Vi tippar MLB-säsongen 2017

Johan, Martin och Andreas tippar MLB-säsongen 2017, håll tillgodo!

AL East

Andreas Martin Johan
1 redsox_text redsox_text redsox_text
2 bluejays_logo2 bluejays_logo2 yankees_logo2
3 yankees_logo2 rays_logo2 orioles_logo2
4 orioles_logo2 yankees_logo2 rays_logo2
5 rays_logo2 orioles_logo2 bluejays_logo2

 

Andreas: Boston är inne i ett ”win now!”-fönster, inte minst såg vi det när man skeppade iväg en drös talang för Chris Sale. Frågetecken på Price hälsa, men man har ändå bäst rotation och slagmän som sätter skräck i alla motståndare. Huvudkonkurrent blir Toronto som jag tror tar ett wild card. Övriga lag blir akterseglade.

Martin: Red Sox ser ut att ha stark offensiv, rotation och bullpen medan Blue Jays känns något sämre på allt. Rays, Yankees och Orioles kommer ha en egen uppgörelse där jag tror O’s kommer sticka ut mest – i negativ riktning.

Johan: Först av allt, det här är INTE lätt alltså! Ni känner väl till hur det gick för ”mästertipparen” förra året? Men men, det tar emot men jag måste ändå tippa mitt eget lag först, något jag inte är helt bekväm med alls. Sen svingar jag hej vilt och tror att Yankees kan ta andraplatsen och att Toronto floppar. Baltimore kommer vara med i det och Rays ta några steg. Så här får det bli!

 

AL Central

Andreas Martin Johan
1 indians_logo2 indians_logo2 indians_logo2
2 royals_logo2 royals_logo2 tigers_logo2
3 tigers_logo2 tigers_logo2 royals_logo2
4 whitesox_logo2 whitesox_logo2 whitesox_logo2
5 twins_logo2 twins_logo2 twins_logo2

Andreas: Clevelands succé från ifjol fortsätter, nu får man tillbaka spelare från skador och Encarnacion blir ett grymt tillskott. Kansas City kramar ut det sista ur sin breda trupp. Detroit blir jätteintressanta att följa, framför allt om det hamnar efter i divisionen i sommar – kommer de att kränga iväg spelare? White Sox är i en spännande rebuild, ska bli kul att följa Moncada och Giolito.

Martin: Indians har förstärkt ett redan bra lag och bör ta hem divisionen. Royals och Tigers kommer tampas något steg bakom men kanske kunna utman om wild cards.

Johan: Man känner sig ju inte direkt unik när man ser Indians som vinnare av divisionen, men ärligt talat, kan det gå på något annat sätt? Visst, matcherna ska spelas men jag har svårt att tro något annat. Jag vill egentligen ha Chicago lite högre upp men Detroit och Kansas har bättre trupper, i alla fall när säsongen inleds. Håll dock koll på hur deras rosters ser ut efter trade deadline om de går dåligt innan dess.

 

AL West

Andreas Martin Johan
1 rangers_logo2 astros_logo2 mariners_logo2
2 astros_logo2 mariners_logo2 astros_logo2
3 mariners_logo2 rangers_logo2 rangers_logo2
4 angels_logo2 angels_logo2 angels_logo2
5 as_logo2 as_logo2 as_logo2

Andreas: Wow, årets mest tajta division på förhand. Texas vann flest matcher ifjol i AL, och många väger in tur i ekvationen. Jag tror att de i år visar att det inte var en tillfällighet. Astros nosar tätt bakom, likaså Mariners. Angels har en del frågetecken, men också spelare som kan lyfta. Athletics sackar efter.

Martin: Houston Astros såg bra ut förra året och har byggt vidare på det under vintern. Mariners har haft en så pass mycket bättre offseason än Rangers att jag tror att man kan gå förbi dem i år. Athletics lär bli klart sist.

Johan: Okej Seattle, nu får ni en sista chans av mig här och tar ni den inte nu så ger jag upp! Jag har sett dem som ett vinnarlag i flera år men nu är det dags, OM de får ihop laget efter DiPotos alla trades hit och dit. Svårt att ignorera Houston även om jag tycker att de skulle skaffat sig en starting pitcher till. Texas tappar, Angels blir lite bättre och Oakland harvar i botten.

 

NL East

Andreas Martin Johan
1 nationals_logo2 nationals_logo2 nationals_logo2
2 mets_logo2 mets_logo2 mets_logo2
3 braves_logo2 braves_logo2 marlins_logo2
4 marlins_logo2 marlins_logo2 braves_logo2
5 phillies_logo2 phillies_logo2 phillies_logo2

Andreas: Jag tror inte att Mets rotationen tar dem förbi Nationals i år heller. Braves blandning av unga och gamla spelare kan bli en oväntad hit. Phillies i rebuild och Marlins sargade efter fjolårets tråkigheter.

Martin: Nationals är enda laget av divisionstitelskvalite och bör inte ha några större problem. Möjligtvis att Mets kan utmana men bör vara snäppet sämre. Braves ser klart bättre ut i år och kan överraska, men jag tror man får nöja sig med en tredjeplats.

Johan: Precis som när jag skrev ”Inför” om NL East så inser jag att Mets-fansen mycket väl kan stå utanför dörren med släggan redo. Men, jag vill se deras superba starting rotation frisk en längre tid samt en jämnare offensiv produktion innan jag släpper Nationals. ”In Dusty we trust” gäller därför i år igen. Jag hoppas Marlins inte tappar det helt, men vet att en tredjeplats kan vara väl optimistiskt. Braves och Phillies slåss vidare om att undvika sistaplatsen men jag håller koll på främst Atlantas utveckling i år!

 

NL Central

Andreas Martin: Johan
1 cubs_logo2 cubs_logo2 cubs_logo2
2 cardinals_logo2 cardinals_logo2 cardinals_logo2
3 pirates_logo2 brewers_logo2 pirates_logo2
4 brewers_logo2 pirates_logo2 brewers_logo2
5 reds_logo2 reds_logo2 reds_logo2

Andreas: Cubs givna vinnare. Cardinals har så sjukt mycket potential i truppen att de säkerligen hamnar på 90+ segrar och tar wild card. Pirates rotation tveksam. Brewers och Reds irrelevanta i år.

Martin: Cubs har i princip samma grymma lag som förra året och tar nog hem divisionen enkelt. Cardinals är lite för långt bakom Cubs men även långt före Brewers och Pirates och bör vara ganska ohotad tvåa. Reds Kommer få göra upp med Padres om 14:e platsen i ligan.

Johan: Jag hoppas innerligt att den här divisionen kan bli jämnare i år. Jag ville sätta Cardinals som etta men det går inte. Deras starting pitching måste upp om de ens ska ha en chans mot Cubs. Så, Cubs vinner men Cardinals bör kunna bli ett wild card-lag. Pirates vet jag inte var jag har riktigt, ”Cincy” känns bleka och Milwaukee någonstans mitt i mellan dem.

 

NL West

Andreas Martin Johan
1 dodgers_logo2 dodgers_logo2 giants_logo2
2 giants_logo2 giants_logo2 dodgers_logo2
3 rockies_logo rockies_logo rockies_logo
4 dbacks_logo2 dbacks_logo2 dbacks_logo2
5 padres_logo2 padres_logo2 padres_logo2

Andreas: Vilken mina Dbacks var förra säsongen, de rasar i mitt förhandstips. Dodgers ser starkast ut tätt följt av Giants. Rockies överraskar. Padres tvärsist.

Martin: Dodgers har förstärkt ett redan bra lag och ska ta hem divisionstiteln med marginal. Giants ser snarlika ut i år och hamnar troligtvis på andraplats i år också. Rockies kan skrälla i år tack vare sin starka offensiv men jag tror inte det räcker till slutspel.

Johan: Dodgers ska, borde och kommer säkert att vinna så därför, likt den knäppgök jag är, tippar jag Giants! Glasklart, eller?! Jag hoppas att Rockies blir lite bättre nu. Kämpa på där nu med tunna luften och allt. Hittar Arizona någon harmoni i truppen/ledningen i år? Väljer de att bygga om lite om de går dåligt innan trade deadline? Padres kommenteras endast på ett sätt, de kommer sist.

Vinnare av World Series:

Andreas: Texas Rangers

Martin: Los Angeles Dodgers

Johan: Washington Nationals

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!