Nyhetssvep vecka 16, 2017

Generellt

Starling Marte, firad outfielder i Pirates, blev avstängd i 80 stycken matcher på grund av att ha använt det förbjudna ämnet nandrolon. Just att nandrolon användes förvånar experterna då det klassas som en ganska gammal dopingmetod och försvårar avsevärt Martes chanser att frias från domen och anklagelserna då det är svårt att få i sig det omedvetet. Marte hävdar dock sin oskyldighet.

Ligan och domarfacket diskuterar ett förslag att domarna via arenornas högtalarsystem ska berätta vad utfallet på en ”replay review” blev. I NFL är ”Upon further review” redan standard och man har även testat detta i NHL. Förslaget går ut på att domarna ska berätta för matchens publik vad utfallet blev, något tv-tittare redan idag får hjälp med via tv-kommenatorerna som i sin tur får informationen om varje beslut per e-post från ligan.

En serie av mer eller mindre märkliga händelser utspelade sig mellan Red Sox och Orioles i helgen. Under fredagens match gjorde Manny Machado en slide mot andra bas och lyckades träffa Bostons Dustin Pedroia så pass allvarligt att Pedroia fick kliva av matchen och fortfarande inte spelat sedan dess. Två dagar senare under söndagens match tyckte Red Sox pitcher Matt Barnes att det var lägligt att ge igen och kastade en boll några centimeter från Machados huvud, något som sedan skulle ge Barnes en fyra matchers lång avstängning. Men det mest anmärkningsvärda är att Pedroia under matchen sågs kommunicera med Machado och hävda att han inte var inblandad över huvud taget, och även i intervjuer efter matchen var Pedroia frispråkig att om man ska hämnas så ska man göra det på direkten – inte två dagar och sex at bats senare.
Video på händelserna hos ESPN finns här.

Miami Marlins är till salu och en rad potentiella köpare har visat sitt intresse, däribland en konstellation bestående av bland annat den tidigare MLB-spelaren Derek Jeter och den f.d. guvenören i Florida, Jeb Bush.

 

Transaktioner och kontrakt

Josh Hamilton blev släppt från sitt kontrakt med Texas Rangers. Den skadedrabbade outfieldern opererade sitt vänstra knä förra sommaren och skadade nu sitt högra knä. Rangers ser ingen framtid i 36-åringen och släpper honom och betalar 2 miljoner kronor av sin del av kontraktet värt 28,4 miljoner dollar. Resterande dryga 26 miljoner dollar betalar Hamiltons tidigare klubb Los Angeles Angels.

 

Skador

En av ligans bästa closers, Zach Britton i Orioles, hamnade på skadelistan på grund av smärtor i sin vänstra underarm.

Madison Bumgarner, stjärnpitcher i Giants, körde motorcross och skadade sig så svårt att han troligen är borta i ett par veckor.

Detroit Tigers förstabasman Miguel Cabrera har dragit på sig en sträckning i ljumsken och blir borta i cirka två veckor.

Blue Jays shortstop Troy Tulowitzki blir borta i åtminstone tio dagar på grund av en sträckning i baksida lår.

Reds skadebekymmer på startande pitchers fortsatte när Brandon Finnegan placerade på skadelistan på grund av en sträckt ryggmuskel. Sedan tidigare är Anthony DeSclafani, Rookie Davis och Homer Bailey skadade.

Giants Jarret Parker missar åtta veckors baseboll på grund av ett brutet nyckelben.

White Sox pitcher James Shields drog på sig en lättare skada i ryggen och missar ett par starter.

Aaron Sanchez, pitcher i Blue Jays, sattes upp på skadelistan av klubben på grund av blåsor som hindrar honom från att kunna kasta bollen.

Även Rich Hill i Dodgers har problem med blåsor och placerad på 10-dagars disabled list.

Blue Jays placerade J.A. Happ på skadelistan på grund av svullnad i armbåge.

Athletics pitcher Kendall Graveman har problem med en axel och blir borta i två veckor.

Cardinals placerade Jhonny Peralta på skadelistan på grund av en luftvägsinfektion.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!