Nyhetssvep vecka 10


Måndag 3 mars

ikon_skada2 Stalin Castro, shortstop i Chicago Cubs, ådrar sig en skada på baksidan av låret och beräknas vara borta i 7-10 dagar.

ikon_skada2 San Diego Padres outfielder Cameron Maybin sliter av sig sin vänstra bicepssena och blir borta i två till tre månader.


Tisdag 4 mars

ikon_skada2 För ett tag sedan uttryckte Los Angeles Dodgers pitcher Zack Greinke ett ointresse för att åka till Australien och premiären av MLB-säsongen. ”Jag ser ingen anledning till upphetsning att åka till Australien och spela” sa Greinke i en intervju med ESPN. Nu visar det sig att han slipper göra det, hans ömmande vad stoppar honom från spel i Opening Series meddelar manager Don Mattingly.

ikon_pengar Den dubbla Cy Young-vinnaren Johan Santana och Baltimore Orioles skrev ett 1-årskontrakt över den kommande säsongen. Orioles hoppas att Santanas skadedrabbade axel ska hålla men garderar med att bara skriva ett minorkontrakt. Tar Santana plats i 40-mannatruppen får han tre miljoner dollar, och kan tjäna upp till fem miljoner med olika bonustillägg. Om klubben släpper honom innan 25 mars får han dock nöja sig med hundra tusen dollar. Långt ifrån de 20 miljoner dollar Santana tjänade per år i New York Mets mellan 2008-2012.


Onsdag 5 mars

ikon_skada2 Minst två månader blir Kansas City Royals pitcher Luke Hochevar borta på grund av skadat ledband i sin högra armbåge. Skadad uppstod i spring training-matchen mot Chicago White Sox i måndags.
Uppdatering 7 mars: Hochevar tvingas till en Tommy John Surgery på grund av sin skada.

ikon_pengar Joe Saunders och Texas Rangers skriver ett 1-årskontrakt  som ger Saunders 0,5 miljoner dollar, men kan bli värt upp till 1,5 miljoner dollar med bonusar. Saunders spelade för Seattle Mariners år 2013 med  W-L 11-16 och ERA 5.26.


Torsdag 6 mars

ikon_skada2 Bronson Arroyo, SP Arizona Diamondbacks, är borta 1-2 veckor på grund av ryggproblem.

ikon_nyheter Den förre Boston Red Sox-spelaren Manny Ramirez, som inte spelat i MLB sedan sin dopingavstängning 2011, har inte gett upp sin MLB-karriär. I en radiointervju med ESPN säger Ramirez att han hoppas att det finns ett lag som värdesätter hans mångåriga erfarenheter. Under 2012 och 2013 spelade dominikanen för Oakland Athletics och – efter en bra insats i den taiwanesiska ligan – Texas Rangers AAA-lag utan att flyttas upp till MLB.


Fredag 7 mars

ikon_nyheter Kansas City Royals river kontraktet med pitchern Brad Penny per omgående. Penny har inte imponerat under spring training och drog på sig en skada efter att ha slagit sin hand in i en vägg.

ikon_pengar Oliver Perez och Arizona Diamondbacks skriver ett 2-årskontrakt värt 4,25 miljoner dollar. Pitchern förstärker Diamondbacks ålderstigna bullpen. Perez var 3-3 och hade en ERA på 3.74 förra året med Seattle Mariners.


Lördag 8 mars

ikon_pengar Matt Carpenter skriver på ett nytt kontrakt med St. Louis Cardinals som håller honom i klubben i de kommande sex åren. Kontraktsvärdet är 52 miljoner dollar. Carpenter, som kan spela på olika infieldpositioner och troligen blir ordinarie på 3B, hade en fin säsong 2013 som bland annat innebar 11 HR, 78 RBI och en AVG på .318.


Söndag 9 mars

ikon_nyheter Los Angeles Dodgers meddelar att Clayton Kershaw och Hyun-Jin Ryu startar i Opening Series.

ikon_pengar St. Lous Cardinals skriver ett 4-årskontrakt med den kubanske shortstopen Aledmys Diaz. Kontraktet ryktas vara värt 15-20 miljoner dollar. Diaz rymde från Kuba i samband med en basebollturnering i Nederländerna 2012 och fick i februari klartecken att skriva på kontrakt med en amerikansk klubb.


Foto (från Australian Baseball League): Simon Clancy

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!