fin den var, riktigt bra arena. Kommer jag återvända till San Francisco, knappast troligt..

..och ärligt talat vet jag inte om det är så troligt att jag återvänder till Seattle heller med tanke på att det är så satans långt bort men där var det ändå bättre och framför allt ett strålande väder, helt perfekt, här trivdes jag ypperligt. Såg även tre matcher här och jag fastnade för T-Mobile Park som var riktigt nice den med. Seattle-fansen är passionerade och det var häftigt att se hur otroligt populär Julio Rodriguez är där. Har inte sett någon liknande profil där sedan ”King Felix” hade sina glansdagar. Matcherna? Den första var sådär, ganska rättvis torsk. Match två vann Boston i en betydligt mer underhållande match och sedan såg det bra ut i match tre också men ett i mitt tycke onödigt tapp ledde till ännu en förlust och jag avslutade resan 2-4 vilket väl var ganska väntat. En överlag mycket lyckad resa överlag.

Nästa år då? Jo jag skrev på Twitter tror jag att jag skulle göra min återkomst i Boston utöver mitt Baltimore-besök för festival och baseboll men efter lite funderingar och ändringar så får Boston vänta och det blir ”bara” Baltimore, som det ser ut just nu. Funderar lite på att hinna med några dagar i Chicago innan dess men nja, vi får se, planen just nu är 1,5 vecka i Baltimore med tre matcher mellan Orioles och Red Sox på Camden Yards, blir kul att besöka ännu en arena jag inte varit på.

När jag satte mig för att skriva detta visste jag inte hur mycket eller lite jag skulle få ihop, det blev iaf lite över två A4 och det får jag bedöma som okej. När jag skriver nästa gång? Får se.. Vi nöjer oss så för denna gång så hörs vi när vi hörs. Ta hand om er och varandra tills nästa gång.

Tack för att ni fortsatt läser/följer oss här på Playball!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!