Vi tippar MLB-säsongen 2014

Inför-rapporterna är skrivna och då återstår bara det slutgiltiga tippandet av hur divisionerna slutar. Andreas har sina till vänster och Martin till höger.

AL East

[table id=24 /]

Andreas: Den mest svårtippades divisionen där fyra lag har kapacitet att vinna, där Orioles smyger bakom de tre tippade topplagen men får ge sig på grund av sämre pitchers. Yankees tar divisionen av motsatt anledning, för första gången på flera år har man en tydlig och stark rotation. Red Sox är hyfsat intakta från sitt bejublade 2013 och Rays har en imponerande organisation som år efter år fortsätter leverera ett slagkraftigt lag. Blue Jays kommer ohjälpligt sist, stjälpta av basebollens mest konkurrensutsatta division.

Martin: Rays har förstärkt ganska ordentligt, främst sin bullpen. Går lite emot magkänslan som säger att det är lite floppvarning på Rays. Red Sox har sitt lag ganska intakt och är en het utmanare till titeln men får nöja sig med ett wild card. Yankees saknar flera spelare, även om man förstärkt också, men håller inte i ligans tuffaste division. Orioles är svårtippade men Rays, Red Sox och Yankees är ett nummer för stora. Inte så mycket som talar för att Blue Jays är bättre än förra året, men har chans att klättra någon placering.

 

AL Central

[table id=25/]

Andreas: Dels har Tigers ligans bästa spelare i Miguel Cabrera, och pitchers av inte denna jord i Verlander och Scherzer. Bakom känns Royals kompletta med en spännande pitcheruppsättning. White Sox rycker upp sig rejält jämfört med i fjol. Twins och Indians kör ett hårt race om att inte komma sist, och jag tror Twins drar det längsta strået.

Martin: Tigers känns som ligans bästa lag, utan tvekan. Royals känns som ett stabilt lag även om man inte gör så mycket väsen av sig i en i övrigt ganska dålig division. Indians har tappat sedan förra året och borde vara ganska nöjda med en tredje plats. White Sox och Twins är fortsatt dåliga och Twins är det sämre av lagen.

 

AL West

[table id=26 /]

Andreas: Slå upp ”mångsidighet” i ordboken och Athletics logotyp borde vara det första du ser. Få lag har samma möjlighet att experimentera med sin uppställning och personligen tror jag att Josh Reddick får ett bättre år än 2013. Rangers har redan vid säsongsstart lite för mycket skadebekymmer för att ta förstaplatsen, men har ett lag av högsta kapacitet. Angels har förstås Mike Trout, men frågan är om Josh Hamilton och Albert Pujols kommer tillbaka till sina gamla form? Mariners är – Cano till trots – för tunna, och Astros ett sorgebarn.

Martin: Toppen av AL West är svårtippad, ingen given vinnare utan känslan är mer ”en stabil andraplats”. Riskerar att få skämmas i september igen när jag tippar Angels etta, men dom har ett så pass bra lag att de borde ta hem divisionen. Athletics är fortsatt bra och tar ett wild card. Mariners har egentligen bara Cano och det hade inte ens hållit för en fjärde plats om inte Astros varit på en nivå som få lag varit på i modern tid.

 

NL East

[table id=27 /]

Andreas: Nationals avslutade 2013 imponerande och tar med sig formen, och nyanlända Doug Fister, till toppen av divisionen. Braves har nästan uteslutande försvagats och har för mycket skador på sin pitcheruppsättning. Phillies har en alltjämt stabil trupp, men också åldrande med frågetecken på spelare som Ryan Howard och nya A.J. Burnett. Mets är mycket bättre i år, trots att Matt Harvey kommer att vara borta nästan hela säsongen. Marlins har Stanton men inte så mycket mer som kan leverera redan i år.

Martin: Braves känns som lite svagare än 2013, men borde än då ta första platsen före Nationals som värvat starkt. Phillies är ett mittenlag som hade kunnat utmanas av Mets om det inte vore för skador på bl.a. Matt Harvey. Marlins har nått nya nivåer av värdelöshet och blir överlägset först. Om man vänder tabellen upp-och-ner…

 

NL Central

[table id=28 /]

Andreas: En läskigt bra rotation i Cardinals och reko offensiv tar dem till ytterligare ett slutspel. Reds har farliga batters men något mer bekymmersam rotation. Ska Pirates nå slutspel igen krävs även i år en överprestation från ett par spelare. Cubs kommer att få det tufft i år också, men magkänslan säger att Brewers får ta över sistaplatsen.

Martin: Cardinals har fortsatt ett grymt lag, främst defensivt och borde klara divisionssegern ganska enkelt. Pirates tar andra platsen eftersom Reds känns något sämre i år. Blir en kamp i botten mellan Brewers och Cubs men Brewers är snäppet bättre.

 

NL West

[table id=29 /]

Andreas: Dodgers är den klubb som har de högsta lönekostnaderna och givetvis ett lag därefter. Det behövs kanske uppryckningar av spelare som Ethier, Kemp, Hanley Ramirez och Crawford men jag tror att det relativt svaga motståndet i divisionen gör Dodgers till solklar etta. Giants blir ”best of the rest” med Diamondbacks tätt intill. Padres och Rockies gör återigen upp om fjärde- och femteplatsen.

Martin: Dodgers är en given divisionsvinnare, inte mycket mer att säga om dem. Giants kommer rycka upp sig och borde ta ett wild card med sin andra plats. Diamondbacks känns lika mediokra som förra året, Rockies tar fjärde platsen men sätter en liten skrällvarning på dem. Padres kommer sist.

Vinnare av World Series:

Andreas: Står och velar mellan True Blue och klubben från huvudstaden, men det blir slutligen Los Angeles Dodgers som får bli mitt tips. Ett lag med en spelare som Clayton Kershaw lär vinna titeln förr eller senare.

Martin: Magkänslan säger Detroit Tigers. Man har en stark pitching och ännu starkare offensiv, trots att Prince Fielder är borta. Man möter Los Angeles Dodgers i World Series, som annars känns nästan lika starka.

2013 års tips

Hittar ni här. Martin imponerade med att tippa NL East helt rätt och hade totalt 12/30 placeringar rätt. Andreas var betydligt jämnare och hade 3/5 placeringar rätt i svårtippade AL East och totalt 13/30 rätt och vann alltså den interna ligan.

Visa kommentarerStäng kommentarer

3 Kommentarer

 • Rodsockan
  Posted 30 mars, 2014 at 22:01 0Likes

  Bra jobbat grabbar!

  • Andreas Westling
   Posted 30 mars, 2014 at 22:48 0Likes

   Thanks man! Vad tror du om AL East själv?

   • Rodsockan
    Posted 31 mars, 2014 at 16:05 0Likes

    Hur jag än vänder och vrider på det så blir det helknöligt så jag, jag jävlar i mig avstår haha!

Kommentera!