Sköna maj

Hej på er!


Tycker ni det är en dags för en kortare text där man får dela med sig lite tankar? Jaså, ni också, ja men så bra då kör vi då:POSITIVA ÖVERRASKNINGAR:


Oakland A’s (soon to be Sacramento typ) är 17-17, vem hade trott det. Då jag hade lirat överspel på dem mot Miami Marlins i natt så tittade jag lite när de tog en 12-0 ledning efter TVÅ innings. Laget är inte så pjåkigt ändå. Kommer det att hålla? Tveksamt men kul ändå att de inte blir en slagpåse likt förra året och har i dagsläget sex raka segrar.


Cleveland Guardians ångar på också och trots att Minnesota Twins vunnit TOLV raka matcher (den stretchen får gärna brytas idag tycker undertecknad) så leder Guardians fortsatt AL Central. I samma divison är Kansas City Royals 20-14 vilket kanske inte är jääääätteförvånande med tanke på deras värvningar inför säsongen men likt Oakland kul ändå att det rör på sig.


Milwaukee Brewers såg mitt tips inför säsongen och ba ”fuck off Macke” så givetvis leder de NL Central med ett 20-12 record. Chicago Cubs (som jag tippade som vinnare av divisionen) är inte jättelångt efter med 20-14.NEGATIVA ÖVERRASKNINGAR:


Hmm, ja, var börjar man. Nog för att NL East är rätt tuff men Miami är alltså 9-26, trodde man på det verkligen? Jämför med Washington Nationals (och för övrigt även New York Mets) som båda är 16-17. Lite tråkigt.. Natten till igår kom även nyheterna om att laget nu bytt bort Luis Arraez till San Diego Padres, något som jag antar betyder att det är rebuild-tajm i Miami.


Man tänker ju att de alltid är bra och med en stor del kvar av säsongen ska man väl inte ge upp helt ännu men, Houston Astros start (12-21) är anmärkningsvärd.


Övriga lag jag tänkte skulle vara bättre är Arizona Diamondbacks (14-20?), San Francisco Giants och Pittsburgh Pirates (båda 15-19), Cincinnati Reds (16-17) samt Tampa Bay Rays och Toronto Blue Jays (båda 16-18).BOSTON HAR ÖVERPRESTERAT, ELLER?


Mitt egna rödstrumpsgäng är hittills 18-16 och så länge de håller sig över .500 känner jag mig ganska nöjd faktiskt. Dock möter det ett helt gäng bättre lag nu i maj så jag blir inte jätteförvånad om de kommer dala neråt nu. Laget har haft skador på hur många som helst men ändå lyckts vara relevanta och rätt kul att följa måste jag säga.


Lagets starting pitching har varit otroligt och framför allt oväntat bra. Tyler O Neill har varit en injektion och slog ett flertal homeruns i april även om han kallnat lite nu. Jarren Duran är kul att följa varje dag och han lirar verkligen varje dag (den enda spelaren som spelat i samtliga 34 matcher hittills). Wilyer Abreu har fortsatt slå och närmast spelat till sig en ordinarie OF-plats.


Jag är verkligen spänd nu då jag sätter mig på planet till New York nästa fredag för nästan två veckor over there. Jag inleder med en match mellan New York Yankees och sorgebarnet Chicago White Sox söndag 19/5 på Yankee Stadium innan jag en dryg vecka senare ska se tre matcher i Baltimore mellan O’s och Red Sox på Camden Yards mån-ons 27-29/5 (hinner med två konserter och en festival där i mellan). Det kommer bli askul. Baltimore är ju som väntat ett kalasgäng och får jag ens se EN vinst för Boston där kommer jag bli jätteglad. Roligast kommer bli att få se mitt lag igen, besöka en arena jag inte varit på (min 10:e totalt!) och förhoppningsvis njuta av fina matcher samt det faktumet att biljetterna var rejält billiga (knappast Fenway Park-priser i Baltimore direkt).ÖVRIGA NOTISER:


MLB/MLB TV borde skämmas för att de inte löst problemet med matcher ”på rätt dagar”, har svårt att fatta hur detta problem efter alla dessa år PLÖTSLIGT uppkommit? Hoppas var och varenda dag att jag ska få se en uppdatering som löser det men icke.


Domarna har haft det lite kämpigt va? Allt ifrån Angel Hernandez strike zone (hur kan han ens få döma längre?) till felaktiga replay-grejer och ja, allt vad det nu varit. Ser ju oftast ”Baseball Today” från Jomboy media med Chris Rose och Trevor Plouffe och det har varit väldigt många situationer man tagit upp, lite trist, fokuset ska inte behöva ligga där tycker jag.


Vi närmar oss snart matcherna i London mellan Mets och Philadelphia Phillies lördag-söndag 8-9/6. Är det någon som ska åka eller? Själv är jag iväg på annat i Polen men hoppas hinna hem i tid så jag kan se söndagsmatchen (börjar redan 16.10) live på TV hemma. Sen att jag längtar efter att de här matcherna äger rum för att slippa se ”Wrexham-reklamen” på MLB TV är en annan sak, haha (är det typ världens längsta reklamfilm för övrigt?!)..


Har medvetet inte satt mig in så mycket i Shohei Ohtani-härvan utan hoppas egentligen bara att han verkligen är oskyldig.


I april gick tittandet upp rejält för ESPN:s och FOX:s basebollmatcher samt om jag inte minns fel ökade även tittande på MLB TV. Roligast? Markant ökning i åldrarna 18-34. Baseball is NOT dead!


Så, nu fick ni en text och lite livstecken, hoppas att ni är glada så hörs vi nästa gång!


Johan @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!