Inför ALDS

Efter två riktigt grymma Wild Card-matcher i tisdags (AL Recap) och onsdags (NL Recap) så inleds ALDS ikväll på Globe Life Park i Texas och Progressive Field i Cleveland.
Texas Rangers tar emot Toronto Blue Jays och Cleveland Indians möter Boston Red Sox.

Texas Rangers – Toronto Blue Jays

Tidigare möten i år (Texas siffror först):

2-1, 1-3, 3-4, 2-12 (i Toronto).
0-5, 6-5, 7-6 (i Texas).
Totalt 3-4 i matcher.

Troliga pitching matchups:

Torsdag: Cole Hamels – Marco Estrada
Fredag: Yu Darvish – J.A. Happ
Söndag: TBA – Aaron Sanchez
Måndag: TBA – Marcus Stroman

Preview:

Den här serien kan ju bli något alldeles extra!
Vem minns inte José Bautistas episka homerun från 5:e ALDS-matchen i höstas?
Eller bråket som följde mellan redan nämnda José och Rougned Odor?

Jag (Johan) satt och hoppades som satan att Toronto skulle slå Baltimore, just för att de här lagen skulle få mötas igen. Tror ni att allt är överspelat sedan Bautistas batflip i höstas och ”brawlet” i somras?
I THINK NOT!

Normalt sett ska väl Texas vara det bättre laget, man vann ju ändå AL West överlägset och hade dessutom flest vinster av samtliga AL-lag. Men det finns som sagt en historia mellan de här två lagen.
Det känns som att något ligger och pyr och jag undrar om (när?) det kommer explodera ännu en gång. Glöm heller inte bort att lagen som kommer in som Wild Card-lag ofta har ett enormt självförtroende och dessutom kan gå in i matchserien som underdog.

Hur som helst, I can’t wait. Jag hoppas på en lång och hård 5-matchersserie.
Sen får vi se hur många ronder vi får uppleva..

Cleveland Indians – Boston Red Sox

Tidigare möten i år (Clevelands siffror först):

2-6, 7-6, 2-3 (i Cleveland).
4-2, 1-9, 2-5 (i Boston).
Totalt 2-4 i matcher.

Troliga pitching matchups:

Torsdag: Trevor Bauer – Rick Porcello
Fredag: Corey Kluber – David Price
Söndag: Josh Tomlin – Clay Buchholz
Måndag: TBA – Eduardo Rodriguez

Preview:

Senast Red Sox och Indians var i slutspel var år 2013. Cleveland kom då till Wild Card Game som man förlorade mot Tampa Bay Rays, vilka Red Sox sedan slog ut i ALDS innan man gick och vann World Series.

I år har Red Sox tagit sig till slutspelet genom att vinna kanske den mest jämna divisionen i hela ligan, American League East. Det gjorde man framför allt genom att gå 19-8 i september medan huvudkonkurrenten Blue Jays gick 11-16 samma månad. Red Sox totala record på 93-69 slogs dock av Cleveland Indians som gick 94-67 under säsongen och därför får hemmaplansfördel i denna serie.

Lite överraskande så har Red Sox mest framstående pitcher hittills varit Rick Porcello som vann 22 matcher med en ERA på 3.15 under säsongen, vilket ska jämföras med hans 2015 som var nio segrar och ERA 4.92. Porcello får därför äran att starta serien och möter Indians pitcher Trevor Bauer (12-8, ERA 4.26). I den andra matchen i serien får vi bekanta oss med lagens två tänkta ess där Cy Young-vinnaren från 2014, Corey Kluber, tar sig an Red Sox prestigevärvning David Price.

Offensivt vimlar det av potentiella matchavgörare i framför allt Red Sox, som i många kategorier rankas som ligans bästa. Mookie Betts (31 HR, AVG .315, 26 SB) är en het MVP-kandidat och Hanley Ramirez har bjudit på en kalassäsong (30 HR, 111 RBI, AVG .286). Dessutom gör David Ortiz sitt allra sista slutspel i karriären och vill säkert spela upp sig efter att ha gjort en ljummen avslutning på säsongen.

I Cleveland finns Red Sox-bekantingen Mike Napoli (34 HR, 101 RBI) som säkerligen vill visa att ”släkten är värst”. Den blott 22-åriga Francisco Lindor slår i three-hole och har gjort det med bravur i år med en AVG på 3.01 och är bäst i Cleveland med sina 99 insprungna runs.

Firma Cody Allen och Andrew Miller i Indians är en del av ligans kanske hetaste bullpen, men Red Sox bullpen med Craig Kimbrel i spetsen är inte fy skam den heller.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!