Slutspelsplatserna snart klara

Befinner mig för tillfället – och veckan ut – i Kissimmee strax utanför Orlando i Florida. En för länge sedan planerad resa där jag dessvärre redan visste att jag skulle missa Rays under grundserien. Däremot växte ett hopp inom mig att de skulle bli bästa wildcard-lag i American League. Det skulle ge mig möjlighet att se Rays i wildcard-matcher på The Trop. Nu blir det inte så, då både Blue Jays och Mariners spelat bättre på sistone och tagit sig förbi Rays. Nu blir det att leta upp en bra sportbar istället.

***

Den största snackisen innan helgen var serien mellan Braves och Mets i Atlanta. Skulle något av lagen rycka åt sig en fördel i jakten om förstaplatsen? Det kan man med råge säga med tanke på att Braves svepte serien och tog tre raka segrar. Dessutom mot Jacob deGrom, Max Scherzer och Chris Bassitt – toppen av Mets rotation. Det gör att Braves är två segrar bättre än Mets inför lagens tre sista matcher. Om inte Braves tappar det helt går man därför in som seedad tvåa i slutspelet, medan Mets blir seedade fyra och tvingas spela en wildcard-serie för att sedan – vid avancemang – ställas mot Los Angeles Dodgers. En mer krokig väg mot ett World Series med andra ord.

***

Homerun-kungarna, vilken höst vi har haft! Albert Pujols klättrade under hösten, som 42 åring(!), över 700 homeruns och slog i helgen sin 702:a homerun i sin sista hemmamatch i St. Louis. Det innebär att han efter sin kommande pensionering bara har tre spelare framför sig i topplistan. Magiskt!

Yankees megastjärna Aaron Judge tangerade Roger Maris 61 år gamla rekord i American League med att slå in sin 61:a homerun för året. Som Yankee-supporter har det gett en extra krydda i matcherna under hösten, och jag hoppas han får möjlighet att slå in åtminstone en till för att vara ensam i rekordböckerna.

Aaron Judge Mom
Mamma ger Aaron Judge en bamsekram efter hans 61:a homerun under säsongen

***

Shohei Ohtani och Los Angeles Angels kom överens om ett 1-årskontrakt och 30 miljoner dollar för 2023. Både kul och lite tråkigt, det hade varit intressant att se hur arbitration hade sett ut med tanke på hans speciella egenskaper. Förståeligt också att Angels inte försökte skriva ett längre kontrakt med tanke på att ägaren Arte Moreno vill sälja laget. Det är lättare att sälja laget med 30 miljoner än, låt oss säga, 350 miljoner dollar öronmärkta för det japanska undret.

***

Mariners i slutspel för första gången på 21 år, wow! Det har varit lite hit-and-miss de senaste säsongerna men i år har man fått till det. Det här är inget annat än gåshud rakt igenom:

***

Orioles-fans skojade lite med Red Sox på sociala medier och påtalade att Red Sox hamnat sist i divisionen fem gånger de senaste tio åren, medan slagpåsarna Orioles bara hamnat sist vid fyra tillfällen. Och då slog det mig vilken sjuk bergochdalbana Red Sox har varit de senaste tio åren:

2022 (75-84) 5:a
2021 (92-70) 2:a
2020 (24-36) 5:a
2019 (84-78) 3:a
2018 (108-54) 1:a 🏆
2017 (93-69) 1:a
2016 (93-69) 1:a
2015 (78-84) 5:a
2014 (71-81) 5:a
2013 (97-65) 1:a 🏆
2012 (69-93) 5:a

– Andreas Westling
@anwest1

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!