Nyhetssvep vecka 12

ikon_skada2 Orioles SP Kevin Gausman har kämpat med en inflammation i sin axel och ser nu ut att missa den första och eventuellt den andra veckan av säsongen. Gausman hade liknande problem under förra säsongen och vill inte skynda på grund av riskerna att det kan bli en långvarig skada.

ikon_nyheter Tisdagen den 22 mars gick till historien som den första matchen med ett MLB-lag på Kuba under 2000-talet (Orioles spelade mot landslaget år 1999). 55 000 åskådare – inklusive de båda presidenterna Barrack Obama och Raul Castro – på Eastadio Latinamericano fick se Rays vinna med 4-1 mot Kuba.

ikon_pengar Toronto Blue Jays manager John Gibbons får ett nytt kontrakt och basar över de senaste AL East-segrarna över 2017.

ikon_skada2 Odubel Herrera, CF i Phillies, har en lättare skada i sitt långfinger och ser ut att missa den inledande veckan av säsongen. Det som gör den relativt lättare skadan något problematiskt för klubben är att Phillies redan har Aaron Altherr (tillbaka tidigast i juli) och Cody Asche (förhoppningsvis tillbaka under april) på skadelistan.

ikon_skada2 Spring Training orsakar en del skador, men då oftast i samband med matcher. SP Daniel Norris i Detroit Tigers skadade dock ryggen på gymmet under en ”box jump”-övning. Norris börjar säsongen på skadelistan.

ikon_nyheter Under en interju med ESPN sa New York Yankees DH Alexander Rodriguez att han med stor sannolikhet slutar med baseboll efter att kontraktet går ut 2017. Efter en viss uppståndelse redogjorde A-Rod för New York Daily News att det inte stod skrivet i sten att han slutar, och att han fokuserar på de två år han har kvar på kontraktet. Rodriguez hade ett överraskande positivt fjolår där han slog 33 homeruns.

ikon_nyheter Minnesota Twins meddelade att Ervin Santana blir startande pitcher på Opening Day. Santana gick 7-5 och ERA 4.00 förra säsongen. Colorado Rockies har utsett Jorge De La Rosa som Opening Day-pitcher. De La Rosa gick 9-7 och ERA 4.17 förra året. Inte helt otippat blir Jake Arrieta, fjolårsvinnare av Cy Young Award i NL, den pitcher som startar för Chicago Cubs.

ikon_nyheter Houston Astros och San Diego Padres spelade två uppvisningsmatcher i Mexico City. Astros vann första matchen med 11-1 och Padres tog revansch i match två och vann med 21-6. I samband med matcherna förkunnade MLB att man öppnar upp ett permanent kontor i Mexiko. Sedan tidigare har ligan kontor i Peking, London, Santo Domingo, Sydney och Tokyo.

ikon_skada2 Los Angeles Dogers outfielder André Ethier blir borta 10-14 veckor på grund av ett brutet skenben. Ethier träffades av en boll när han som slagman slog en pitch på sitt egna ben.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!