Nyhetssvep vecka 33

Transaktioner och kontrakt

Det har ryktats att Alex Rodriguez varit ett tänkbart förvärv för framför allt Miami Marlins i jakten på en wild card-plats. De ryktena tog en kontaktperson för Rodriguez slut på genom att säga att den tidigare Yankees-spelaren inte avser spela mer baseboll i år. Marlins förmodades vara intresserade av att täcka upp skadefrånvaron av storstjärnan Giancarlo Stanton, som är borta till åtminstone slutet av september månad.

Texas Rangers fyller upp luckan i truppen efter skadan på Shin-Soo Choo med att värva Carlos Gomez. Outfieldern tillhörde tidigare Houston Astros men klubben valde att släppa honom på grund en anmärkningsvärd sämre produktion. Gomez har på 295 stycken at bats bara mäktat med 5 HR, 35 XBH och en batting average på .210 i Astros i år. Nu går flytten inom samma stat till Texas-kollegan Rangers.

Detroit Tigers och Atlanta Braves bytte spelare med varandra. Tigers fick Erick Aybar och Atlanta Braves fick Mike Aviles och minor league-spelaren Kade Scivicque (säg det namnet snabbt, tio gånger…).

Generellt

Chase Utley gjorde under veckan sin första match för Los Angeles Dodgers i sin tidigare hemstad Philadelphia, inför en publik som gav honom stående ovationer. Applåderna fortsatte när Utley slog två homeruns, varav den ena en grandslam. Utley spelade 13 år i Phillies och vann World Series med klubben år 2008.

I sin sjätte start för sina nya klubb fick Boston Red Sox startande pitcher Drew Pomeranz inkassera sin första vinst, efter att Red Sox slagit Cleveland Indians med 3-2 på måndagskvällen. Pomeranz gick till Red Sox från San Diego Padres den 14 juli.

Jayson Werth, outfielder i Washington Nationals, tangerade klubbrekordet i antal matcher i rad som en enskild spelare nått ut på bas. Werth kom upp i 46 stycken raka matcher och delar nu klubbrekordet med den tidigare innehavaren Rusty Staub, som gjorde samma bedrift säsongen 1970. MLB-rekordet innehas av Ted Williams som kom ut på bas på 84 stycken raka matcher.

José Altuve blev den Astros-spelare som snabbast nått 1000 hits när han slog en single i förlusten (5-8) mot St. Louis Cardinals. Det tog Altuve 786 spelade matcher att nå milstolpen. Det är bara japanen Ichiro Suzuki som nått 1000 hits snabbare när han gjorde det på blott 696 stycken matcher.

Edwin Encarnacion, 1B/DH Toronto Blue Jays, blev förste spelare att nå 100 RBI för säsongen.

Ligans ägare, det vill säga respektive klubbägare, godkände den nya ägarkonstellationen av Seattle Mariners. Klubben ägdes tidigare av företaget Nintendo, men majoritetsägs nu av en konstellation av lokala affärsmän. Nintendo fortsätter att äga 10 % av klubben och en andel i den lokala tv-stationen ROOT Sports Network.

Cincinnati Reds reliever Michael Lorenzen placerades på ”bereavement list” av klubben för att få ledigt för att kunna sörja sin pappas bortgång. I sin första match efter frånvaron pitchade Lorenzen 1 2/3 poängfria inningar och slog sedan en 3-run homerun på den första pitchen han fick som slagman i matchen.

Los Angeleles Angels första basman Albert Pujols tangerade Mark McGwire i totala antalet homeruns under karriären. Båda delar nu tiondeplatsen med 583 stycken homeruns.

Skador

Shin-Soo Choo, outfielder i Rangers, är borta för resten av säsongen på grund av en armfraktur.

Yankees startande pitcher Nathan Eovaldi missar med all säkerhet hela nästkommande säsong på grund av Tommy John Surgery. Det blir Eovaldis andra operation av samma karaktär och med vanlig rehabiliteringstid så är troligen comeback till säsongsinledningen 2018.

 

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!