Inför AL Wild Card Game

I natt klockan 2:00 svensk tid möter Toronto Blue Jays divisionsrivalen Baltimore Orioles i American League Wild Card Game. Vinnaren går till Division Series mot Texas Rangers. Matchen spelas på en slutsåld Rogers Centre och hemmafansen är kända för att tillhöra ligans mest högljudda supportrar.

Lagen har mötts 19 stycken gånger i år och Toronto vann hemmaplansfördel tack vare att man vann med 10-9 i matcher.

Hemmalaget ställer upp med Marcus Stroman på pitcherkullen. Stroman har haft en ryckig säsong men har sedan sommaren spelat upp sig (ERA 3.28 sedan 1 augusti). Motståndarpitcher är Chris Tillman (16-7, ERA 3.77) som har en allt annan än positiv trend på Rogers Centre, där han är 2-6 och ERA 7.01 på 13 starter.

Det finns gott om power i respektive lag. I Orioles hittar vi Mark Trumbo som slog flest (47) homeruns i ligan, men även Chris Davis (38), Manny Machado (37) och Adam Jones (29) som kan slå långt. I Toronto hittar vi Edwin Encarnacion (42), Josh Donaldson (37) och Jose Bautista (24) som kan avgöra en match som denna.

Senast Baltimore var i slutspel var för två år sedan och då vann man med 3-0 i matcher mot Detroit Tigers i ALDS, innan man själva blev svepta av Kansas City Royals med 0-4 i ALCS.

Toronto spelade slutspel i fjol och slog ut Texas Rangers i ALDS efter att ha vänt 0-2 till 3-2 i matcher. I ALCS tog det stopp mot Royals med 2-4.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!