Krönika: Boston Red Sox – World Series champions 2013

Igår natt kl 04.22 blev det klart: Boston Red Sox är världens bästa basebollklubb 2013. En lång säsong har det varit, 2469 matcher har spelats sedan första pitchen kastades mellan Houston Astros och Texas Rangers. 214 dagar har gått och under den tiden har Red Sox gjort en otrolig resa. Man har gått från att vara det tredje sämsta laget i American League till att vinna World Series. Själva ”packningen” till resan påbörjades visserligen före de där 214 dagarna sedan opening day, en packning som bestod av ett starkt arbete av ledningen. Man började med att sparka Bobby Valentine, den misslyckade managern och tog istället in John Farrel. Man bytte till sig spelare och plockade upp free agents. Shane Victorino, Koji Uehara och Mike Napoli är några exempel på detta. John Lackey kom tillbaka från sin skada som höll honom borta under hela 2012 och i mitten av augusti plockade man upp en av ligans största prospects, Xander Bogaerts.

Det som imponerat mest är inte det individuella, det är vad laget presterat tillsammans man har över hela säsongen gjort en stabil insats. Man har inte haft ett losing streak på mer än 4 matcher under hela säsongen. Man har spelat som ett lag och lyft upp varandra. Det må vara skrockfullt, men skägget har gjort den där extra procenten som gjort att man orkat lite till och nått till basen, fångat lyran eller tagit ett lite längre kliv från första basen för att bränna spelaren. Man har visat på en enorm laganda som är så otroligt viktig, dels under den långa, långa grundserien för att orka med att motivera sig till varje match och även under slutspelet när det handlar om att trycka ur allt man kan. Man har vänt ett 2-7 underläge till en seger med 8-7 i sista inningen. Det klarar inte många lag.

Vi på Playball gjorde en lagguide där vi satte betyg på alla lagdelar, St. Louis Cardinals vann den kampen med 16-15 men det var en del vi inte hade med: lagmoral. Jag är helt övertygad om att det inte är något fel på den i Cardinals, men den lagmoralen som Red Sox har är helt extraordinär. En bild som jag och många flera som såg World Series har inpräntad i huvudet är när David Ortiz eldar igång laget mellan två inningar. Kommentatorerna på FOX beskrev det bäst,  det såg ut som en ”huddle” i amerikansk fotboll. Han samlade ihop laget, och pratade med dom. Man hörde visserligen inte vad han sa, men jag är helt övertygad om att alla blev involverade. Det är ett riktigt bra exempel på vad man ska göra för att få ut allt ur alla spelare och vinna.

Boston Red Sox är verkligen välförtjänta vinnare. Man har inte haft någon dipp under hela säsongen, utan att hållit sig på en hög nivå genom hela säsongen. Man hade flest vinster i American League och delat med Cardinals flest vinster i MLB. Man har gått genom slutspelet och aldrig legat riktigt dåligt till. Man hade visserligen hemmaplansfördel i World Series men man var 2-1 hemma och 2-1 borta. Det är hade varit mycket tråkigare om man vunnit i sju matcher utan att vinna borta och ta hem ringarna mycket tack vare att man vunnit All Star Game. Men så var inte fallet, man imponerar hemma, man imponerar borta. Man har inte heller haft någon riktig svaghet i truppen utan det är ett lag som vunnit. Det är kul att se och det är enligt mig även en seger för basebollen!

Visa kommentarerStäng kommentarer

2 Kommentarer

  • mrfett
    Posted 1 november, 2013 at 13:28 0Likes

    Fint

  • buttersmurfen
    Posted 15 november, 2013 at 13:54 0Likes

    Amen! Bra skrivet.

Kommentera!