Inför NL Wild Card Game

Inför nattens NL Wild Card Game så handlar det mesta om snacket om den pitcherduell matchen erbjuder. Hårt kastande Noah Syndergaard i New York Mets mot den giftiga Madison Bumgarner i San Francisco Giants. För om förhandssnacket innan gårddagens motsvarighet i AL handlade om offensiva kvaliteter så pekar mycket mot att defensiven spelar en primär roll i denna match.

Matchen spelas på Citi Field i New York i och med att Mets gick 4-3 mot Giants under grundserien, för i övrigt hade lagen samma slutresultat i ligan med 87-75. Exakt samma match-up mellan Syndergaard och Bumgarner, och på samma arena, spelades den 1 maj tidigare i år och då gick Giants vinnande med 6-1 (4 ER på Syndergaard). Däremot är det två rätt så olika lag som möts nu ett halvår senare, med Giants snudd på kollaps under andra halvan av säsongen och Mets starka avslutning under samma period.

Giants sprider ut sin offensiva produktion över sin lineup och spelar mer ”small ball” än att slå med styrka. Brandon Belt har slagit in flest homeruns i laget, i sammanhanget måttliga 17 stycken. Mets har fyra spelare med fler än 20 stycken homeruns, där Yoenis Cespedes är mest framstående med 31 stycken under säsongen. Däremot är Giants sjunde bäst i ligan med en samlad OBP på .329 medan Mets är sjunde sämst med .316. Om det är någon svaghet Syndergaard har är det att hålla löpare på bas, hans 48 stycken tillåtna stulna baser är den högsta siffran för en pitcher sedan 2001. Räkna med att Giants kommer att försöka utnyttja detta.

Senast Giants spelade slutspel var för två år sedan, när man gick hela vägen och vann World Series. Mets var i World Series i fjol men förlorade med 1-4 i matcher mot Kansas City Royals.

Matchen börjar klockan 02:00 i natt svensk tid.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!