Playball tippar årets säsong

Opening Day är inte allt för många timmar bort och det är därför dags att tippa hur säsongen slutar. Martins rad finner ni till vänster och Andreas till höger. Kommentarer finns under respektive tabell.

Snart smäller det – Play ball!

AL East

[table id=14 /]

Martin: Jämn nivå på alla lagen, men jag anser att Rays har det bästa laget. Möjligt hemmablind, men jag ser en hög och jämn nivå på laget men det kommer bli tufft. Yankees är svårtippade med deras skador, men kan ha en bra säsong efter All Star Game och har dessutom en bred trupp. Blue Jays kommer definitivt vara bättre i år, men jag tror inte det räcker med att värva R.A. Dickey och några spelare från Miami Marlins.

Red Sox har bra spelare, men inte haft någon grym offseason och jag tror att de inte kan hämta sig helt från förra årets smäll. Orioles tippar jag sist trots att man var ett stort utropstecken förra året, men jag tror att man är sportens motsvarighet till ett ”one hit wonder”.

Andreas: Red Sox kommer att vara revanschsugna och jag tror att de drar nytta av en hård division. Rays fortsätter att vara det lag i MLB som får ut mest av sin trupp och knycker ett wild card. Yankees har primärt problem med en åldrande trupp och sekundärt med för många skador. Jag tillhör de som inte tror att Blue Jays satsning på att värva spelare från förlorande lag kommer att hålla. Orioles kan hålla i år också, men något lag måste också komma sist och de ser minst spektakulära ut.

AL Central

[table id=15 /]

Martin: Tigers känns som en ohotad etta i år, ska mycket till för att något annat lag ska kunna slå dem. Bakom är det tuffare, men jag tror Royals kan knipa andraplatsen dels med James Shields som ess och flera andra spelare som kan prestera bättre i år. White Sox tar tredjeplatsen med en jämn trupp och bra försvarsspel. 4:a blir Indians, men är divisionens joker. Mycket beror på hur nyförvärven presterar där Michael Bourn är den som har mest press på sig. Twins kommer tyvärr vara ganska chanslösa med en dålig grund och en dålig offseason.

Andreas: Tigers har ett alldeles för bra lag för att kunna missa förstaplatsen. Indians ser spännande ut med sin utrensning och kommer att tampas med White Sox om ett eventuellt wild card.  Royals har också förstärkt – framförallt sin pitcherrotation – bra men är steget efter. Twins förstår jag mig inte riktigt på, och när ska det börja lossna för Joe Mauer med sitt monsterkontrakt?

AL West

[table id=16 /]

Martin: Angels har haft en grym offseason där man bland annat ”snott” spelare från divisionskonkurrenten Rangers. Med tanke på vilka man har på sin roster måste man vinna divisionen i år. Rangers kommer tvåa då man i grunden har bra spelare även om man tappat Josh Hamilton till Angels. Trea blir Athletics eftersom man kommer ha det väldigt svårt mot Angels och Rangers men man kan endå vara med och utmana. Sedan blir det ett litet hopp ner till Mariners som egentligen inte har mycket mer än Felix Hernandez efter att Ichiro Suzuki stuckit under förra säsongen. Överlägset sist blir Astros som saknar någon riktigt stor stjärna som vinner matcher.

Andreas: Rangers utan Hamilton är förstås svagare, men deras battingorder ger mig gåshud trots att även Mike Napoli och Michael Young försvunnit. Angels är givetvis starkare med samma Hamilton i laget, men Rangers lagkemi är till deras fördel. Mariners har imponerat stort under Spring Training och kan det lossna för Justin Smoak och Jesus Montero kan de flåsa topplagen i nacken ett tag åtminstone. Athletics kommer strax därefter och Astros blir det givna bottenlaget.

NL East

[table id=17 /]

Martin: Braves var ytterst nära att nå NLDS förra året men kommer att repa sig i år. Bland annat bröderna Justin och B.J. Upton är nya för i år och det kan bli riktigt bra. Nationals har värvat bra under offseason, men till höga överpriser. Det kommer att få betala sig någonstans, trots bra spelare. 3:a blir Phillies då man är på nedgång, delvis på grund utav att konkurrenterna blivit bättre. Mets blir fyra i år, trots att man haft en dålig offseason, men Marlins har varit sämre. Marlins som pga sin stora ”lagerrensning” av bra spelare kommer vara chanslösa i år.

Andreas: Nationals gör allt rätt och får ut maximalt av Stephen Strasburg som får en Cy Young efter säsongen. Braves med sitt vassa outfield slår ett åldrande Phillies i kampen om ett wild card. Marlins och Mets kör ett race i botten, men där Marlins känner en viss framtidstro så fortsätter turbulensen i Mets utan ett riktigt ljus i tunneln.

NL Central

[table id=18 /]

Martin: Reds komer vinna divisionen i stor stil igen men bakom blir det tufft mellan tre lag. Brewers tar dock andra platsen tack vare bra offseason. Cardinals är inte riktigt samma bra lag som man var för två år sedan utan man är lite på nedgång. Pirates kommer fyra, men Andrew McCutchen m.fl. kan ta dem högre. Sist blir Cubs då man saknar spelare som är likvärdiga med spelare i övriga lagen.

Andreas: Reds är sylvassa och tar divisionen utan några som helst tvivel. Brewers och Cardinals kommer att fightas hela säsongen om andraplatsen och troligen väger Ryan Brauns kaliber över till Brewers fördel. Pirates är spännande men har för svaga pitchers. Cubs… är Cubs.

NL West

[table id=19 /]

Martin: Giants har samma starka trupp som förra året och kommer också ta hem divisionen. Diamondbacks har också ett bra lag, även om de är något sämre. Dodgers har på pappret ett något bättre lag, men risken för underprestationer är hög. Padres har åtminstone någon form av kvalité och kommer därför före Rockies.

Andreas: Dodgers satsning håller måttet och de tar divisionen. Diamondbacks är sjukt stabila och tar ett wild card. Giants tar framgångarna för givet och oförmågan att leverera runs offensivt fäller ett avgörande i negativ riktning. Padres och Rockies håller en match-i-matchen och Padres drar det längsta strået.

Vinnare av World Series:

Martin: Los Angeles Angels. En grym trupp med stjärnspelare överallt siktar man naturligtvis på en vinst i World Series och har all chans i världen att göra det. Inte allt för mycket talar för att Albert Pujols, Mike Trout, Josh Hamilton och resten ska kunna slås.

Andreas: Arizona Diamondbacks. Laget känns gjutet och utan allt trassel och snack kring Justin Upton så kommer laget att finna den harmoni som krävs för att överleva den hårda divisionen och sedan ta en match i taget i slutspelet.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!