Vi tippar Division Series

Vi tippar AL/NL Divisions Series 2015:

Toronto Blue Jays – Texas Rangers

Andreas Johan Martin
bluejays_logo bluejays_logo bluejays_logo
Efter att ha följt Blue Jays ganska ingående i avslutningen av AL East så tror jag att alla lag skulle ha svårt att stå emot Blue Jays otroliga offensiva förmåga. Firma Donaldson, Bautista och Encarnacion blir svåra att pitcha igenom ostraffat. Noterbart är att det här Bautistas första slutspel på sina tolv år i ligan.
Texas når inte upp till samma nivåer som kanadensarna.
Blue Jays – Rangers 3-1
Texas kommer rida vidare på den enorma framgången att ha vunnit AL West när alla (inkl undertecknad) räknade bort dem när Yu Darvish blev skadad tidigare i år. Så, kan de skaka Toronto? Har svårt att tro det ändå, Blue Jays line-up och pitching är snäppet vassare. Det tillsammans med det enorma trycket de kommer ha i ryggen från sin fanbase (som väntat på att se sitt lag i slutspelet i 22 år!) kommer avgöra.
Blue Jays – Rangers 3-1
Efter att ha mer eller mindre totalsågat dem inför säsongen gör jag en kovändning, delvis pga deras trades i juli.
Med ligans överlägset bästa offensiv numera även en bra rotation blir Rangers inget större problem.
Blue Jays – Rangers 3-0

Kansas City Royals – Houston Astros

Andreas Johan Martin
royals_logo astros_logo royals_logo
Royals är för stabila för Astros, som med sin ungdom är mer här för att se och lära. Visst vill Springer och Correa gärna vinna serien och jag skulle inte säga emot den som säger att Astros har en bättre rotation. Men rutinen och den bättre fördelningen av offensiv produktion väger över till Royals fördel.
Royals – Astros 3-1 
Ett chocktips? Ja kanske, men förra året gick båda Wild Card-lagen vidare och vi vet var deras säsong slutade. Jag bygger det här tipset på att ”Astros is on a roll” och fortsätter köra. Royals är säkert lite bättre egentligen men vann divisionen tidigt och har inte behövt spela matcher med ”kniven på strupen”-känsla på ett tag. Kan Astros utnyttja det? Jag tror och hoppas det.
Astros – Royals 3-2
Två mer jämnstarka lag gör att det här känns mer öppet. Royals har dock avslutat säsongen bättre och har fördelen att starta sitt ess (och därmed kunna ha honom i en game 5) medan Keuchel förväntas starta match 3.
Royals – Astros 3-2

 

St Louis Cardinals – Chicago Cubs

Andreas Johan Martin
cubs_logo cubs_logo cardinals_logo
Visst var Cardinals det bättre laget under grundserien, men gick på tomgång sista veckan och har inte upplevt samma galna uppladdning som Cubs fått via ALWC mot Pirates. Läbbigt bra pitching från Cardinals blir att vänta, men Cubs sitter på verktygen i form av Rizzo, Bryant och Schwarber att svara.
Cubs – Cardinals 3-2 
Förra året gjorde jag en tabbe jag aldrig gör om. Jag tippade inte som jag hoppades att det skulle bli. Det blev inte bra, sitta och ”hoppas” på något man inte vill för att tipsen ska gå in? Vansinnigt ju. Därför, Cubs vinner! Jag VILL ha en fem matchers holmgång mellan dessa divisionsrivaler. Jag kan knappt vänta, det här kan bli en helt galen matchserie. Kris Bryant med en mammoth homer i match 5?
Cubs – Cardinals 3-2
Cardinals känns lite bättre på det mesta och deras 4-manrotation skrämmer de flesta och borde ta hem segern relativt lätt.
Cardinals – Cubs 3-1

 

Los Angeles Dodgers – New York Mets

Andreas Johan Martin
mets_logo mets_logo dodgers_logo
Ni kan historien. Dodgers och Giants flydde från New York till västkusten på 50-talet pga pengar, svikande publiksiffror och brutna löften från staden. Ett tomrum skapas med bara ett New York-lag. Metropolitans bildas och dammar av namnet från en klubb från 1880-talet, lånar blå färg från Dodgers, orange färg från Giants och sist men inte minst New York Giants klassiska logotyp. Nu några decennier senare är det två klubbar med en utmärkt pitching men med lite mer frågetecken på offensiven som möts. Mets känns hetare och vinner på målsnöret.
Mets – Dodgers 3-2
Om jag vill att Cubs vinner är det nog ingenting mot hur gärna jag vill att Mets vinner. Eller ja, att Dodgers förlorar egentligen. Mets har vacklat lite mot slutet och man hoppas ju att ”kontroversen” kring Matt Harvey stärker laget istället för att skapa problem. Det sägs att man ska glömma och gå vidare, kan Clayton Kershaw det efter förra årets slutspelsdebacle? Visst, 300 K’s i år, fantastiskt men.. Äh, Mets vinner. Cespedes får en ny hot streak och Matt Harvey pitchar en vinst i match 3 på Citi Field så alla glömmer vad en ”Mandatory workout” ens betyder!
Mets – Dodgers 3-2
Ganska identiska lag, men magkänslan (och att jag tippade Dodgers som vinnare i april) gör att jag tippar att Kalifornienlaget som vinnare
Dodgers – Mets 3-1

 

 

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!