Inför championship series 2015

New York Mets – Chicago Cubs

Under natten börjar en serie som redan nu känns som att den kan gå till historien. Det är två fula ankungar som möts. Mets får ta mängder av glåpord, i synnerhet från storebror Yankees och Cubs som med sina 108 år utan World Series-titel är hela ligans stående skämt. Mets riskerar inte fler verbala slag om man åker ur nu och mobbingen av Cubs lär inte bli något värre av 109 år utan World Series-vinst. Två lag utan att ha något att förlora som ska göra upp, och det är då baseboll brukar vara som bäst!

Med största sannolikhet kommer vi få se väldigt jämna matcher med stark pitching, lagen placerar sig precis bredvid varandra i tabellerna med lag-ERA och gjorda runs. Fördel Cubs i båda ska sägas.
Cubs kommer till serien lite mer utvilade då man besegrade Cardinals i fyra matcher, dock startar andremannen Jon LesterJake Arrieta startade fjärde matchen i NLDS, Arrieta kommer stå på kullen i andra matchen i stället.
Mets Jacob DeGrom kommer visserligen inte starta förrän tredje matchen, men Mets kommer antagligen inte sakna honom för det. Matt Harvey har haft en strålande säsong och likaså Noah Syndegaard som bör starta match 2. Noterbart är att Syndegaard pitchade en inning som reliever i sista matchen mot Dodgers.

En annan intressant aspekt med serien är managerna, Joe Maddon har blivit hyllad i Cubs och är älskad i Chicago, precis som han var i Tampa Bay Rays och hans oortodoxa stil har gjort honom till en av de bästa tränarna i basebollen. Även om Terry Collins inte är lika hyllad i Mets har de en sak gemensamt: båda var i Los Angeles Angels 1999. Collins som skulle komma att göra sin sista säsong i Angels anställde Maddon som sin bench coach.
Nu, 16 år senare, vill eleven visa att han blivit mästare.


Kansas City Royals – Toronto Blue Jays

Det här serien började visserligen i natt då Royals besgrade Blue Jays med hela 5-0, men det behöver vi väl inte låtsas om så mycket?
Vi tar det från början istället.

Med första och andra platsen i American League var man stora favoriter i sin respektive Division Serie, i synnerhet kanadensarna som hade ca 80% chans att vinna serien enligt spelbolagen. Royals något svagare men ändå tydliga favoriter.
Inget av lagen började särskilt bra då Blue Jays låg under med 2-0 och Royals med både 1-0 och 2-1, även om man kunde vända och vinna.

Serien har alla möjligheter att bli väldigt underhållande då Blue Jays är det lag med flest gjorda runs och Royals det lag med bäst pitching. En perfekt matchup!
Något som var intressant med nattens möte (jag kunde visst inte låta bli det helt), var att förutom att Royals inte släppte någon run mot Blue Jays så släppte man inte någon extra-base hit. Det visar vilken nivå man har på sin pitching.

Ikväll kl 21.30 står David Price på kullen för Blue Jays och möter Yordano Ventura, en väldigt knepig duell. Price har varit betydligt bättre än Ventura under grundserien och gjort ett bra bud på Cy Young award. Det som står emot Price är att han aldrig vunnit en slutspelsmatch som starter, 5.04 i ERA och 2-6 i W-L, båda vinsterna som reliever. Kan Price besegra det spöket?

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!