Wil Myers

Under natten till idag blev en av ligans största prospects uppkallad till Major League. 22-åringen som Tampa Bay Rays värvade från Kansas City Royals under vintern för bl.a. James Shields och draftades som nummer 91 totalt 2009.

Det har varit intressanta diskussioner där vissa har hävdat att han borde startat redan från opening day, andra har trott att han skulle vara kvar i AAA Durham Bulls under säsongen för att få behålla honom ett år till. Av de spelare som rankas som topp 10 prospects (Myers rankas som nr 4) blir han den fjärde att kallas upp till Big Leagues i år. Se hela listan här.

Jag tillhör dock de som trodde att han inte skulle få spela i Major League redan nu, troligtvis inte på hela säsongen. Han har varit bra i AAA men inte outstanding. Hans AVG/OBP/SLG har varit .286/.356/.520 men har varit väldigt bra det senaste vilket gjorde att han fick chansen, 13 hits på 38 AB (.342 i AVG) de senaste 10 matcherna och dessutom 4 homeruns och 4 stolen bases.

Han kommer dock komma till en kraftig konkurrens på rightfield, där både Matt Joyce (RF/LF) och Ben Zobrist (2B/RF) spelat i år och gjort det bra. Ska man göra en spontan gissning så kommer Joyce få spela på leftfield, Desmond Jennings center, Myers right och Zobrist på andra bas. Då det blev Ryan Roberts (2B/3B) som fick vika undan och kallas ner till AAA kommer Zobrist antagligen inte spela mycket på rightfield ett tag framöver.

Myers kommer debutera imorgon mot Boston Red Sox då en day-night double header spelas. Första matchen startar 19:05 så även vi svenskar kan se en av ligans största prospects! I och med att det är en double header så kommer lagens active roster öka till 26 personer, vilket innebär att SP Jake Odorizzi kallas upp också. Odorizzi rankas som 41:a plats av MLBs största prospects, även han kom från Royals organisation i samma trejd som Myers men har lite mer erfarenhet från Major League. Han debuterade 2012 och har gjort tre matcher för Rays i år varav två starter. Han kommer dock starta den andra matchen som börjar kl 01:10.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!