En sörja med början utan slut?

Ja, jag vet, det var jättelänge sen jag la upp någonting nytt, men nu är det dags! Så, hjärntömning inledd:

Det mesta går fel

Har ni sett något på Boston Red Sox på sistone?
Jaså inte?
Skönt.. Gör inte det. För det har jag gjort, varenda JÄVLA dag sitter man och tittar på skiten.

Var ska man börja.. Det är mer än halva säsongen kvar och den är redan körd. Igen! Det är nästan det värsta, igen!! Kul. 2012 års säsong var så kass så man blev deprimerad. 2013 en saga men man inser nu att det var en engångsföreteelse, ”a fluke”. Det blir ännu tydligare när man tittar på säsongen 2014 som blev en enda misär och 2015 som nu är värst resultatmässigt, om man jämför ´12, ´14 och ´15.

Det finns några få undantag i år. Xander Bogaerts gör en mycket bra säsong och är det solklara undantaget. Dustin Pedroia (som dock är på DL nu) har fått tillbaka sin power och kan slå ordentligt igen. Ryan Hanigan var tills han blev skadad en viktig del av laget trots sitt låga batting average. Resten? Var börjar man..

Rick Porcello har varit ett stort misslyckande. Att han f.o.m. nästa år har ett 4-årskontrakt värt över 20 miljoner dollar per säsong är häpnadsväckande. Jag ska erkänna att jag var begeistrad över kontraktsförlängningen när de berättade om den, men nu, nej..

Mike Napoli, åh jag vill så gärna tycka om honom, min hjälte. Men det blir allt svårare. Han vill spela i Boston resten av sin karriär säger han själv, jag är mycket förvånad om han gör det ens när augusti börjar.

Hanley Ramirez, hmm, ja, det mesta blir ju fel där. Nej, jag trodde inte att han skulle vara en grym left field-spelare men.. Nu hörs det (igen) röster om hans eventuella beteende och inflytande i omklädningsrummet. 3,5 år kvar på kontraktet där..

Pablo Sandoval, var börjar man. Att slå högerhänt har inte fungerat alls, nu har han ju tillfälligt slutat med switch-hitting vilket alla tycker är bra, men det lät ju som att det var p.g.a. en skada, så vad händer när han är ”bra/frisk” från den? Kan inte finnas någon som VILL att han ska ta upp det igen. Dessutom, försvarsspelet. Jag var glad när han signades just för att jag såg honom spela så pass bra defensivt i World Series och han skulle vara väldigt mycket stabilare än Will Middlebrooks. Jag försvarade även hans vikt med att han slår bättre när han är rundare, men..
Det har inte fungerat, vissa errors han gjort är häpnadsväckande. Att han dessutom, förutom sina ”prestationer”, inte kunde hålla sig till lagets/ligans policy att låta bli telefonen under match utan gick in på toaletten och gillade två bilder på en kvinna på Instagram.. Ja, som sagt, det är inte mycket som fungerat i år.

Då har jag förutom Porcello inte ens nämnt lagets pitching, haha.. Clay Buchholz har i och för sig presterat bättre på senaste. Joe Kelly, som själv sa att han skulle vinna CY Young inför säsongen, är numera i AAA. Justin Masterson, som fick 9,5 miljoner dollar (otroligt!) inför säsongen, ska nu starta på söndag, men gör det enbart för att de flyttade ner Joe Kelly. Wade Miley fick den elfte juni världens utbrott i dugout:en när manager John Farrell tog ut honom i en match där han gav upp 5 ER (varav 3 HRs) på 9 hits under 4 innings. Det var helt åt helvete vad som försiggick och förre storspelaren Dennis Eckersley sa det bäst (och roligast!) om Wade Miley:

”Are you on acid?!?!”

Fantastisk kommentar. DET borde John Farrell sagt, men John med sin ”players manager”-attityd önskar jag någon gång kunde få ett jävla tokspel och skälla ut allt och alla. Den här hålla varandra om ryggen-mentaliteten funkar inte. Farrell fick inför säsongen en kontraktsförlängning över 2016 och 2017 (varför fick han det?!) men jag har väldigt svårt att se att han är kvar efter den 3:e oktober i år. General manager Ben Cherington hänger också mer och mer löst. Ben lyckades ju med sin Houdini-liknande trade 2012 med Los Angeles Dodgers som han fortfarande är känd och får credit för, men det tråkiga är att ska det här laget komma någonstans känns det mer och mer som något liknande behöver hända igen.

Jag har haft väldigt stort förtroende för ledningen/GM/manager men det börjar ta slut nu, för mig också. Efter ”Bennys” trade 2012 och inför säsongen 2013 så bytte man stil och skaffade ”good clubhouse-guys” inför säsongen 2013. Gick rätt bra, men sen då? Då bytte man tillbaka IGEN till hur man gjort förut? Jag förstår inte..
En sa: ”De har FÖR mycket pengar”. Vilket jag börjar tro stämmer, de tror att de kan köpa sig ur sina problem och dåliga beslut.

Det behövs en förändring. Hur pass högt i hierarkin problemen egentligen går är en annan fråga som bara gör problemen ännu mera komplexa. Men som sagt, 2015 är ännu ett förlorat år. Jag tittar på matcherna live när jag kan men det är väldigt frustrerande.
Ser uppenbarligen fram emot min resa tillbaka i september såklart, men.. Just att Boston då ska möta Philadelphia Phillies är ju närmast ett skämt. Vilken matchserie. ”Minst sämst vinner”.. Bäst av tre. Batter up!

A-Rods 3000:e hit

Det är väl ingen hemlighet att Alex Rodriguez knappast är min favorit. Men t.o.m. jag har imponerats av hans ”comeback” i år och hur pass bra han faktiskt spelat/producerat. Vare sig han tar något annat nu eller inte, han kan fortfarande slå. Han nådde ju milstolpen 3000 hits helgen som gick. Han, liksom Derek Jeter och Wade Boggs, slog en homerun och egentligen ska man väl inte vara direkt förvånad i dagens samhälle, men killen som fångade bollen är ju en historia i sig.

Nu ska jag försöka att inte göra någon moralkaka av det här men hans hiss verkar inte bara gå ända upp, den verkar ha fastnat på nödstopp någonstans nära källarvåningen. Han har alltså rest runt till alla möjliga ballparks och har som hobby att fånga homerun-bollar. Han är känd för att tackla andra åskådare, däribland kvinnor och t.om. barn bara för att få en boll. EN BASEBOLL!

När han fångade A-Rods 3000:e sa han direkt att ”jag kommer inte lämna tillbaka den”. Någon som är förvånad? Är man en åsna så är man. Han är så långt i från killen som fångade Jeters boll som man kan komma. Minns ni honom? Som direkt gav tillbaka den, fick en massa grejer av New York Yankees och som kan leva vidare sitt liv som en fin person, till skillnad från andra.

Kansas All Star-röstande

Vad ska man tycka om det är? Roligt eller sorgligt.. Tragikomiskt kanske. Man får ju ge Royals-fansen att de utnyttjar systemet till max och gör ju inget de inte ska, kan eller får. Två saker dock:

1. Man kan alltså rösta 35 gånger per person, eller om det t.o.m. är 35 gånger per person och dag!? Varför kan man det? En person, en röst, inget mer, det verkar väl bättre?

2. Gör som ovan, se om det fungerar, annars är väl en idé att kanske göra något slags mix med fansens röster och inkludera experter också, t.ex. samma gäng som får rösta om Hall Of Fame varje år. Men då kanske någon säger ”jo, men All Star-matchen är till för fansen?”. Visst är det så, men hur många vill se ett AL-lag som till 75% består av Kansas-spelare?

Pat Venditte

”Va? Kastar han med båda händerna? Det måste vara en vendetta?!?!?!”
Neeeej, det är Venditte! Pat, för att vara exakt. En switchpitcher! Läckert och udda som fan. Venditte kallades upp lagom tills hans Oakland Athletics skulle möta Boston på Fenway Park och det var väldigt kul att se honom. Roligast var när han skulle möta Bostons catcher och switchhitter Blake Swihart. Ni kan se videoklippet här och vill ni inte det kan jag berätta att Venditte först skulle kasta vänsterhänt, så Swihart kom upp med en hjälm för att slå högerhänt. Då ändrade sig Venditte och sa ”nä, jag vill kasta med höger hand”, varpå Swihart fick hämta en annan hjälm så han kunde slå vänsterhänt. Något snurrigt men mycket underhållande.

Övrigt

Ryne Sandberg har precis lämnat sin post som manager för Phillies. Vet inte exakt varför ännu men jag hoppas att han inte blivit syndabock för det lag som deras sopa till general manager satt ihop åt honom.

Max Scherzer har varit fantastiskt bra på sistone. I matchen mot Pittsburgh Pirates förra helgen fick han också sin nohitter. En nohitter som ”borde” varit en perfect game. Pirates Jose Tabata skaffade sig inte direkt några nya sympatisörer när han inte försökte backa undan från en pitch med 2 outs i 9:e inningen. En hit by pitch där han närmast lutade sig in för att bli träffad. Pinsamt!

Josh Donaldsons Jeter-liknande catch när han hoppade upp i publiken häromdagen var ju faktiskt hysteriskt snyggt. Nolan Arenado har ju haft många highlight-plays under året men det där var jävlar i mig årets bästa, hittills.

Flera Red Sox-spelare har under säsongen högljutt gnällt på den markant bredare strikezonen som flera domare nu håller. Har inte lagt alltför stor energi på detta utan tänkt att de borde försöka anpassa sig istället, men tydligen visar det sig att det är betydligt fler spelare i andra lag som upplever samma sak. ESPN:s Buster Olney ringde in till WEEI (Bostons sportadiokanal) nyligen och berättade där att ”flera upplever att det aldrig varit så dåligt som det är nu”. Det säger ändå en del.

”Roadbeef”. Smaka på det ordet. Eller, ”smaka” var ordet. Jag hade aldrig hört begreppet förut. Hur många kan helt ärligt säga att ni kände till det? Kanske är det jag som har bott under en sten? Det betyder i alla fall att man hittar någon att ha sex med när man spelar matcher på bortaplan. Spekulerades vilt om det var det Pablo Sandoval var ute efter när han tryckte gilla på bilderna. Varför? Boston spelade i Atlanta mot Braves och hon ”råkade” bo i Georgia.
”Oh you horny Panda yooou..”

Har ni sett någon av Giancarlo Stantons homeruns på sistone? Dra åt helvete vad han slår bollen långt! Inför säsongen så pratades ju en hel del huruvida han skulle komma tillbaka till gammal god form eller inte efter sin läskiga ansiktsskada som avslutade hans säsong förra året.
”Kommer han vara rädd för bollen? Bryr han sig inte och kör på som vanligt?”
Ärligt talat inledde han inte säsongen strålande, med ett lågt batting average och såg inte bekväm ut i sina at bats, men nu har han slagit 15 homeruns på hans 30 senaste matcher.
Som någon av Miami Marlins kommentatorer sa:
”If you’re not coming to the park to watch this guy, you’re missing a show!”.

Jag är som ni redan visste en MYCKET bra tippare!

Som ni ser så kommer Seattle Mariners vinna AL West lätt.
Miami Marlins ser vrålstarka ut i NL East.
San Diego Padres tar såklart hem NL West.
Sist men inte visst, Chicago White Sox firar snart segern i AL Central. Eh..
Aja, Toronto Blue Jays har faktiskt fortfarande chansen i AL East och St Louis Cardinals ser ju bra ut i NL Central.
Jag menar vadå, 2 av 6 är väl inte så farligt? #påmeddumstruten

För att avsluta kan jag säga att jag ser fram emot söndag då det är dags för den första Playball-träffen någonsin då jag, Andreas och Martin ska ses tillsammans för första gången. Verkligen på tiden kan tyckas men nu blir det middag, minst en match och trevligt snack.

Tack för att ni läste, kommentera gärna.

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

1 Kommentera

 • Andreas Westling
  Posted 27 juni, 2015 at 20:59 0Likes

  Jag inser att jag som Yankees-supporter inte riktigt upplevt den där berg-och-dalbanan ni Red Sox-fans fått erfara de senaste åren. Yankee senaste ”losing season” var 1992, det vill säga långt före jag över huvud taget började intressera mig för baseboll.

  Inför säsongen trodde jag stenhårt på Red Sox. Farrell kändes rätt som manager och även om jag själv hela tiden har varit skeptisk till Sandovals påstådda briljans, så var han och Hanley Ramirez värvningar som på förhand i alla fall skulle förstärka laget.

  Det är uppenbart pitchingen som varit det stora bekymret. 308 runs framåt är helt ok (till och med 32 st bättre än ettan Rays), men 352 runs bakåt är fjärde sämst i MLB. Bucholz har en helt ok säsong, men en klubb som Red Sox saknar det där tydliga esset man hade i Lester – men det inser jag att jag inte behöver skriva i pannan på dig 🙂

  Pat Venditte känns som en Youtube-legend vid det här laget 🙂 Jag har för mig att reglerna vem som slutligen bestämmer sida för battern skrevs efter att Venditte hamnade i en at bat mot en switch hitter i MiLB och de ändrade kasthand och sida i batterboxen flera gånger om, innan domaren klev in och sa att nu får de minsann bestämma sig.

  Allstar-röstandet i Kansas är en sorglig historia. Det är 35 stycken röster per e-postadress som gäller, så i Kansas har man suttit och skapat Hotmail-adresser i mängder och röstat. Trist. Är Infante fortfarande etta som 2B trots sin katastrofala säsong?

Kommentera!