Första maj-funderingar

Hmm ja, jag vet inte vad ni har för väder runt om i landet men här i Stockholm kan man kalla det för ”från och till”, minst sagt. Ibland är det vår, ibland är det vinter, ingen vet riktigt..
Jaja, vi ska ju inte snacka om vädret i alla fall så jag får väl dela med mig av lite annat här då:

Som Rödstrumpa måste jag säga att Boston Red Sox inledning på säsongen har varit lite som vädret ändå. De pendlar från smått briljant till rätt djupa dalar. Starting pitchingen har varit svajig (förutom Chris Sale) och den tokoffensiva produktionen som förutspåddes har mestadels uteblivit. I veckan så gick Xander Bogaerts ut och sa det som alla vet: ”Vi saknar David Ortiz”.

Detta störde en del och, ja, jag vet inte.. Ni som känner mig lite mer vet att jag inte gillar att hålla käften och helst undviker all form av hycklande. ”X-man” sa ju precis vad ALLA ANDRA vet och tänker och jag ser inte det som något problem. Jag hoppas bara att de ska hitta tillbaka och kunna spela avslappnat, för alla vet att NÄR den här offensiva line up:en funkar så kan de producera MÅNGA runs. Hanley Ramirez har ju inte direkt haft någon drömstart på säsongen, men slog homeruns både igår och i lördags så jag hoppas att han håller på att hetta upp lite!

Tillbaka igår var även relievern Matt Barnes efter sin (för korta) avstängning efter att ha kastat mot Manny Machados huvud i söndagsmatchen mot Baltimore Orioles förra veckan. Jag skrev en del på Twitter och var inte speciellt nöjd just då, det är jag inte nu heller. Machados slide mot Dustin Pedroia i matchen två dagar tidigare var inte snygg. Jag må naiv, men jag ser inte det som ett medvetet försök att skada. Machado har varit med i tveksamheter förut men nej, jag vill i alla fall inte tro att han gjorde det med flit.

Hur som helst, OM man ska ”hämnas” för grejer, gör det i FÖRSTA at bat:en i matchen dagen efter! Inte TVÅ dagar efter i Machados troligen sista at bat i den matchen?!?! Så jävla dumt, blir irriterad bara jag tänker på det. Barnes fick fyra matchers avstängning, det var för lite. Stävja sån där skit.
Ska du sopa iväg bollen mot någon så gör det i röven eller på benet, inte i huvudhöjd?! Pedroia kände sig tvingad att berätta (30 sekunder in i klippet) för Machado att det inte var han som ”beordrat” Barnes att göra det. Så vad blev det av det då, jo då ifrågasattes ”Pedey” om HAN SVEK sina egna lagkamrater?! Jisses.. Nej, precis som jag skrev om det då, han är väl rädd att få bollen i skallen när Red Sox och Orioles börjar en ny serie redan i morgon på Fenway Park. Så dumt och onödigt allt detta.

SÅG ni Stålmannen i veckan eller? Eller nä just det, det var bara Chris Coghlan. Haha, otroligt!

Exakt HUR många gånger ska jag tjata om det, ”man ska aldrig underskatta New York Yankees”?
Helt plötsligt verkar det mesta klicka för dem. ”Baby Bombers” slår som fan och är just nu den offensiva maskin som många trodde att Boston skulle vara. Bäst just nu offensivt sett?
Aaron Judge! Vilken lirare, en sån här homerun skojar man liksom inte bort. Hajar fortfarande inte riktigt hur han lyckades, oerhört imponerande.

Exakt hur många gick för att se matchen mellan Washington Nationals (SP: Joe Ross) och New York Mets (SP: Noah Syndergaard) igår och förutspådde 28 (!) runs? Jaså inte du heller nä..

Apropå Nationals var det mycket tråkigt att se den allvarliga korsbandsskada som Adam Eaton drabbades av i veckan. Det mesta tyder på att han tyvärr missar resten av säsongen .

När jag inför säsongen tippade att Toronto Blue Jays skulle komma sist kunde jag inte i mina vildaste fantasier tro att de skulle vara 8-17 efter 25 matcher. Vilket ras. Men å andra sidan, Seattle Mariners ser ju inte ut att vinna AL West heller så ni ska nog inte börja rygga mina tips den här gången.. Heller!

Just det, en till sak angående Nationals kross igår: Have a freakin day Anthony Rendon, jösses..

Colorado Rockies toppar NL West en halv match före Arizona Diamondbacks (16-10 resp. 16-11). Såklart roligt att de verkar ha fått ihop det, men frågan är om de kanske inte går åt olika håll nu. Colorado får tillbaka nyförvärvet Ian Desmond från skada medan Arizona tappar Shelby Miller som tvingas till en Tommy John-operation. Spännande att följa hur de båda lagen kommer prestera den närmaste tiden!

Har ni inget att göra på fredag kväll? Chicago Cubs-New York Yankees kl 20.20.

Har ni läst och hört tillräckligt om Eric Thames? Svårt att undgå, men hans 11 homeruns hittills är ju anmärkningsvärt. Kul ”comeback” för killen!

Jag (likt många andra) är mäkta irriterad över MLB:s nya korta recaps av matcherna. För i helvete, man får ju inte se någonting?! Ta genast tillbaka klippen som var 2.30-3 minuter långa, de här 90 sekunder långa klippen ger ju en knappt någonting. Hoppas på en snabb ändring!

SÅ, Derek Jeter ingår i en grupp som ryktas köpa Miami Marlins? Intressant..

Minns ni i somras när jag och Andreas åkte till Boston att jag var så nervös över risken att inte få se ”Big Papi” en sista gång? Det här är naturligtvis inte på samma nivå, men jag börjar redan känna att får jag inte se Chris Sale så vet jag inte vad jag gör. Alla matcher jag sett med honom hittills har ju varit ”must see-TV” typ. Det var faktiskt ett tag sen (trots Rick Porcellos CY Young-säsong förra året) som jag var SÅ pass exalterad över en starting pitcher i mitt lag. Vilken show.

Jag kan inte sluta skratta åt det här klippet och Joe Maddons ”reaktion” efter Koji Ueharas high five. Det syntes ännu bättre på NESN (Red Sox-kanalen) i lördags men det här får duga, haha.
Vilken jävla chef han är alltså! En personlig hjälte som jag aldrig glömmer.

Jag är som en vandrande reklampelare, det vet ni. Därför tjatar jag återigen om att ALLA ska lyssna på Veckans MLB-podden och även gå med i MLBSE-gruppen på Facebook.
Förutom det ska ni aldrig missa något av våra nyhetssvep här på sidan. Så vet ni det!

Tills nästa gång, ta hand om er och varandra.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!