Vi tippar MLB-säsongen 2016

Så här slutar MLB-säsongen enligt oss.

AL East

Andreas Martin Johan
1 redsox_text bluejays_logo2 bluejays_logo2
2 bluejays_logo2 rays_logo2 redsox_text
3 orioles_logo2 yankees_logo2 yankees_logo2
4 yankees_logo2 redsox_text rays_logo2
5 rays_logo2 orioles_logo2 orioles_logo2

Andreas: Trots en del frågetecken så har ändå Boston förstärkt laget bäst i divisionen och är tillsammans med Toronto huvudkonkurrenter om divisionstiteln. Jag är lite mer tveksam till Torontos rotation och tippar Boston före. Med övriga lag har jag svårt att avgöra om de har blivit bättre eller sämre, men Yankees dras med åldrande spelare i sluten av sina karriärer och Rays med fler oprövade kort.

Martin: Blue Jays har en makalös offensiv och en bättre än okej pitching. Det räcker till en divisionstitel. Rays har uppgraderat sig från förra året och bör vara med i slutspelsracet, mycket tack vare sin pitching. Yankees är bra, men man saknar det lilla extra för att vinna 90+ matcher och ta sig till slutspel. Orioles och Red Sox är i en klass för sig men Sox tar fjärdeplatsen tack vare bra pitching.

Johan: Likt förra året känns AL East som sådär. Jag fick ju in en fullträff förra året när jag tippade Toronto som slutsegrare, en av få tips som gick in. Men med deras line up tror jag de kan vinna igen. Lite skraj dock att de kanske skickar iväg Encarnacion och Bautista i sommar om de inte går bra, men nja, jag ser dem som vinnare. Om Boston får ordning på pitching tror jag de kommer före Yankees men det är lite ”coin flip” över den. Tampa Bay har visserligen kalaspitching men jag undrar om de slår tillräckligt och Baltimore känns ojämna.

 

AL Central

Andreas Martin Johan
1 tigers_logo2 royals_logo2 tigers_logo2
2 indians_logo2 tigers_logo2 whitesox_logo2
3 royals_logo2 indians_logo2 royals_logo2
4 whitesox_logo2 twins_logo2 twins_logo2
5 twins_logo2 whitesox_logo2 indians_logo2

Andreas: I mina ögon en av de mest öppna divisionerna i år. Tigers har värvat bra till en redan slagkraftig trupp, och har tydliga ambitioner om en bättre bullpen i år. Indians får mer valuta för sin förmåga att få ut spelare på bas och har divisionens bästa pitching. Magkänslan är att Royals är lite sämre än i fjol och hur länge kan egentligen lagbygget hålla? White Sox och Twins kan definitivt spela .500-boll, men de har för starka konkurrenter i divisionen i år.

Martin: Royals var jätteöverlägsna i divisionen förra året och med tanke på att man inte haft några stora tapp bör man ha hem den igen. Tigers kommer studsa tillbaka, något visare av sina misstag förra året. Indians och Twins känns ganska likvärdiga mot förra året men Twins har haft lite större tapp så Cleveland slutar ett par matcher före dem. Jag tror inte alls på White Sox värvningar och i kombination med den struliga offseason man haft slutar man sist.

Johan: Jag må ha en del tips i år som sticker ut, men det här tror jag på. Okej, man ska INTE ignorera Kansas men nu har de ändå vunnit redan och jag undrar om de kan nå samma nivå igen. Cleveland har pitching men mer då? Twins tog steg 2015 och kan nog bli bra men jag tror de kommer sakna Torii Hunter. Jag tippade White Sox som vinnare förra året, gick inge vidare, men jag tror de kan ha något på gång. Men Detroit vinner. Jag vet att det är en högerslående line up, men jag tror att de kommer tillbaka starkt nu efter misslyckandet 2015.

 

AL West

Andreas Martin Johan
1 astros_logo2 angels_logo2 astros_logo2
2 angels_logo2 rangers_logo2 mariners_logo2
3 rangers_logo2 mariners_logo2 rangers_logo2
4 mariners_logo2 astros_logo2 as_logo2
5 as_logo2 as_logo2 angels_logo2

Andreas: Astros är ett år äldre och jag får känslan att de tar divisionen ganska lätt före Angels, som har några av ligans bästa spelare men också en sämre rotation. Texas, Seattle och framför allt Athletics är för svaga,

Martin: Angels som haft ett bra lag i ett par år nu utan att riktigt fått till det har gjort ett par bra signingar under offseason som kommer ge dem divisionstiteln. Rangers har ett bra lag som värvat försiktigt men smart senaste månaderna. Mariners har haft en del tapp under offseason men även fått en hel del nya spelare. Summan av kardemumman är ett gäng vinster och en tabellplacering upp. Astros chockade basebollvärlden förra året men tappade lite under andra halvan och jag tror att den nedåtgående spiralen håller i sig. Sist blir Athletics, med marginal.

Johan: Man ska väl sticka ut lite här, eller gör man det? Houston var riktigt bra förra året och nu är ”kidsen” med hela året. Jag vet ännu inte hur stor skillnad Ken Giles kan göra för Astros men jag ser det som ett plus. Seattle tippade jag förra året och även om det blev platt fall är jag inne på att de kan vara ett av wild card-lagen, ett möjligt bounceback-år för Cano kanske? Texas borde vara med i det men, nja, får ingen grepp kring dem trots Desmonds inträde i klubben. Oakland kommer vara bättre än förra året men borde inte komma långt och Angels kan bli årets flopp i hela ligan.

 

NL East

Andreas Martin Johan
1 nationals_logo2 mets_logo2 nationals_logo2
2 mets_logo2 marlins_logo2 marlins_logo2
3 marlins_logo2 nationals_logo2 mets_logo2
4 phillies_logo2 braves_logo2 braves_logo2
5 braves_logo2 phillies_logo2 phillies_logo2

Andreas: Min tippade bottenplats för Mets förra året fick jag onekligen äta upp, och nu är man troligen favoriter. Just det tror jag ger Nationals andrum och kniper förstaplatsen, men jag tvivlar inte på att Mets ger dem en ordentlig kamp om det. Miami ska inte heller räknas bort, men har inte samma bredd i truppen. Phillies och Braves kämpar med sina rebuilds och halkar efter.

Martin: Mets har det på pappret överlägset bästa laget i NL East, det ska mycket till om man inte ska ha det på planen också. Marlins är de enda som kan utmana, mycket tack vare Giancarlo Stanton och Jose Fernandez. Washington Nationals är lite väl optimistiska och bör sluta mitt i divisionen runt .500. Braves har vissa ljusglimtar den här säsongen, till skillnad från Phillies.

Johan: In Dusty I trust! Jag gör faktiskt det. Jag vet, Mets sprang i från Washington utan egentligen större problem förra året men det var året då Washington bara skulle vinna. NU SKA Mets vinna divisionen, det bara är så. Men.. Njae.. Jag ser Miami som en sleeper som t.o.m. kan bli ett av wild card-lagen. Jag har sagt att inget lag kommer vinna World Series med Jonathan Papelbon i laget och det står jag fast vid, men Nationals kan ta divisionen. Atlanta i rebuilding är lite spännande men Phillies kommer komma sist. Men som sagt, in Dusty I trust!

 

NL Central

Andreas Martin Johan
1 cubs_logo2 pirates_logo2 cardinals_logo2
2 pirates_logo2 cubs_logo2 pirates_logo2
3 cardinals_logo2 cardinals_logo2 cubs_logo2
4 brewers_logo2 brewers_logo2 reds_logo2
5 reds_logo2 reds_logo2 brewers_logo2

Andreas: Pirates har ett av ligans hetaste outfield men spelare för spelare så tycker jag att Cubs ser hetare ut. Klarar de pressen? Cardinals ser något sämre ut men har definitivt kapacitet att utmana. Reds och Brewers bygger för framtiden.

Martin: Jag hade velat helgardera mig här, Cubs har det bästa laget på pappret, men magkänslan säger Pirates och det är det som får styra. Cardinals har haft ett par tapp som gör att man även tappar i divisionen. Brewers och Reds är på egen nivå, men Brewers är lite bättre just nu.

Johan: Lite samma scenario här som i NL East att all press och förväntan ligger på att Cubs ska vinna. Tycker det där är lite läskigt. Visst, Cubbies har snott flera starka spelare och några från St Louis men Cardinals är ändå en jävla maskin. Pirates kanske har tveksam pitching men, de slutar ju ändå aldrig! Nej frågan är hur Cubs hanterar den enorma pressen och favoritskapet de har på sig i år. Gör de det kan de vinna men tills jag ser det tror jag på Cardinals. Brewers kommer sist och de gör det för jag tror att Cincy har lite mer spännande pitching. Men NL Central, vilket race!

 

NL West

Andreas Martin Johan
1 dbacks_logo2 dodgers_logo2 giants_logo2
2 dodgers_logo2 dbacks_logo2 dbacks_logo2
3 giants_logo2 giants_logo2 dodgers_logo2
4 padres_logo2 rockies_logo rockies_logo
5 rockies_logo padres_logo2 padres_logo2

Andreas: Jag gillar och tror på Diamondbacks satsning. Man har ett fönster där det nytecknade tv-kontraktet ger dem möjlighet att ro till sig ett par namnkunniga spelare och man gjorde det. Det kan räcka. Egentligen borde jag tro mer på Giants än Dodgers som första utmanare, men jag är tveksam till att Cueto och Samardzija är de förbättringar man saknade. Padres är i ingenmansland och Rockies enda ljusglimt är Arenado.

Martin: Dodgers har förstärkt sin redan starka trupp och ska vinna divisionen. Diamondbacks har förstärkt och är på uppgång, frågan är hur långt? Jag hade velat sätta dem etta men hjärnan säger emot och jag nöjer mig med plats nr 2. Giants har ett okej lag, men inte mer än så och man blir ett mellanting i en ojämn division. Rockies och Padres har inte mycket att komma med, men eftersom Padres insett det och gått in i rebuildingmode kommer San Diego-laget komma sist medan Denverborna får se sitt lag komma fyra.

Johan: Har tänkt på det här tippandet ett tag. Två lag har jag varit ute på tidigt, redan nämnda Detroit och San Fransisco. Förra året gjorde jag misstaget att jag köpte typ ”alla offseason-vinnare” men här tror jag bara att Giants ÄR det bästa laget. Några bra tillskott (Denard Span underskattad OF) samt att framför allt Dodgers tappat massor. D-backs med spännande tillskott men Pollocks skada? Jag hoppas att Colorado kan bli lite spännande att kolla på. San Diego kommer dock göra en riktig kovändning mot inför 2015-säsongen och hamna sist i tabellen.

 

Vinnare av World Series:

Andreas: Chicago Cubs

Martin: Toronto Blue Jays

Johan: San Francisco Giants

Foto: Bo Nash

Visa kommentarerStäng kommentarer

3 Kommentarer

 • Olssox
  Posted 3 april, 2016 at 22:47 0Likes

  Inte EN ENDA division där jag tippar samma resultat som nån av er 🙂

  • Rodsockan
   Posted 6 april, 2016 at 11:00 0Likes

   Hehe jaaaasså!

  • Andreas Westling
   Posted 6 april, 2016 at 12:40 0Likes

   Min strategi i år var att inte satsa för mycket på ”säkra kort” som tidigare år då allt ändå gått åt fanders 🙂

Kommentera!