Nyhetssvep vecka 14, 2017

Generellt

För första gången på 25 år så tillhör inte Yankees något av de två lag som toppar löneligan. Det är The Associated Press som räknat ut respektive lags lönebudget i samband med Opening Day och de har kommit fram till att Dodgers återigen toppar ligan och att Tigers tagit sig upp på andra plats. Topp 10:

För första gången i sin karriär gav Clayton Kershaw upp två homeruns back-to-back. Det var Rockies slagmän Mark Reynolds och Gerardo Parra som lyckades bli historiska genom att slå varsin homerun efter varandra i 4-2-segern mot Dodgers.

 

Transaktioner och kontrakt

St. Louis Cardinals gjorde klart med förlängningar för Yadier Molina och Stephen Piscotty. Molina, möjligen lagets största affischnamn, har förhandlat hela offseason med Cardinals och 34-åringen fick slutligen 60 miljoner dollar för tre nya år. Piscotty med betydligt färre år i ligan får 33,5 miljoner dollar för sex år. Piscotty slog 22 HR och 85 RBI förra året.

Brewers plockade Nick Franklin från Rays via waivers.

Phillies förlängde inte med sin tidigare stjärna Ryan Howard, utan 37-åringen blev free agent – via en buyout som gav honom 10 miljoner dollar – och letade länge ett kontrakt med ny klubb. Nu har han fått ett minor league-kontrakt hos Braves där han ska försöka slå sig in i laget.

Nationals släppte Jeremy Guthrie dagen efter han släppt in tio runs på 0.2 innings i förlusten (3-17) mot Phillies. Guthrie fyllde 38 år samma dag som nederlaget och är numera klubblös igen. Nationals betalade således 535 000 dollar för en knapp inning.

 

Skador/avstängningar

Mets högerhänte pitcher Seth Lugo har en delvis ”UCL Tear” i armbågen och ryktas behöva vara borta i två veckor. Lugo hoppas behöva slippa den tidskrävande operationen Tommy John Surgery.

John Axford, reliever i Athletics, är borta i cirka två veckor på grund av en axelskada.

Angels pitcher Garrett Richards åkte på en bicepsskada i en match mot Athletics och är troligen tillbaka för spel nästa helg.

Dodgers nya pitcher Rich Hill hamnade på skadelistan på grund av blåsor, något som plågade honom även ifjol. Då var han borta i över fem veckor i olika omgångar på grund av just blåsor.

Collin McHugh, pitcher i Astros, blir borta i sex veckor på grund av en armbågsskada.

Padres sätter sin högerhänte pitcher Trevor Cahill på skadelistan på grund av smärtor i ryggen. Är placerad på 10-day disabled list.

Nationals unga stjärnskott Trea Turner skadade sig i hamstringsmuskeln i en match mot Phillies. Nationals tror att Turner är borta 8-10 matcher.

Marlins shortstop Adeiny Hechavarria placerades på skadelistan (10-DL) på grund av smärta i magmuskel.

Gary Sanchez, catcher i Yankees, blir borta i fyra veckor på grund av en sträckning i sin högra biceps. Kyle Higashioka kallades upp från farmarlagen.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!