700 millar

Tjossan i julstöket!

Det var ju en VISS spelare som signade ett ”litet kontrakt” igår så jag tänkte, det kan ju vara på sin plats att dela lite tankar, känslor samt lite övrigt från basebollens värld. Kul va?!

Det är ju inte oväntat på något sätt att Shohei Ohtani stannar i Los Angeles men nu kommer lira för Dodgers i 10 år framåt för 70 miljoner dollar per säsong (och jo, jag vet, det kommer vara en hel del som betalas i efterhand men ändå). SJUTTIO millar, per år, dollar, jisses.. Jag läste något om att han skulle tjäna typ 50 dollar, I SEKUNDEN! Shit asså, om nån kom till mig och ba ”Tja maaaan, haru lust att tjäna typ en femhunka i sekunden eller????!” hade jag nog inte sagt nej haha..

Det är ju dock ingen tvekan om att intresset från Toronto Blue Jays var riktigt seriöst och OM han faktiskt hade signat där hade det för mig känts väldigt tudelat. Svårare för Boston Red Sox? Absolut.. MEN! Tänk att få ha Ohtani på östkusten! Satan vad många fler matcher man hade kunnat se då, det hade varit för jävla läckert ändå, men men, Dodgers it is.

Frågan nu är ju, hur bra är Dodgers egentligen? Ohtani, Freddie Freeman, Mookie Betts.. En jävla stark 1-2-3 oavsett i vilken ordning de ställer upp med. Men helt ärligt, sen då? Är de bättre än, uhm, Atlanta? Är de bättre än Philadelphia? Hur väl står de sig mot Arizona? Jag menar, det här ÄR ju en kalasvärvning på många sätt men Dodgers kan ju inte vara klara nu om de på allvar tror att de ska vinna 2024? Vad har de ens på pitching-sidan? KAN det bli så att Dodgers blir ett monster i flera år framåt? Javisst, men vi vet att det måste vara ett fungerande LAG innan vi ger dem World Series-titeln så jag ropar inte riktigt hej ännu, men visst, vilket jävla tillskott och vilket kontrakt sen, herregud.. Som kröniketiteln säger, 700 millar!

Juan Soto till New York Yankees blev till slut verklighet, lika där som i fallet Ohtani något det snackats om länge även om trade:n var lite on hold där någon dag men sedan ändå gick igenom. Cashman/Steinbrenner och co kände väl att det var dags att göra något och lika där, visst fan är det en jävla förstärkning och kommer göra Yankees bättre, men räcker det? Man behöver att Anthony Rizzo, DJ LeMahieu och Carlos Rodón hittar tillbaka! Aaron Judge behöver komma tillbaka helt efter skadan och fungera bra som CF. Nu tror jag givet att Yankees inte kommer ha ett lika dåligt år som 2023 igen men frågan är hur bra det blir.

Det ryktas lite om att en ägargrupp vill köpa Baltimore Orioles från familjen Angelos. Det vore ju grymt! Sonen Angelos (John, tror jag) framstår bara som en dryg och snål rövhatt och laget/fansen förtjänar bättre. Får de in en ägarkonstellation som på allvar vill spendera pengar (och inte bara ge ettårskontrakt till Craig Kimbrel) då kan de bli svinfarliga i MÅÅÅÅNGA år framåt.

Mina rödstrumpor då? Jaaa, de har bytt bort Alex Verdugo vilket bara var en tidsfråga efter ett antal snedsteg och jag tror inte framförallt managern Alex Cora ville ha kvar honom. Att de gjorde bytet med just yankees ger det ju en extra krydda men jag tror att det var bra utan att ha stenkoll på de tre pitchers de fick tillbaka. De har också bytt till sig outfieldern Tyler O’Neill från St Louis Cardinals och det här gillar jag! En före detta gold glove-vinnare som hade ett kanonår 2021 men sedan hade två sämre år och framför allt ett stökigt 2023 med tvist med managern Oliver Marmol så jag ser detta som en bra chansning på en spelare som är under kontroll för 2024. jag menar, varför inte liksom?

Förutom det då? Jo jag ser mer än gärna att de signar Whit Merrifield till ett tvåårskontrakt som startman på 2B, DET vore bra! De behöver få in en bra defensiv spelare där som slår helt okej. Sen behöver de en eller helst två starting pitchers. Seth Lugo är ett namn som varit uppe på tapeten och kan de ge honom typ 3/40-45 eller liknande är jag helt med på det. Sen ska det ju in en big fish och det är det ju ”the big three” som är kvar. Yoshinubo Yamamoto, Jordan Montgomery och Blake Snell. Får jag välja är Yamamoto högst men jag tror inte hans kontrakt, med tanke på hur många som är intresserade, kommer landa under 10/300, frågan är väl mer hur mycket större det blir? En 25-årig FA, det ser man ju knappt?! Han kan ju lätt få ett kontrakt på 12-13 år, eller? Montgomery? Inte helt såld, även om det verkar som frugan hans har jobb i Boston-området. Då är jag nog mer inne på Snell, känner till hans walks-problematik men jag tror det vore värt att chansa på ändå.

En dark horse också? Den ”andra” japanska starting pitchern, Shota Imanaga. Han är 30 år så såklart inte i samma kontraktssituation eller kanske kaliber som Yamamoto men ändå stabil. Imanaga kan man ju dock fundera på om han kommer signa innan Yamamoto? Det vore ju inte speciellt smart tror jag. Flera av lagen som inte får Yamamoto kan säkert skicka förfrågan på Imanaga efteråt så jag blir inte förvånad om hans kontrakt når minst 5/100 också.

Övrigt? Det var ett jäääävla segt Winter Meetings, var det inte det? Inte jättemycket hände ju.. Varenda morgon vaknade man och skulle scrolla genom X-flödet och det fanns knappt några news. Visst, Cincinnati Reds gjorde en bra signing i Jeimer Candelario, Kimbrel till O’s har jag redan nämnt, Eduardo Rodriguez gjorde rätt med sin opt out från Tigers (3/49 kvar) och fick 4/80 (som kan nå typ 5/100 med klausuler) med Arizona Diamondbacks, Atlanta Braves bytte till sig Jarred Kelenic från Seattle Mariners och hoppas säkert att han ska nå sin potential där.. Ja ni ser, det hände lite grann men visst hoppades vi väl på mycket mer?

En intressant grej dock som inte fick så stora rubriker var Houston Astros signing av catchern Victor Caratini, ett tvåårskontrakt garanterat 12 millar. Jaha och, tänker ni? Jo grejen är ju att de alltså går skilda vägar med Martin Maldonado. Maldonado har varit erkänd som en ”pitcher/catcher” som var mycket omtyckt och jag undrar lite hur Astros pitchers kommer reagera på detta. Nog för att Astros sa att Yainer Diaz skulle vara deras starter framåt och Maldonados offensiv är sällan en höjdare, men ändå? Blir intressant att e var Maldonado hamnar får såna catchers behövs verkligen fortfarande!

Fler och fler lag släpper matchtiderna för nästa år. Föga förvånande iofs men jag blev ju inte direkt svinnöjd att se att Opening Day-matchen mellan Mariners och mina rödstrumpor spelas 03 svensk tid, jaja..

Memorial Day-match för mig live i Baltimore sista måndagen i maj kl. ett lokal tid, ouuuuff, lär bli varmt. Följande två matcher tisdag-onsdag spelas 18.35, det är bättre haha.

Vi nöjer oss så för idag va? Hörs vi inte innan dess så vill jag önska alla en god jul!

Tack för att ni fortsatt läser/följer oss här på Playball!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!