Playball intervjuar Playball

På Playball är vi tre som representerar varsitt lag från American League East. Vi passar på att fråga varandra om utsikterna för resten av 2014 och dylikt:


Andreas, ditt lag är det som just nu är närmast en slutspelsplats. Dock har Masahiro Tanaka, som varit winning pitcher i 1/4 av alla matcher Yankees vunnit, hamnat på DL nu. Vad tror du om era chanser att ta ikapp på Toronto Blue Jays och Baltimore Orioles utan honom?

Egentligen är det lite missvisande att indirekt lägga allt det ansvaret på Tanaka, med tanke på att han är en av fyra ordinarie pitchers från rotationen som är skadade. CC Sabathia, Michael Pineda och Ivan Nova är förstås också saknade, men visst – de håller inte Tanaka-klass. Jag är pessimistisk inför sista halvan av säsongen, men någonstans hittar jag också en liten lättnad att det är Orioles och Blue Jays som är för närvarande är huvudkonkurrenter i divisionen. Jag vidhåller att de två lagen är något sämre än Red Sox och Rays i det långa loppet, men jag är ändå tveksam att Yankees håller till slutspel.

En av de positioner ni har störst hål i är 2B, Brian Roberts är ju inte direkt en Robinson Cano. Det ryktas om att ni ska byta till er någon 2B innan trade deadline, vem skulle du helst se där?

Det finns egentligen alldeles för få aktuella 2Bs på marknaden för att det ska kännas vettigt egentligen. Det enda alternativet som kittlar något är att sätta in Chase Headley från Padres på 3B och spela Kelly Johnson på 2B, men frågan är om det är speciellt mycket bättre än att fortsätta med Roberts? Då förespråkar jag hellre att plocka upp Rob Refsnyder från AAA.


Johan, För 9½ månad sedan vann ni World Series, nu har ni ett losing record, vad är det som har hänt?

Alla var bakis?? Nä men, framförallt har ju offensiven haltat rejält. Lagets pitching har ju från och till varit bra men då har ingen träffat bollen, och de gånger det varit tvärtom såg det ut som att våra pitchers siktade på motståndarlagets slagträn.  Ska man fördjupa mer så:

A.J. Pierzynski är ju årets flopp, blev fan överlycklig när Boston gjorde sig av med honom. Lagets infield-försvarsspel första halvan av säsongen. Okej, det har blivit bättre sen Stephen Drew kommit tillbaka, men herregud vad illa det var ett tag där. Clay Buchholz har inte varit i närheten av den starting pitcher som inledde med 10-0 förra året. Lagets outfield har varit väldigt lamt. En blandning av underpresterande spelare, saknad av skadade Shane Victorino samt tappet av Jacoby Ellsbury.

Ett av få glädjeämnen för säsongen hittills torde vara Koji Ueharas insatser. Behåller du gärna honom efter säsongen trots sina 39 år?

Javisst. Visst han har varit lite mänsklig i år men snubben är ju smått sanslös ändå. OM Boston skulle erbjuda honom ett qualifying offer (troligen värt ca 15-16 miljoner dollar) efter säsongen kanske det låter mycket, men med tanke på att han tjänat ca 5 miljoner per säsong (2013 och 2014) så blir det hela klart mer resonligt.


Martin, en av de stora snackisarna under offseason var om David Price skulle bli bortbytt eller inte. Nu när vi börjar närma oss trade deadline börjar ryktena trappas upp igen. Tycker du att Rays ska byta bort Price eller ska man satsa på att ta igen de 9 matcher man ligger bakom Orioles?

Att ha ett 44-53 record vid All Star break är i de allra flesta fall ett ganska uppenbart val, men med tanke på att vi ”bara” ligger åtta matcher bakom gör det mer intressant. Vi är historiskt väldigt bra under andra halvan av säsongen, Price hade en ”slow start” men har kommit upp i absolut högsta nivå och även resten av laget har spelat bra de senaste veckorna. Som läget är just nu tycker jag att vi ska behålla honom, inte bara för att han är så bra utan för att skicka rätt signaler. Att byta Price för prospects mitt under säsongen tyder på att Sternberg & Co gett upp. Det vore både tråkigt och onödigt. Sen får vi givetvis vänta en vecka eller två och se hur det går efter avbrottet. Har vi ett losing record på de matcherna är det helt klart mer sannolikt att han blir bortbytt än om vi går exempelvis 6-2 i de första tre serierna.

Er ägarkonstellation med Stu Sternberg i spetsen sliter sitt hår för att få till en ny arena i Tampa Bay-området, vilket försvåras av kontraktet man har på Tropicana Field till år 2027. I samband med MLB All-Star Game gick till och med Bud Selig ut och sa att Rays behöver en ny arena. Vad händer i frågan och tror du att Rays kommer att spela på en ny arena innan – låt oss säga – år 2020?

Sternberg och co går hårt på att dom vill ha en ny arena, föreslagsvis vid Pinellas Park. Bromsklossen är borgmästaren i St. Petersburg som inte vill att det ska flyttas så nära Tampa. Det senaste jag hört är att borgmästaren vill hålla sin del av dealen och syftar på att han kommer motverka en flytt.  Jag tror dock att han kommer ge med sig till slut. Så svaret är ja, vi kommer nog spela någon annanstans 2020, eller åtminstone är ett arenabygge på gång.


Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!