McCann till Yankees och Tigers/Rangers byter Fielder mot Kinsler

Strax efter kl 23 svensk tid meddelade NBC sports att Brian McCann, tidigare i Atlanta Braves, är klar för New York Yankees. Kontraktet säger man även ska vara på fem år och värt dryga $80 miljoner.

McCann är precis den spelare Yankees behöver tror jag. Man har saknat en bra catcher, och framför allt, en catcher som kan slå. Kontraktet däremot känner jag mig tveksam till. Längden på fem år är rimlig, han är 29 år och har många bra år framför sig. Däremot tycker jag att ett snitt på drygt $16 miljoner är i överkant. Han kan som sagt slå, däremot har han de senaste säsongerna sjunkit ner rejält. För dom pengarna tror jag man kan få en klart bättre catcher.


För ett par dagar sedan blev det klart att Detroit Tigers byter till sig Ian Kinsler från Texas Rangers. Rangers får i utbyte Prince Fielder och $30 miljoner. Pengarna är främst för att täcka Fielders långa, dyra kontrakt på 9 år och $214 miljoner, där han har sju år kvar.

Prince Fielder har som sagt ett väldigt dyrt kontrakt, han kommer tjäna $24 miljoner om året de kommande sju åren, totalt $168 miljoner plus bonusar. Av dessa får Rangers $30 miljoner av Tigers, vilket gör att de får betala $138 miljoner själva, $19,7 miljoner om året med andra ord. Det tycker jag, trots att det är ett långt kontrakt, är fullt rimligt för någon som kom på andra plats i American League Silver Slugger Award. Tigers kommer å andra sidan få betala minst $57 miljoner till och med 2017 plus en option på $10 miljoner eller en buy out på $5 miljoner. Han kommer med andra ord att kosta Tigers $92 miljoner fördelat på fyra år vilket blir $23 miljoner om året.

För Rangers del är Kinslers ersättare redan klar i form av rookien Jurickson Profar. Tigers å andra sidan kommer behöva en ny 1B eller 3B (eftersom Miguel Cabrera kan spela 1B också). Cabrera kommer även att behöva ha en bra slagman efter sig i lineupen för att undvika intentional walks till så stor grad som möjligt, den slagmannen blir troligtvis Torii Hunter som slog .304/.334/.465 under säsongen. För att summera så känns båda lagen som vinnare i bytet, men jag skulle vilja säga att Rangers är den största av dem.

Fotnot: Senare under kvällen framkom det att Brian McCanns kontrakt var värt $85 miljoner.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!