En ny tid inleds

Hej på er!

”En ny tid inleds..”
Så är det ju, pitchers and catchers report f.o.m. idag och några dagar framåt. Spring Training och säsongen 2017 ÄR på gång, men med titeln ovan så väljer jag att leverera lite personliga nyheter först:

Den 20:e mars går jag vidare i mitt arbetsliv och blir anställd på Swedbank.
Där kommer jag ha hand om internservice och facility service / operations, främst i Sundbyberg men kanske även i stan. Det är väldigt roligt och känns kanon! Att jag även får två nya arbetskamrater som är basebollintresserade gör ju absolut ingenting.

En lång och tärande tids arbetssökande är över, en tid som varit tuff men lärorik och till slut ledde till något riktigt bra. Flera läsare här och basebollrelaterade vänner har hört av sig och peppat mig och för det är jag väldigt tacksam. Därför är det väldigt trevligt att göra den här uppdateringen nu så att ni vet!

”Hur kommer det nya jobbet påverka basebollintresset då?”.
Jo, det blir en stor omställning. Borta är ju att börja 10 på mornarna så man får lägga sig tidigare och jag får försöka se highlights / condensed på något sätt. Men fan, jag tar det alla dagar i veckan. Jag är väldigt glad och igen, TACK till alla er som peppat och hört av sig. Att människor man aldrig ens träffat bryr sig så mycket, det är väldigt fint.

”Ja ja ja, grattis och hurra, men nu får du ju fan skriva lite baseboll här, det var ju svinlänge sen”.
Ja det var det absolut, så här kommer lite notiser och tankar:

Undrens tid är uppenbarligen inte förbi! Cincinnati Reds 2B Brandon Phillips har accepterat en trade och Atlanta Braves blir hans nya klubbadress. Bytet är inte helt klart ännu men väntas bli officiellt den närmaste tiden. Braves kände sig tvingade att göra något då deras free agent signing Sean Rodriguez måste operera sin västra axel som lider av sviterna efter en bilolycka i januari (Rodriguez återhämtningstid väntas bli borta 3-5 månader). Phillips lär bli primär 2B för Atlanta när han nu äntligen accepterat en trade efter att tidigare sagt nej till tre tidigare trade-förslag enligt uppgift.

Det blev som jag trodde till slut gällande Mark Trumbo, han har skrivit på för tre nya år med Baltimore Orioles. 37,5 miljoner dollar är i vanlig ordning skitmycket stålar, men det känns lite ändå. Jag gissade att han skulle få i alla fall 4 år och 50-60 millar men som jag sagt tidigare, årets offseason kommer gå till historien som den märkligaste jag upplevt i alla fall.

Ytterligare ett tecken på det? Det nya kontraktet för homerunbesten Chris Carter. 41 homeruns förra året gav honom ett ettårskontrakt med New York Yankees för 3,5 millar. En enligt mig mycket bra signing av Yanks. På lilla Yankee Stadium kommer han slå många homeruns men signingen ifrågasätts till stor del p.g.a. två saker: Speltid och strikeouts.

Hur han kommer hantera mestadels AL-pitching är en relevant fråga, jag blir ju inte jätteförvånad om han når 200 K’s OM han får spela något så när reguljärt. För det är väl den stora frågan, ”hur ska han få at bats?”. Men, baseboll är baseboll, saker händer. Det kommer skador och någon av Yankees unga spelare kan behöva tid i AAA.

Som jag ser det är snacket om att han ”blockar en yngre spelares position” gravt överdrivet. Det vore ju inte direkt första gången det hände att en ung lovande spelare som fick spela med MLB-laget under en tid förra året får skickas mellan AAA och MLB i år liksom. En sak till också gällande Carter, en spelare som slog 41 homeruns 2016 hör hemma i MLB, han ska INTE spela i Japan. Visst, han tillhör numera min största rival, men basebollnörden i mig är ändå glad att han är kvar i MLB!

Är det bara jag som tycker att det här nya förslaget med att extra innings ska inledas med en spelare på andra bas är helt jävla vansinnigt? Man behöver inte laga något som inte är trasigt! Vill ni snabba upp spelet så fixa pitch-klockan istället. Pitchers kommer att lära sig och anpassa sig, det är vuxna människor vi pratar om. Jisses..

Detroit Tigers (och Red Wings) ägare Mike Ilitch gick bort i veckan, han blev 87 år. Ilitch är känd för att ha gjort båda lagen framgångsrika sen han köpte dem. Han ville in i det sista få se sitt älskade Tigers vinna World Series, men tyvärr nekades han den drömmen. Den stormrike Ilitch höll inte tillbaka med sina pengar och har varit mycket generös och spenderat stora summor för att signa nya Tigers-spelare genom åren. Frågan jag ställer mig är vad som händer nu?

Det ryktades tidigt under offseason att Tigers skulle inleda någon slags rebuilding. Storstjärnor som Jason Verlander och Miguel Cabrera samt även J.D. Martinez och Ian Kinsler (för att nämna några) var tillgängliga på trade-marknaden, men av de ryktena blev det intet. Samtliga tillhör fortfarande Detroit-laget, men vad händer om Tigers får en knackig inledning på säsongen 2017?

Många tror ju att Cleveland Indians närmast ska springa hem AL Central i år och om Tigers är tillräckligt många matcher efter kort före trading deadline den sista juli, är det inte ”enklare” då att inleda den där rebuilding-processen när Mike Ilitch faktiskt inte finns med i bilden längre?

Mike Napoli kommer 2017 göra sin tredje sejour i Texas Rangers. Ett ettårskontrakt värt 8,5 miljoner dollar verkar närmast klart, men är ännu inte bekräftat av klubben. Rapporterna säger att kontraktet även innehåller en klubboption för 2019. ”Party at Napoli’s” är alltså tillbaka i Texas och jag undrar egentligen bara en sak: Varför tog det sån himla tid?

Sorry kollega Martin, men PECOTA verkar till viss del ha tappat det helt.
De förutspår att Tampa Bay Rays ska vinna 84 matcheroch det låter väldigt osannolikt tycker jag.
här tänker PECOTA om säsongen 2017.

Har ni några hundra miljoner dollar liggandes någonstans i nån byrålåda kan ni säkert bli en del av den ägargrupp som ryktas köpa Miami Marlins för den nätta summan av 1,6 miljarder dollar.
Jösses vilka pengar, det är ju inte som att gå och köpa en bit grillad kyckling direkt..

Nu kan man köpa/förnya sitt abonnemang hos MLB.TV (om ni inte har automatisk nyteckning såklart). Premium-paketet kostar dryga 140 dollar inkl. skatt och när jag betalade in det motsvarade det ca. 1275 svenska kronor. KÖP!

World Baseball Classic dundrar igång den sjätte mars och matcherna ingår dessvärre INTE i våra MLB.TV-abonnemang. Det är för jävla dåligt tycker jag och alla borde självklart retweeta och reagera (rants uppskattas!) på Kristian Pälviäs frustrerade tweet om detta!

Veckans MLB:s Twitterkonto har en spännande nedräkning som idag står på 26. Antagligen betyder det att årets första avsnitt släpps om 26 dagar, men man vet aldrig vad Olof och Niklas har kokat ihop!

Ni vet hur små barn reagerar om de leker med någonting och så tar man ifrån dem den leksaken?
Tror ni att Seattle Mariners GM Jerry DiPoto hade reagerat så om någon kom och sa till honom:
”Nu får du inte göra några fler trades Jerry!!”

Har inte köpt någon resa ännu men har biljetter till fem matcher på Fenway Park i augusti.
Går allt i lås blir det en match mot Cleveland och fyra mot Chicago White Sox!

Det har ännu inte släppts något MLB.TV-schema för Spring Training-matcherna ännu, men om jag inte minns fel så kommer vi kunna se matcher f.o.m. fredag den 24:e februari.
Det är inte ens två veckor dit hörrni, så håll ut så hörs vi snart igen!

Tack för att ni läste.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

4 Kommentarer

 • Olssox
  Posted 12 februari, 2017 at 20:51 0Likes

  Sale mot sina bleka strumpor! 😀

  • Rodsockan
   Posted 12 februari, 2017 at 22:19 0Likes

   Jaaaaa det är väl det jag hoppas på. Sen ska jag ha revansch på de jävla vitstrumporna för 2010 haha =D

 • Andreas Westling
  Posted 12 februari, 2017 at 22:14 0Likes

  Grattis till jobbet Johan, och grattis till Swedbank som får dig!

  PECOTA hade Rays på 91 segrar för 2016, gick inte riktigt så 🙂

  1,6 miljarder dollar för Marlins låter galet dyrt. Jag vet inte vad som trissar upp priset till de nivåerna, för Forbes rankade deras värde senast till 675 miljoner dollar. Näst sämst, bara Rays var lägre värderade till 650 miljoner dollar. Dodgers såldes för 2 miljarder dollar för några år sedan, men de skulle precis signa på ett nytt tv-kontrakt. Marlins nuvarande tv-kontrakt går ut efter säsongen 2020, men till skillnad från Dodgers kommer man inte få några 240 miljoner årligen med sitt nya avtal (Forbes gissar på max en fjärdedel av Dodgers deal, dvs upp 20 miljoner idag till 60 miljoner). Tillväxten finns förstås på publikintäkter, man snittar låga 21400 idag på sin nya arena som tar 36700. Fler åskådare och högre biljettintäkter, men då behöver man vässa laget och börja utmana.
  Apropå arenan. Loria ”fick” den (ägs fortfarande av staden, men Marlins fick förfogande över den) av staden för 640 miljoner skattebetalares dollar. Med allt runt omkring kostar arenan, underhåll, tillhörande garage m.m. dock upp mot 3 miljarder dollar när den är till fullo betald. Då använder Loria arenan som ett verktyg för att trissa upp priset när han säljer laget. Svinigt. Överskottet borde rimligen tillfallit Miami-borna.

  Håller med dig om årets offseason, sinnessjukt! Och jag undrar hur nästkommande år ser ut när spelare (som Carter, Bautista mfl) skrivit 1-årskontrakt ska försöka få nya kontrakt igen och nu med nya freeagent-klasser att fajtas mot. Man spär på problemet lite genom att skjuta på sitt tänkta långårskontrakt ytterligare ett år.

  • Rodsockan
   Posted 12 februari, 2017 at 22:18 0Likes

   TACK! =D

   Jag vet det låter svinmycket, Ken Rosenthal sa samma sak i ett av Hot Stove-programmen i veckan. Jävligt skumt.

   Visst är det så, samtidigt ändras Q.O.-reglerna samt att de som blivit erbjudna det väl inte kan få ett igen va?
   Men vafan igen med Carter, inget Q.O., t.o.m. nontendered av milwaukee (de räknade med dryga 8 millar i arb-lön).

   Det är nästan lite tycker jag att sabermetrics tar över FÖR mycket faktiskt..
   Det är INTE lätt att slå EN hmerun. Kan man slå 41 borde man kunna få betalt, tycker jag iaf (MEN vad vet jag, jag är ju bara en simpel bankarbeeeetare haha!).

Kommentera!