Nyhetssvep vecka 39

Generellt

Den rafflande uppgörelsen i den sista omgången gav följande slutspelsmatcher i Wild Card-matcherna och i efterföljande Divisions Series:

AL Wild Card Game
Toronto Blue Jays – Baltimore Orioles

NL Wild Card Game
New York Mets – San Francisco Giants

AL Division Series
Cleveland Indians – Boston Red Sox
Texas Rangers – Blue Jays/Orioles

NL Division Series
Washington Nationals – Los Angeles Dodgers
Chicago Cubs – Mets/Giants

Tider för slutspelet finns på MLB.com.

Det blir baseboll i Montreal även nästa år, när den kanadensiska staden för fjärde året i rad arrangerar försäsongsmatcher i Montreal Olympic Stadium. Pittsburgh Pirates och Toronto Blue Jays spelar två matcher mot varandra.

År 2016 blev det sista året för ett par framstående spelare, en arena och en mytomspunnen kommentator. Ryan Howard tackade för sig i Philadelphia Phillies efter 1572 stycken matcher i klubben. David Ortiz har haft en säsongslång avslutsturné med sitt Boston Red Sox, men har fortfarande årets slutspel att se fram mot. Mark Teixiera slutade efter en 14 år lång karriär, senast i New York Yankees. Atlanta Braves flyttar ut från Atlanta och Turner Field till den närliggande förorten Cumberland i Cobb County. Vin Scully kommenterade sin sista match efter att ha kommenterat Los Angeles Dodgers för radio och tv sedan 1950.

Transaktioner och kontrakt

Chicago White Sox manager Robin Ventura meddelade att han inte kommer tillbaka nästa år och klubben meddelade att han ersätts av nuvarande bench coach Rick Renteria. Ventura var manager för White Sox i fem år och efterföljande Renteria var manager för Chicago-rivalen säsongen 2014.

Walt Weiss lämnar managerposten i Colorado Rockies.

Arizona Diamondbacks har sparkat deras GM Dave Stewart och managern Chip Hale.

Martin Prado (3B) förlänger med Miami Marlins och får 40 miljoner dollar för tre år.

Chicago Cubs förlänger med den sportsliga chefen Theo Epstein med ett kontrakt på fem år som ryktas vara värt dryga 50 miljoner dollar.

Cincinnati Reds och managern Bryan Price har skrivit ett 1-årskontrakt över nästkommande säsong. Klubben har också en option för en eventuell förlängning.

Closern Jim Johnson skrev ett 2-årskontrakt med Atlanta Braves.

Skador / Avstängningar

Corey Kluber missade slutet på grundserien på grund av en lårskada, men Indians har meddelat att stjärnpitchern startar i match 2 i ALDS mot Red Sox.

Jesús Montero, catcher i Seattle Mariners, har blivit avstängd i 50 stycken matcher på grund av ett positivt dopingtest.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!