Nyhetssvep vecka 29

Transaktioner

San Diego Padres knyter till sig den kubanska talangen och outfieldern Jorge Ona via en sign on-bonus på 7 miljoner dollar. MLB.com listade Ona som den åttonde bästa internationella talangen inför säsongen.

Minnesota Twins general manager Terry Ryan avsade sig sina tjänster och hans assistent Rob Antony som tar över som tillfällig general manager för resten av säsongen. Ryan fick veta av klubbens ledning att det här skulle bli hans sista säsong och valde då att kliva av direkt. Twins är 37-61 och således långt ifrån att upprepa fjolårets 83-79. Ryan gjorde 44 år i Twins i olika positioner, bland annat som spelare och general manager. Twins manager Paul Molitor blir kvar och har kontrakt över 2017.

Toronto Blue Jays bytte till sig relievern Drew Storen till årets säsong men det har inte fungerat i år. På 33.1 IP har Storen en ERA på 6.21 och WHIP på 1.590. På söndagen meddelade klubben att kontraktet var ”designated for assignment” och har nu tio dagar på sig att försöka byta bort eller släppa spelaren. Om det inte sker blir Storen en free agent.

Övrigt

Chicago White Sox stjärnpitcher Chris Sale är avstängd i fem dagar utan lön av klubben. Det var på lördagen som klubben meddelade att Sale blivit hemskickad och ganska snart stod det klart att anledningen var de ”throwback”-tröjor klubben skulle spela matchen i inte föll Sale i smaken. Pitchern tyckte inte att tröjorna hade tillräckligt bra passform och tog ett antal tröjor och klippte i dem. Det resulterade i att klubben inte hade tillräckligt av den varianten av tröja att spela i och fick istället spela med ett annat ställ.
Klubbar brukar under grundsäsongen spela i så kallade throwback-uniformer för att hedra tidigare upplagor av laget, men kanske framför allt för att sälja fler supporterprodukter. Utöver de 250 000 dollar Sale blir utan lön får han även betala 12 700 dollar för de tröjor han klippte sönder.

En av Washington Nationals största talanger, den 22-årige pitchern Lucas Giolito, gjorde sin debut i AAA såväl som MLB under samma vecka. För Syracuse Chiefs mot Gwinnett Braves stod han för en stabil insats med 6.2 IP, 7 H, 0 ER och 7 K. Desto tuffare blev det mot San Diego Padres där det slutade med 3.1 IP, 4 H, 3 BB, 2 ER och 0 K för Giolito.

Den tidigare scoutchefen för St. Louis Cardinals Chris Correa fick sin dom för sitt dataintrång i Houston Astros spelardatabas. Det blev 46 månader i fängelse och 280 000 dollar i böter. Correa tros ha fått tag i Houston Astros general manager Jeff Luhnows användarnamn och lösenord när denne jobbade för Cardinals, och fick via dem insyn i Astros spelarkontrakt, kontraktsförslag och potentiella byten av spelare.

New York Mets closer Jeurys Familia blev den fjärde pitchern i historien att lyckas med 50 stycken raka saveförsök. Det var i fredagens 5-3-seger mot Miami Marlins som Familia fullbordade sviten.

Mike Piazza och Ken Griffey Jr valdes in i årets omröstning av Hall of Fame. Griffey Jr fick 99,3 % (437 av 440 stycken möjliga) och Piazza 83 % (365 st) av rösterna.

Orioles outfielder Mark Trumbo blev förste spelare till 30 stycken homeruns i år. Trumbo är på god väg att slå sitt personliga rekord på 34 stycken homeruns under en säsong, något han gjorde år 2013 för Los Angeles Angels of Anaheim.

Skador

Cincinnati Reds catcher Devin Mesoraco har genomgått sin tredje operation på drygt ett år när han opererades för en skada i sin högra höft. Den tidigare all star-spelaren från 2014 genomgick en liknande operation för ganska precis ett år sedan i sin vänstra höft.

Även Cleveland Indians har catcherproblem efter att brasilianaren Yan Gomes åkt på en axelskada och blir borta sex till åtta veckor.

Los Angeles Dodgers sydkoreanska pitcher Hyun-jin Ryu placeras på 15-dagars disable list av klubben på grund av en armbågsskada.

Jhonny Peralta har på grund av ett slitet ligament i sin vänstra tumme placerats på skadelistan av St. Louis Cardinals. Peralta förväntas vara borta 2-3 veckor.

Boston Red Sox 41-årige pitcher Koji Uehara är borta på grund av en muskelsträckning i sin armbåge och blir borta i till slutet av säsongen, enligt manager John Farrell.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!