John Farrell drabbad av cancer

Under fredagskvällen svensk tid berättade Boston Red Sox manager John Farrell att han drabbats av cancer.
Cancertypen han drabbats av är lymfom som upptäckts i första stadiet, vilket är relativt positivt. Enligt en brittisk forskning gjord 2010-2011 överlevde 80% av alla som drabbats av Non-Hodgkin Lymfom, i 53-årige Farrells grupp är det dock något lägre med 74%.

53-åringen själv är optimistisk och har sagt till reportrar att det kommer sluta bra. Han skojade även till det med att säga att han inte hade märkt av några symtom (då det upptäckts under en brockoperation) och att han uppenbarligen inte gått ner i vikt.
Dustin Pedroia med flera visade sitt stöd till tränaren och sa ”Your heart just stops. Obviously, anybody in that room would do anything for John”.

Farrell kom till Boston 2013 när han tog över efter Bobby Valentine och blev direkt populär då man vann World Series samma år.
Det rent praktiska som kommer hända i Red Sox då Farrell kommer bli borta resten av säsongen är att bench coach Torey Lovullo tar över som manager. Till nästa säsong kommer Farrell antagligen vara tillbaka som lagets manager.

Källa: www.cancerresearchuk.org. Direktlänk till artikeln.
Foto: Kelth Allison

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!