Junipanelen

Fråga 1 Förra årets Triple Crown-vinnare Miguel Cabrera har inlett starkt, han ligger etta i average, etta i RBI och tvåa i homeruns, strax bakom Chris Davis. Blir det en Triple Crown i år igen för honom?

Martin: Att vinna Triple Crown är ovanligt, att vinna det två gånger skulle han vara den tredje spelaren någonsin att göra och att vinna det två år i rad skulle han bli först någonsin med. Finns några anledningar att se kritiskt på det alltså. Jag tror inte att han kommer nå hela vägen men vara med i toppen länge. Troligtvis blir det homeruns han faller på, han slår mycket homeruns visst men inte den där som slår 40+ varje år. Han är på toppen av sin karriär nu, men jag tror att det blir Chris Davis eller Jose Bautista som vinner den kategorin.

Andreas: Den Maracay-födda Miguel Cabrera har alla förutsättningar för att vinna titeln i år igen, men att ta ikapp sju homeruns på Orioles slugger Chris Davis ser omänskligt ut. Davis ser helt enkelt inte ut att ha en stopp-knapp.


Fråga 2 I National League har vi ingen som ligger riktigt nära en Triple Crown, i alla fall inte av slagmännen. Vem tror du har störst chans att vinna en Triple Crown för pitchers (ERA, strikeouts, wins)?

Martin: Svårt att säga, men jag tror det blir Clayton Kershaw som har störst chans under förutsättning att hans lag ger honom lite run support så han får några wins. Tyvärr är jag lite tveksam till att han kommer få det och då ligger nog Adam Wainwright eller Shelly Miller, båda i St. Louis Cardinals, bäst till.

Andreas: Hade Matt Harvey spelat för ett bättre lag så hade jag redan nu kunnat ta gift på att han vunnit i nämnda kategorier när vi summerat säsongen om ett par månader, men nu tillhör inte Mets de bättre och Harvey får göra det bästa av situationen. Hittills har han varit briljant men det räcker inte till någon Triple Crown i år, varken för honom eller någon annan pitcher.


Fråga 3 En av de stora förhandsfavoriterna i American League var Los Angeles Angels med Mike Trout, Josh Hamilton m.fl. Man har totalfloppat och ligger en bra bit under .500. Hur förvånad är du?

Martin: Inte så förvånad som jag borde vara. Jag tippade dem som vinnare av World Series i mars på grund av vilket bra lag de har, tyvärr så bortsåg jag från deras potential till att underprestera. De har fortfarande möjlighet att gå bra i år, men då ska det till att de skärper sig ordentligt snart!

Andreas: Rejält förvånad, faktiskt. Man spelar i en av ligans lättaste divisioner, åtminstone på pappret, men är bara 12-20 mot andra AL West-motståndare. Mot överraskningen Athletics är man 1-5 och mot den tänkta slagpåsen Astros har ligger Angels under med 3-7 i matcher.
Det är lätt att peka på vad som inte fungerar. Offensivt tillhör man toppen men defensivt har Angels misslyckats genomgående i år. Fjärde högsta ERA (4.31) och tredje högsta WHIP (1.37), med den pitchingen når man inte slutspel.


Fråga 4 Av de lagen som just nu ligger utanför slutspelsplats, vilket har bäst chans att ta en plats i slutspelet?

Martin: Man kan vara tråkig och säga Yankees, Rays eller något annat lag i AL East, bara för att den är jämn. Men jag tror att Nationals har bättre chans, man har en stabil trupp rätt igenom, kan spela bra baseboll och behöver bara få lite resultat med sig så har man åtminstone en wild card-plats. Just nu är det två lag från central som har dom (Reds och Pirates) men den övre halvan av NL är alldeles för jämn för att två lag från samma division ska kunna ta wild card-platserna.

Andreas: Med Dodgers så gott som bortmanövrerade kan Giants ta sig förbi både Padres och Dbacks i NL East och ta divisionssegern. Jag tror ändå, men anknytning till den förra frågan, att Angels mirakulöst kan ta sig till slutspel. Till skillnad från Dodgers tycker jag Angels hade en bättre strategi i sina stora värvningar. Får man bara igång sin pitching kan det gå vägen.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!