MLB-match på militärbasen i Fort Bragg

Det var i mars i år som MLB annonserade att man skulle spela en grundseriematch på militärbasen i Fort Bragg, North Carolina. Matchen är en del i ligans ”Play Ball”-program och syftet var att tacka militärpersonalen för deras insatser. Lagen som valdes blev Atlanta Braves mot Miami Marlins, med Braves som registrerat hemmalag. Matchen spelades i går, söndag 3 juli, och var den första professionella grundseriematchen på en aktiv militäranläggning.

Till matchen byggdes en ny provisorisk arena med en kapacitet på 12 600 åskådare. Tidigare på samma plats stod en oanvänd golfbana och efter matchen rivs de provisoriska läktarna och området görs om till en softballplan och allmänt fritidsområde. På grund av arenans låga publikkapacitet fick biljetterna lottas ut och de lyckliga vinnarna fick skriva på kontrakt att de inte fick sälja vidare biljetterna. Kostnaden för arenan och dess ombyggnation stod MLB och spelarfacket MLBPA för och är en gåva till militärbasen.

Matchen blev tidigt en snackis bland spelarna i respektive lag och Marlins outfielder Christian Yellich sa innan matchen:

”Så fort vi fick vetskap om matchen under spring training så har jag sett fram mot detta datum. Jag har sett foton av arenan under dess byggnation och jag har fantiserat hur det kommer att bli att spela där. Jag är säker på att det kommer att bli något jag kommer att komma ihåg väldigt länge. Förhoppningsvis kommer militärpersonalen och dess familjer njuta av matchen och också komma ihåg den för en lång tid framöver.”

Fort Bragg är USA största militärbas och har cirka 55 000 aktiv personal med olika sysslor. Basen byggdes ursprungligen år 1918 med en inriktining artilleriträning. Basen är namngiven efter Braxton Bragg som var general i sydstatsarmén under det amerikanska inbördeskriget. Basen var synnerligen välanvänd under det andra världskriget, då den som mest hade 160 000 stycken militär i träning.

Matchen vanns av Miami Marlins med 5-2 och störst avtryck gjorde Marlins-spelarna J.T. Realmuto som slog matchens enda homerun och pitchern Adam Conley som inte släppte en run under sina sex innings. På MLB.com finns alla highlights.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!