Lagguide till World Series

World Series har visserligen tjuvstartat men vi på Playball kör en genomgång av respektive lags lagdelar med betyg och motivering!

St. Louis Cardinals

cardinals_logo

Starting pitchers: 5.
Med tre av ligans bästa pitchers i rotationen i form av esset Adam Wainwright, rookien Michael Wacha och framtidslöftet som levererar redan nu, Joe Kelly. Därtill även en helt okej Lance Lynn som fjärde man, som är det enda som skulle kunna dra ner betyget. Lägst ERA i slutspelet, något som inte förvånar många.

Bullpen3.
Väldigt mediokra under grundserien men har höjt sig ett par steg under slutspelet. Den unga Trevor Rosenthal är kanske den som lyser mest tillsammans med Seth Maness. Även closern Edward Mujica som levererade 37 saves under regular season har gjort en okej säsong och är med i truppen, men har bara spelat sporadiskt på grund av en svag avslutning i grundserien.

Infield: 4.
Med Yadier Molina bakom plattan, enligt många världens bästa catchers bygger man upp en stabil grund rent defensivt. Man levererar även offensivt med honom, andra basmannen Matt Carpenter och Allen Craig. Under regular season gjorde man även minst antal errors.

Outfield: 4.
Snudd på en femma, med Matt Holiday som slog .300/.389/.490 under säsongen på leftfield och Carlos Beltran som aldrig gör en dålig säsong på rightfield är man starka. Jon Jay på centerfield är den förhållandevis svage av de tre men långt ifrån dålig.

Totalt: 16.
Är på pappret ett väldigt starkt lag vilket man även visat under säsongen. Mycket kommer att hänga på deras starters ifall de ska vinna i den här serien.

Boston Red Sox

redsox_logo

Starting pitchers: 3.
Något lågt betyg kanske, men Clay Buchholz ömmande skuldra drar ner det en pinne. Annars leds rotationen av Jon Lester som också vann första matchen, där bakom följer John Lackey och Jake Peavy. Det är spelare som blandar och ger lite för mycket, Lackey släppte exempelvis fyra runs mot Tampa Bay Rays i ALDS men nollade Detroit Tigers i ALCS. Peavy är 0-3 med en ERA på 10.31 under sin slutspelskarriär.

Bullpen: 4.
Strikeout-kungen och closern Koji Uehara är i en lysande form med sin SO/9 på hela 13,50 under slutspelet. Det är något svagare i middle relief med framför allt Junichi Tazawa och Craig Breslow, men även starters Ryan Dempster och Felix Doubront kan täcka upp.

Infield: 4.
Det går inte att komma ifrån att det är något problematiskt att ha sina bästa offensiva krafter på samma position som man har i David Ortiz och Mike Napoli på första bas. På Fenway Park med DH-regeln är det inga problem, men på Busch Stadium kommer det att bli något begränsat med speltid – men räkna med att det kan blixtra till med någon av dessa spelare vid plattan. Dustin Pedroia kommer att vara ett ständigt ett hot, liksom Jarrod Saltalamacchia. Tredje bas är mer öppen där talangen Xander Bogaerts petat lågt presterande Will Middlebrooks.

Outfield: 4.
Vindsnabbe Jacoby Ellsbury får vilken pitcher och catcher som helst att darra när han kommit ut på bas. Ellsbury vann stolen bases överlägset under grundserien och har under slutspelet stått för 27,2 % av alla stulna baser under slutspelet – alla lag inkluderade! Shane Victorino, Jonny Gomes och uppbackning av Daniel Nava är solida spelare och ett totalt starkt outfield.

Totalt: 15.
Känns starkare än Cardinals på de flesta positioner men förlorar vår poängkamp på grund av – på pappret – svagare starters. Det tyckte vi åtminstone innan första matchen…

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!