Det är för sorgligt..

..att behöva sätta sig och skriva det här ännu en gång.

Knappt har basebollvärlden hämtat sig (om den ens gör det) efter José Fernandez bortgång i höstas förrän vi idag nås av nyheterna om att Kansas City Royals 25-årige starting pitcher Yordano Ventura ska ha avlidit i en bilolycka i Dominikanska Republiken.

Hemskheterna tar tyvärr inte slut där, i samma land sägs även den 33-årige infieldern Andy Marte också ha avlidit i en bilolycka. Jag försöker på något sätt ta till mig detta och förmedla några ord men som vanligt när döden inträffar så är det svårt. Speciellt när det handlar om så pass unga människor..

Det har inte ens gått 2,5 år sedan Oscar Taveras tragiska bortgång i slutet av oktober 2014.
Han var då bara 22 år och jag påminns om den händelsen igen idag då det ofattbara är att även han (samt sin 18-åriga flickvän) alltså dog i en bilolycka. Om jag inte minns fel så läste jag David Ortiz kommentera dödsfallet och den otrevliga trafiksituationen i Dominkanska Republiken som akut behövde en drastisk förändring. Den verkar uppenbarligen inte ha blivit så mycket bättre..

Så här skriver Tobias Alsing i Facebookgruppen:
”Kom nyss hem från Dominikanska Republiken och med tanke på hur trafiken såg ut så är jag inte det minsta förvånad. Alla körde som galningar. Så även om Yordano och Andre körde bra så gjorde kanske inte deras ”mottrafikanter” det. Inte mindre tragiskt för det.”

Det är för jävla sorgligt att läsa för det förstärker bara mina fördomar om en ohållbar situation.
Jag skrev till Tobias som utvecklade vad han sett så här:

”Det är inte ovanligt att man får mötande trafik ens på motorvägen. Många som går/springer över gatan på ett till synes trafikfarligt sätt. I alla fall med våra mått mätt.”

Skrämmande. Extremt otäckt. Sen går det tyvärr inte att komma ifrån nyheterna om att både Ventura och Marte ska ha varit påverkade (precis som Fernandez tyvärr). Huruvida det handlar om alkohol och/eller narkotika vet jag inte, det spelar väl egentligen inte någon större roll nu, men det gör det bara ännu mer beklagligt att dessa unga människor gjorde de här valen som bidrog till deras död.

Jag borde kanske skriva lite mer om Ventura och Marte, men i en sport innehållande så mycket statistik och sabermetrics väljer jag att fokusera på de människor som inte längre finns med oss.

Vila i fred.
Tack för att ni läste.

/Johan och Playball-redaktionen

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!