All Star Game – Del 1

2013 års upplaga av All Star Game börjar närma sig  och det är dags att ta sig en närmare titt på det och vi börjar med en kort info.

  • Det första av alla ”Midsummer Classics” spelades 1933
  • Årets All Star Game som hålls på Citi Field är det 84:e i ordningen.
  • National League har 43 vinster, American League har 38 och två matcher har slutat oavgjort.
  • Enda året det inte spelats var 1945 p.g.a. Andra världskriget.
  • …Men mellan 1959 och 1962 spelades det två gånger per år.
  • 2008 års möte är det längsta i både tid och innings. 4 timmar och 50 minuter tog det att spela 15 innings.

Dags att ta sig en titt på lagens startuppställningar och först ut är American League:

Catcher: Joe Mauer. Tuff position att välja, men Mauer har slagit väldigt bra i år samtidigt som han gjort det bra bakom plattan och visat upp en grym arm.

Första bas: Chris Davis. 33 home runs, .313 i AVG, 85 RBI, .696 i SLG. Jag kan fortsätta hela natten, han är given trots att Prince Fielder finns som alternativ!

Andra bas: Robinson Cano. Här märks det att det är fansen som röstar. Cano har gjort en hyfsad säsong, men är definitivt inte en All Star Game-spelare. Jag hade velat se Dustin Pedroia här. Även Jose Altuve, Ben Zobrist och Omar Infante – som inte ens är en av tre reserver på 2B – hade jag låtit gå före Cano.

Shortstop: J.J. Hardy. Njaee, Inte helt värdelöst men jag hade helst sett Jhonny Peralta här. Hardy i en jämn kamp om andraplatsen tillsammans med Erick Aybar.

Tredje bas: Miguel Cabrera. Trots att det troligtvis är den position med hårdast konkurrens är det ändå det mest givna valet till årets match. Adrian Beltre, Josh Donaldson, Evan Longoria m.fl. får ge sig  för förra årets Triple Crown och MVP.

Outfield: Mike Trout (LF?), Adam Jones (CF?) och José Bautista (RF?). Har inte särskilt mycket att säga emot här, vissa val är jämna men jag hade velat se Torii Hunter ta en av platserna, troligtvis hade han fått konkurrera ut Bautista i så fall. Men å andra sidan: Bautistas arm!

Designated Hitter: David Ortiz. Väldigt given om man inte kan få lirka in en tredje basman här. Men även om det hade gått hade jag inte sagt emot att sätta Ortiz här. Vem som är backup? Edwin Encarnacion. Det säger en del.

Överlag ser det ändå helt okej ut och man har sin svaghet i mitten av infield samtidigt som styrkan finns på hörnen med Davis och Miggy Cabrera.

Visa kommentarerStäng kommentarer

1 Kommentera

Kommentera!