Vi tippar säsongen 2022!

Nu startar strax MLB-säsongen 2022, och här kommer våra välanalyserade och felfria tips för hur den kommer att sluta!

AL East

MLB 22 - AL East

Johan: Jag försöker som alltid hitta en balans mellan vad jag tror på och vad jag vill men det ligger, som flera av er vet, mycket hjärta i mina tips. Att sätta Yankees som fyra är för att jag tror inte att de räcker till. Rays kan komma etta men någon gång tänker jag att de ska tappa. Toronto känns farliga och mina rödstrumpor har en spännande line up, men pitchingen?

Andreas: Rays har förmågan att få ut det mest av sitt spelarmaterial utan att förlita sig på stjärnor. Framför allt har man bäst pitching i divisionen, det avgör. Blue Jays har förstärkt truppen (Gausman, Chapman) men också tappat (Ray, Semien). Livsfarliga men jag ser dem inte vinna. Yankees och Red Sox har för många frågetecken och svaga länkar. Yankees behöver få igång offensiven och Red Sox pitching är tveksam. Orioles är ett glorifierat MiLB-lag.

 

AL Central

MLB 22 - AL Central

Johan: Jag ser fram emot att se Detroit i år, jag hoppas att de kan ta stora steg och kanske t.o.m. vara med i racet om en wild card-plats? De lär inte rå på White Sox men det vore trevligt om de kunde bli lite mera divisionsrivaler än vad de varit senaste åren. Twins med Correa? Bättre, men marginellt.

Andreas: I en fortsatt ganska svag division borde White Sox jogga igenom grundserien. Största förbättringen av truppen har skett i Detroit. Twins (Correa), Guardians (Ramirez) och Royals (Witt Jr) har sina stjärnor men är för tunna i övrigt.

 

AL West

MLB 22 - AL West

Johan: Nu jävlar Seattle, NU är det dags! Med ett lag som var så när att ta sig till slutspelet förra året så tror (och ärligt talat hoppas jag) att det är dags för en divisionstitel och en slutspelsplats. Angels har inte gjort tillräckligt, Astros är såklart bra men räcker det? Tappar de? Rangers blir bättre men, nja.

Andreas: Känns som att de flesta tror på Astros, men jag gillar Angels dynamik och tror att Syndergaard och Lorenzen förstärker pitchingen tillräckligt mycket. Mariners fajtas definitivt om slutspelsplats men fjolåret överlevererade man. Rangers är inte konkurrenskraftiga ännu och A’s prioritering verkar vara att spara pengar (till en framtida flytt till Vegas?).

 

NL East

MLB 22 - NL East

Johan: Den absolut svåraste divisionen att tippa, för min del får det gärna gå bra för Mets och här blir det mera med hjärtat än hjärnan. Braves ska säkert vara favorit men en World Series-hangover har drabbat lag förut. Phillies har inte varit i slutspelet på länge och det vore kul att se dem där.

Andreas: En av årets mest spännande divisioner på förhand. Mets har öst pengar på truppen och är i överlag bäst, även om deGrom börjar skadad. Braves fortfarande grymma förstås, dessutom med Acuna Jr tillbaka så småningom, men frågan är hur mycket Freeman frånfälle kommer att påverka? Phillies är spännande i år, med en pånyttfödd Harper. Nationals och Marlins vet jag inte riktigt var de står. Att Jeter drog från Miami på grund av bristande ambition är ett tecken på att de inte är att räkna med på flera år. Får Nationals ut mer av Corbin och Strasburg så får man några extra segrar.

 

NL Central

MLB 22 - NL Central

Johan: Jag tror att det blir ett race mellan Brewers och Cardinals här. Vad har Cardinals egentligen gjort denna offseason förutom att förlänga ”gamla hjältar”? Kan de ha en lika produktiv säsong till? Nä, Brewers tar det, förhoppningsvis hittar Christian Yelich tillbaka till storformen. Cubs blir solklar trea före de andra två bottengängen.

Andreas: Här har jag mest magkänsla att jag tippar rätt. Brewers det bättre laget, med Yelich, Hiura och Cain som offensiv uppsida och bättre rotation på kullen. Cardinals nya manager Marmol är yngre än flera spelare, hur svarar en relativt ålderstiget trupp på detta? Cubs har på ett år tappat Bryant, Rizzo och Baez. Värvningar som som Frazier och Suzuki känns som ett lotteri. Kan bli bra! Reds har många unga lovande som India och Greene på gång, men för tunna. Pirates förlorade 101 stycken matcher i fjol och har gjort ganska lite för att förbättra laget. Tvärsist!

NL West

Johan: Jag vill SÅ gärna sätta Padres först, men det är svårt. Jag förväntar mig dock ett race mellan Padres och Dodgers likt det Giants var med om förra året. Att sätta Giants som trea kanske är/blir fel men kan de verkligen återupprepa supersuccén från förra året? Jag säger syn på den.

Andreas: Svårt att tippa något annat än Dodgers som etta. Superstjärnor i överflöd, och känns ännu bättre än förra säsongen. Padres god tvåa, även om man får klara sig utan Tatis Jr i några månader. Giants svårgissade. Jag tycker inte att det känns som en ny divisionsseger i år. Rockies och Diamondbacks inte ens nära.

Kommentera gärna eller skriv till oss på Twitter (@playball_se) hur du tror att säsongen slutar!

– Andreas och Johan
@anwest1 / @rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!