Giancarlo Stanton skadad

Miami Marlins storstjärna Giancarlo Stanton bröt hakbenet i sin vänstra hand i gårdagens förlust (1-7) mot Los Angeles Dodgers. Det var vid ställningen 1-6 i sjätte inningen Stanton svingade och missade på den tredje pitchen som något kändes fel i handen. När Stanton sedan slår ut sig i den nionde inningen tar han sig för handen och dagens röntgen visade på en fraktur i hakbenet, ett av handens åtta ben. Beräknad skadefrånvaro är fyra till sex veckor.

Den nu 25-årige Giancarlo Stanton skrev på sportvärldens mest penningstinna kontrakt någonsin när han i höstas skrev på ett 13-årigt kontrakt värt 325 miljoner dollar med Miami Marlins, samma klubb som han blev draftad av i den andra rundan år 2007. Amerikanen, med irländsk och afroamerikansk påbrå, dominerade i Minor League och kallades upp till Marlins år 2010 och har sedan dess varit en viktig kuggig och vuxit fram till klubbens stora stjärna och affischnamn.

Efter en något svag säsongsinledning var Stanton fram till skadan en av de spelare med bäst form och är fortfarande ligabäst med 27 stycken homeruns. Enligt ESPN har Stanton också stått för flest ”no doubters” de senaste två säsongerna, 17 stycken mot tvåan på listan – Mike Trout – sju stycken.

Stanton kan efter säsongen 2020, då som 30-åring, bryta kontraktet och bli free agent.

espn_stanton

Foto: Corn Farmer (Flickr)

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!