53 minuter galenskap

Jag har ett jobb där jag börjar 10.00 på mornarna. Lördagar börjar jag 11.00. Sovmorgon kallar vissa det, hmm jag vet inte jag. Inte fan är jag pigg på mornarna inte.. Men, det som är bra med att börja tio är att man kan vara uppe lite längre. Jag är inte kalaspigg idag, men jävlar vad jag är glad över att jag stannade uppe igår.

Det är ingen hemlighet att jag, trots att det är ”vår” divisionsrival, hoppades mycket på Toronto Blue Jays. Det kändes därför inte direkt kanon när Texas Rangers skaffade sig en tidig 2-0 ledning. Men Toronto tog sig tillbaka i matchen och när Edwin Encarnacion kvitterade med sin homerun till 2-2 i bot 6th så kändes det här ändå som en helt vanlig match. Edwins HR var ju tills dess det mest spännande som hänt i matchen. Lite humor egentligen när man tänker på vad som hände sen!

Jag skrev om det senast igår, vilka galna matcher/händelser det varit sista tiden.
Los Angeles Angels vändning mot Rangers i match 161, när jag såg den trodde jag knappt man skulle få se något liknande förrän nästa säsong?!
Men sen så fick Kansas City Royals för sig att tokvända mot Houston Astros i match 4 var en bra idé. Så, den vändningen, galnare än så kunde det väl knappast bli?
Jo ni..

The legendary 7th inning

HOLY CRAP! Hur ska jag börja??
Bara att läsa beskrivningen på MLBs Gameday-sida om hur Texas 3-2 run kom till gör en ju lite halvsnurrig:
”Umpire reviewed (rules check), call on the field was upheld:
Rougned Odor scores. Throwing error by catcher Russel Martin
Så, vad hände? Martin kastade ett försök att ”bränna” en som försökte stjäla en bas och bollen hamnade helt fel? Det skulle man ju kunna tro, men icke.

Med en 2-2 count kastade alltså Martin bollen PÅ Shin Soo Choos slagträ när han stod i batters box och skulle förbereda sig för nästa pitch. Bollen var inte ens i spel, Martin kastade bollen mot pitchern Aaron Sanchez som skulle kasta nästa pitch. Odor med ett heads up-play sprang mot hemplattan och regeln säger att bollen tydligen är ”i spel” då den träffar träet, så länge spelaren som ska slå står i batters box och inte utanför. Men Choo stod där han skulle, slagträet (som också ska vara innanför batters box) var där det skulle och vips hade Texas gjort 3-2 på det konstigaste sätt jag någonsin sett i alla fall.

Publiken blev GALEN. Det kastades in ölburkar/flaskor på planen och ett Toronto-fan ska t.o.m. ha kastat något in i Texas dugout (inte så smart) för att sedan bli utskickad från arenan. Länge sedan jag såg sådan hätsk stämning på en baseboll-läktare.
Tillbaka till matchen. Efter top 7th stod det alltså 2-3.
Kunde Toronto komma tillbaka? Hur skulle denna galenskap fortgå?

Ja, testa tre (3!) raka errors från Texas-spelarna och vips hade Toronto bases loaded med 0 outs. Texas lyckades få till en out utan runs när catchern Chris Gimenez ”brände” Torontos pinch runner Dalton Pompey. Nu var det bases loaded med en out, men nu blev det dramatik igen för nu hävdade Texas manager Jeff Banister att Pompeys slide mot Gimenez var utanför runners lane. Därför, när Gimenez gick i backen av slide:n, skulle det var en otillåten slide då Texas hade kunnat fått ett double play om Gimenez hunnit kasta bollen till första bas. Bara att skriva de här meningarna gör mig snurrig i huvudet. Domarna tittade på det men gav inte Banister gehör denna gång. Jag vågar inte ens tänka på vad som hade hänt OM de godkänt även det.

Inningen fortsatte. Bases loaded, en out. NU kom dock kvitteringen. En bloop hit från Josh Donaldson som sånär fångades av Odor innebar 3-3 när Kevin Pillar kom hem. Ben Revere, som stod på första bas, var osäker på om Odor skulle fånga bollen och höll sig därför nära första basen vilket ledde till att han blev ”bränd” på andra bas. Så nu, 3-3, man på första och tredje med två outs.
Fram stegar José Bautista. ”Joey Bats”. En franchise-spelare för Blue Jays som kom till klubben 2008 efter att ha blivit bortbytt från Pittsburgh. Som varit med om tuffa år och nu äntligen får uppleva ett slutspel. HAN stegar upp och svingar mot pitchen från texas reliever Sam Dyson.

Bautista träffar perfekt. Det är ett ”no doubter”-slag utan dess like. Bollen flyger, publiken exploderar! Det är en 3R ”Second Deck”-homerun och jag utbrister själv ett slags extasliknande asgarv över hur GALEN denna 7:e inning varit! Turerna fram och tillbaka med en regel jag inte ens visste fanns, ett domslut som skapat ett jävla ”Rage” i publiken, hur Texas kunnat åstadkomma tre errors i ett sådant läge, kvitteringen som följde efter ännu en replay-bedömning och sedan denna enorma homerun?! När 7:e inningen var slut ledde Toronto med 6-3. På TV sa de:
”That inning took 53 minutes.”

Om jag NÅGONSIN kommer uppleva en liknande inning igen vet jag inte vad jag gör alltså.
Matchen är dock inte slut, men luften har gått ur Texas lite. Med en out i top 8th sätter Torontos manager John Gibbons in sin unga closer Roberto Osuna. Osuna ÄR säkert lite nervös, men han visar inga nerver eller ett uns av osäkerhet. På ett mycket imponerande sätt ordnar den blott 20-åriga mexikanen de 5 outs som behövs och Toronto vinner matchen med 6-3 och är klara för ALCS för första gången sedan 1993. En match som var helt normal i 6 innings..
Men den 7:e gjorde att den för alltid kommer vara legendarisk.

Övrigt om ALDS/NLDS

Astros säsong tog slut natten till idag då de förlorade match 5 i Kansas. Har ingen större analys om detta mer än att jag tycker det var väldigt tråkigt. Astros känns spännande och jag tror att de kommer bli att räkna med i flera år framöver. Carlos Correas karriär har bara börjat och vi vet redan hur ljus den ser ut.

Under dagen frågade jag på Twitter om vad Mets-fansen tror om inatt. New York Mets spelar match 5 i L.A. mot Dodgers och att döma av de reaktioner jag fick så är de väl lite tveksamma på hur det kommer att gå. Vilken tur då att jag VET det! Nä men, jag tror nämligen att Jacob deGrom helt enkelt besegrar Zack Greinke och Dodgers. Mets är bättre, jag tycker det. Dodgers med sin 305-miljonerslönelista (eller hur mycket den är på nu för tiden) har en del vapen men Mets känns jämnare och farligare. Vore det inte trevligt om Lucas Duda kommer ur sin ”slump” med en riktig clutch hit inatt?

Give credit where credit’s due! Johnny Cueto läste min krönika (jorå!) och blev asförbannad. Han tänkte säkert att ”nu ska jag visa den trötta jäveln att jag minsann är bättre än vad han tror”. Han gav i och för sig Houston ett 2-0 överläge men släppte sedan inte till något mer. 7 IP och 2 ER precis när det behövdes. Jag undrar dock hur bra det kommer gå när han ska möta Torontos line-up.

Jag kanske blivit härdad här hemma av huliganismen inom fotbollen och till viss del hockeyn. Därför känns det lite märkligt och nästan beklämmande när man läser om Toronto-scenerna igår.
Innan någon hoppar på mig, NEJ, det var så klart inte bra. Det får inte se ut så. Men proportionerna är åt helvete och det är nästan så man skulle vilja visa dem hur det ser ut när det skiter sig på riktigt. Det är dock olika kulturer, det kan man inte komma ifrån. Förhoppningsvis kommer delar av Blue Jays-fansen hålla sig något lugnare om några dagar när Royals kommer på besök.

Bautistas batflip var asläcker! That is all..

Schemat för de första ALCS/NLCS-matcherna är släppt. ALCS match 2 spelas på lördag kl. 22.07 svensk tid. Så vet ni det!

Tack för att ni läste (ikväll också).
Kommentera gärna. Helst på Twitter dock =)

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!