Nyhetssvep vecka 34

Transaktioner och kontrakt

David Freese förlängde med sin klubb Pittsburgh Pirates med ytterligare två år och elva miljoner dollar, plus eventuella bonusar. För säsongen 2019 har klubben sedan en option på sex miljoner dollar eller en buyout-klausul på en halv miljon dollar om man väljer att inte aktivera optionen.

Texas Rangers släpper outfieldern Josh Hamilton från sitt kontrakt med klubben, som sträcker sig över nästa säsong. Lönen på 28,4 miljoner dollar erhåller Hamilton fortfarande och Rangers betalar bara två miljoner medan Hamiltons tidigare klubb Los Angeles Angeles står för de resterande 26,4 miljonerna. Tack vare det något invecklade regelverket kan Rangers skriva ett nytt kontrakt med Hamilton under kommade offseason.

Los Angeles Dodgers bytte bort sin catcher A.J. Ellis mot Philadelphia Phillies motsvarighet Carlos Ruiz. Dodgers skickade även Tommy Bergjans och en ytterligare spelare i form av ”player to be named later” till Phillies.

Toronto Blue Jays byter till sig sin tidigare catcher Dioner Navarro från White Sox och skickar pitchertalangen Colton Turner i motsatt riktning.

Los Angeles Dodgers har placerat outfieldern Yasiel Puig på waivers.

Generellt

Dansby Swanson valdes först av alla i draften 2015 av Arizona Diamondbacks. För att spetsa laget till denna säsong bytte man bort Swanson och två andra spelare till Atlanta Braves för den startande pitchern Shelby Miller. En redan på förhand utskälld trade och Millers 2-9 och ERA 7.14 innan han skickades ner till lägre serier ger kritikerna än så länge rätt. Swanson i sin tur kallades upp av Braves och den första bortaserien blev mot det gamla laget Diamondbacks. Swanson gick 3-6 och slog in en run under serien.

Från och mest nästkommande säsong byter Chicago White Sox namn på sin arena från U.S. Cellular Field till Guaranteed Rate Field.

Albert Pujols, 1B i Angels, har nu helt gått om Mark McGwire på Top 10-listan och har nu slagit 585 stycken homeruns under sin karriär.

Boston Red Sox designated hitter David Ortiz är den äldste spelaren genom tiderna att nå 30 stycken homeruns under en säsong. Ortiz gör sin sista säsong i MLB och fyller 41 år i november.

Dodger Stadium i Los Angeles blir finalarena för World Baseball Classic nästa år. Övriga arenor som står som värd för matcher under turneringen är Petco Park i San Diego, Marlins Park i Miami och Estadio Charros de Jalisco i Guadalajara, Mexiko.

Gary Sanchez, catchertalang i New York Yankees, blev den snabbaste spelaren någonsin nå elva homeruns i starten av sin karriär. Bedriften tog honom blott 23 stycken matcher.

New York-laget Maine-Endwell vann ungdomsturneringen Little League World Series genom att slå Sydkorea med 2-1. Det var första gången på fem år som ett amerikanskt lag vann turneringen.

Skador

Washington Nationals placerade sin stjärnpitcher Stephen Strasburg på skadelistan (15-DL) på grund av armbågsskada. Enligt amerikansk media rör det sig om en mild inflammation och att Nationals tar det säkra före det osäkra på grund av Strasburgs tidigare bekymmer med samma armbåge. Strasburg missade hela säsongen 2011 på grund av en Tommy John Surgery.

New York Mets pitcher Steven Matz placerades på skadelistan (15-DL) på grund av ansträngd vänster axel. Mets placerade Matz retroaktivt och hoppas få honom tillbaka i slutet av augusti.

Drew Storen, pitcher i Seattle Marines, placerades på skadelistan (15-DL) på grund av en inflammation i höger axel. Guillermo Heredia från Tacoma (AAA) ersätter.

Houston Astros tappar Luis Valbuena för resten av säsongen på grund av en lårskada.

Baltimore Orioles har en sargad pitcheruppsättning och det blev inte bättre av att man var tvungen att addera sitt ess Chris Tillman till skaran skadade pitcher. Tillman missar cirka två veckor på grund av problem med den högra axeln.

Los Angeles Angels closer Huston Street missar resten av säsongen på grund av en knäskada.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!