Interleague-spel

Interleague-spelet har visserligen varit igång hela året, men ikväll är det dags för årets första stora interleague-dag.

IL-spel, som det förkortat kallas, har en visserligen en kort historia av när det har spelats (startade 1997) men diskussionen drog igång redan under 1930-talet. Idéerna om att spela ligorna emellan tog dock stopp tidigt och tog inte fart igen förrän i december 1958 när minoritetsägaren Hank Greenberg föreslog ett helt nytt spelschema. Enligt det skulle det bli en 154 matchers säsong varav 28 skulle spelas mot lag i andra ligan. Alla matcher skulle räknas lika mycket i tabellen och matcherna skulle spelas direkt efter all star-uppehållet. Hans förslag röstades emellertid ner men det diskuterades även under 70-talet.

Under spelarstrejken 1994-95 blev det en ny diskussion och för första gången kom man fram till att ha interleaguespel i MLB. Det skulle provas under 1997 men många trodde att det skulle fortsätta efter det. Bud Selig sa ”Det är så logiskt att den enda frågan folk kan ställa är varför det inte kom för åratal sedan”.

Några av kvällens höjdpunkter är:  Washington Nationals – Baltimore Orioles (Beltway Series), Oakland Atheltic’s – San Francisco Giants (Battle of the Bay), Chicago White Sox – Chicago Cubs (Windy City Series), New York Yankees – New York Mets (Subway Series) och Los Angeles Angels – Los Angeles Dodgers (Freeway Series).

[table id=20 /]

Visa kommentarerStäng kommentarer

2 Kommentarer

 • Andreas Westling
  Posted 29 maj, 2013 at 16:39 0Likes

  Kul med Interleague! Visserligen två raka torsk mot Mets för Yankees, men det är ett välkommet inslag i ”serielunken”.

  • Martin Sundquist
   Posted 29 maj, 2013 at 23:34 0Likes

   Rivalmötena är en av höjdpunkterna under året, annars är jag inte något större fan av det. Padres borta lockar mindre

Kommentera!