Vi tippar säsongen 2024!

En timma kvar till Opening Day ”på riktigt” om vi räknar bort matcherna i Seoul Series. Här kommer våra tips för säsongen, håll till godo!

AL East

PositionJohanAndreas
1OriolesOrioles
2YankeesYankees
3Blue JaysBlue Jays
4RaysRays
5Red SoxRed Sox

Johan:

Jag var rätt nära att sätta Yankees först och Boston sist men mitt hjärta klarade det inte, hehe.. Det smärtar såklart att sätta mitt lag sist och även om jag hoppas och tror att flera tar steg, att laget blir bättre än förra året osv så räcker inte lagets starting pitching till. Baltimore är ett nytt powerhouse och kommer fightas med Yankees om segern. Toronto blir ”ganska bra” och Tampa Bay måste (?!) backa någon gång?

Andreas:

Känns på förhand att det blir en fajt om förstaplatsen mellan Orioles, Yankees och Blue Jays. Gillar Orioles förstärkning med Corbin Burnes, ovanligt av O’s att byta till sig en spelare sitt ”walk-year”. Yankees kommer sakna Gerrit Cole rejält i minst ett par månader. Med det påstår jag alltså att Rays går från fjolårets 99-63 till en fjärdeplats, men spretig trupp för lite pengar. Red Sox, nej det är inte ert år detta år heller.

AL Central

PositionJohanAndreas
1TigersTwins
2RoyalsTigers
3TwinsGuardians
4GuardiansRoyals
5White SoxWhite Sox

Johan:

Den här är svår i toppen men lättast är nog att sätta White Sox sist, de får det jobbigt. Tycker Kansas satsning ser spännande ut men det räcker inte hela vägen. Minnesota och Cleveland känns båda som ”meh”-lag så ja, vafan, lets go Tigers, titeln är er!

Andreas:

Jag tycker detta har varit den tråkigaste divisionen sedan Tigers senaste glansdagar för tio år sedan. Att de med sitt relativt unga lag känns som ett topplag säger det mesta om divisionen. Twins känns svagare än i fjol men jag tror de får en ganska enkel resa i Central i år. Var tog White Sox vägen? Rebuilden som blev en rebuild.

AL West

PositionJohanAndreas
1MarinersAstros
2RangersRangers
3AstrosMariners
4AngelsAngels
5AthleticsAthletics

Johan:

Men Macke vafan tippar du Seattle, igen?! Ja? De kommer ju vinna titeln någon gång, varför inte i år? Oakland blir sist, Angels är liiiite bättre (men inte mycket). Texas kommer såklart vara bra, Houston lika så men, är det äntligen dags för ”Mariners to shine”?

Andreas:

Märkligt att inte sätta Rangers som etta som regerande mästare, men redan inledande skadefrånvaro på Max Scherzer och Jacob deGrom, känns tunt på bänken. Personligen ser jag gärna Astros börja dippa, men de är fortfarande alldeles för bra att inte ligga i topp. Mariners, är er tid nu? Först ska Angels säljas, sen ska Arte Moreno behålla laget. Så länge det finns obestämda ägare, som inte ens med firma Trout-Ohtani kunna ta sig till slutspel, så är slutspel långt borta. Blir det klart i år att Athletics flyttar till Las Vegas? Den enda frågan av värde avseende A’s i år.

NL East

PositionJohanAndreas
1BravesBraves
2PhilliesPhillies
3MetsMets
4MarlinsMarlins
5NationalsNationals

Johan:

Den lättaste divisionen att tippa av alla? Tror det.. Kan Philadelphia utmana? Absolut.. Kan Mets göra det OM allt (och då menar jag allt!) faller på plats? Jo kanske.. Men, ärligt talat, Atlanta är väl för bra? Washington kommer avancera men blir nog sist i alla fall och Miami simmar i ”fjärdeplatsland”.

Andreas:

Braves vinner World Series i år, ligans mest kompletta lag. Phillies är närmaste utmanaren och jag kan inte undgå att älska att Bryce Harper är i just Phillies, där han blivit något av en spirituell ledare både på och utanför plan. Mets får lite mindre rampljus på sig med färre stjärnor, men känns som ett typiskt mittenlag i år, kanske 86-78 typ?

NL Central

PositionJohanAndreas
1CubsCubs
2RedsCardinals
3CardinalsReds
4PiratesBrewers
5BrewersPirates

Johan:

Det här är ändå kul och likt mitt tips på Tigers i AL Central tänker jag att Cubs slår till nu! ”Cincy” har något spännande på gång men räcker inte hela vägen. St Louis får en bättre säsong än förra året men blir de jääättemycket bättre än .500? Pittsburgh kämpar på och Brewers blir årets ”St Louis”.

Andreas:

Cubs har en stabil trupp och rotation. Tappat Stroman men ersatt med det spännande nytillskottet, men ändå 30-åriga, Shota Imanaga. Nu är inte NPB en direkt motsvarighet till MLB, men ERA på 2.66 i Yokohama låter ju trevligt. Jag hoppas innerligen på att Cardinals får till det i år, och blir det sista året för min favoritspelare Paul Goldschmidt i St. Louis? Brewers lyckas ofta trots smal lönebudget, men nja – inte i år.

NL West

PositionJohanAndreas
1DbacksDodgers
2GiantsPadres
3DodgersDbacks
4PadresGiants
5RockiesRockies

Johan:

”Du är inte klok”.. Nä, säkert inte. Men allvarligt, det är inte helt omöjligt va? Det känns ändå liiite konstigt att man ska sticka ut genom att säga att förra årets World Series-deltagare faktiskt ska vinna divisionen. Dessutom, Giants har värvat till sig en chans. Dodgers är en faktor och vinner de divisionen med 10 matcher, ja, då hade jag fel helt enkel. Dessutom kan Padres bli klart bättre än fyra men en sak är säker, Rockies kommer sist.

Andreas:

Som vanligt numera ser jag inte hur Dodgers skulle kunna missa att komma etta. På pappret hästlängder bättre än övriga lag, och en rejäl nytändning med ”once in a lifetime”-värvningen av Shoei Ohtani. Tror Tatis & Co är revanschsugna i grannstaden och är närmast jagande. Diamondbacks är varken eller bättre än i fjol, och då räckte det hela vägen till final. Tror på mindre flax i år, i bästa fall jagar man ett Wild Card tillsammans med Giants. Lite märklig vändning att det blev Giants till slut för Blake Snell, om än för något år bara.

– Johan Macke och Andreas Westling
@playball_se

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!