Vi tippar säsongen 2023!

Bara någon timma kvar till Opening Day. Här är våra tips för respektive division!

AL East

Johan: Det smärtar ju givetvis att sätta mina Rödstrumpor så lågt men jag känner mig nästan ”nöjd” om de klarar .500 faktiskt. Tampa Bay måste tappa någon gång, Baltimore är på gång men det kommer stå mellan Toronto och New York. Pitchingen i New York, håller den med skadorna? Tror att får Toronto ihop det så kan de vinna divisionen.

Andreas: Jag tror att det blir tajt mellan Yankees och Blue Jays, men jag tycker mina Yankees har en något djupare trupp. Bakom dessa två kan det sluta lite hur som helst, men jag tror inte att Red Sox blir så mycket bättre än i fjol. Orioles det mest spännande laget av de tre. Rays är oberäkneliga i år.

 

AL Central

Johan: Här kommer typ ”alla” tippa Cleveland och bara därför går jag emot. Chicago KAN inte ha en lika dålig säsong till, nu är farfar LaRussa borta och jag tror de får en nytändning. Jag vet att José Abreu är borta men något säger mig att de kommer studsa tillbaka iaf. Cleveland kommer vara med i racet, Minnesota lite lätt bakom. Detroit blir förhoppningsvis bättre än förra året men tror inte att det räcker ändå och Kansas blir sist.

Andreas: Topp tre gör upp om divisionen. Tror att Cleveland är lite sämre i år, men starkare av de tre. Smart värvning av Josh Bell. Twins spännande, och visst kommer man att hålla ett extra öga på Carlos Correa med tanke på kontraktssituationen. White Sox var kanske den största negativa överraskningen förra säsongen, därför kan jag inte placera dem högre upp trots en bra – om än i år liknande – trupp. Royals har väldigt många unga och spännande spelare och Tigers måste rimligen bli lite bättre i år, men placerar sig i botten.

 

AL West

Johan: Nu är det dags Mariners! Känns som jag sagt det i flera år men kanske en liten hangover för Astros och Jose Altuve även skadad. Jag hoppas, hoppas att Angels kan vara med och kämpa så det inte blir total fadäs för Ohtani i hans sista (?) år i LA. Texas blir bättre, men räcker det? Oakland slåss för att inte flytta till någon annan stad, typ?

Andreas: Mariners tog sig till slutspel för första gången på 20 år förra året och kommer givetvis rida på den vågen detta år också. Tror definitivt de kan ge Astros en match, men tycker Texas-laget känns mer kompletta. Hur mycket kommer man dock sakna Verlander? Åh vad jag hoppas att Angels kan vara med att utmana, framför allt för Ohtani och Trout. Men visst är det fortfarande lite tunt i leden bakom dem? Kan Rendon få tillbaka formen kanske? Rangers är spännande. Får deGrom vara frisk så är han ligans bästa pitcher. Athletics försöker inte ens.

NL East

Johan: Jo då jag vet, Mets har tappat Edwin Diaz men de ska väl kunna vinna det här i år iaf? Braves dundrade ikapp förra året men lyckas det i år igen, njae? Phillies får klara sig utan Bryce Harper ett tag men kan mycket väl ta en WC-plats likt förra året. Miami är väl egentligen inte så dåliga men de övriga lagen är för bra och Washngton är ett sorgebarn.

Andreas: Braves är ett riktigt välbalanserat lag, men jag tror banne mig att både Mets och Phillies placerar sig före. Mets strör pengar man inte har, men ägare Cohen verkar angelägen om att vinna och plockar ur egen ficka och ställer upp med divisionens bästa lag. Phillies plockade Trea Turner och ja, jag tror på laget i år. Marlins inte usla, men tuff division trots att man har Cy Young-vinnaren Sandy Alcantara. Nationals inne i något som skulle kunna påminna om en rebuild.

 

NL Central

Johan: Årets säkraste vinnare? Tror nog det.. Vinner inte St Laouis den här divisionen vet jag inte vad jag ska tro. Tror dock att Cubs kommer ta flera steg, jag hoppas faktiskt det, det förtjänar ”North Side”-fansen! Brewers vet jag inte var jag har men det är troligen bättre än Pittsburgh och Cincy som kommer sist.

Andreas: Cardinals har bättre batters och Brewers bättre pitchers, och jag tycker Cardinals ser bättre ut totalt. Var tog Christian Yelich vägen förresten? Inte i närheten så bra som han var under hans första säsonger i Brewers. Cubs har gjort vissa drag för att bli bättre, men nja. Spännande med firma Swanson-Hoerner på infield i år dock. Pirates satsar på ungt och Reds blandar billiga veteraner med unga talanger.

 

NL West

Johan: Dags för tronskifte! Om det inte redan skett i och med NLDS i höstas så känns det som att nu måste ju bara Padres vinna divisionen. Är Dodgers så mycket sämre? Kanske inte men jag tror inte de lyckas vinna en divisionstitel till. Arizona är en liten dark horse och kommer kämpa med Giants om tredjeplatsen och Colorado simmar runt i ”vi vet i fan vad vi håller på med”-havet fortsatt också.

Andreas: Kul race mellan Dodgers och Padres! Kommer Dodgers vinna 111 matcher igen? Inte troligt, men om man har hela pitchers under året så tror jag de blir svåra att slå. Padres har öppnat plånboken och går verkligen in för att vinna divisionen (och mer än så). Tatis Jr tillbaka från avstängning om några veckor och så Juan Soto på det, wow. Giants är OK, men inte mycket mer än så och placerar sig i mitten. Diamondbacks tror jag kan överraska, men då ska mycket stämma. Colorado är på nedgång.

Följ oss gärna på Twitter: playball_se

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!