Nyhetssvep vecka 22, 2017

Generellt

Det blev handgemäng mellan Bryce Harper, Nationals, och Hunter Strickland, Giants, efter att den sistnämnde kastat en uppenbarligen medveten pitch på Harper. Nationals-stjärnan svarade med att rusa till Strickland och inleda ett slagsmål, som även inkluderade flera spelare från respektive lag. Eftersnacket kom mest att handla om att Strickland till synes verkade vedergälda två homeruns från Harper under en slutspelsmatch 2014. Strickland fick en avstängning på sex matcher, Harper blev avstängd i tre matcher.

Albert Pujols, Los Angeles Angels of Anaheim, slog under söndagen in sin 600:e homerun i karriären genom att slå in en grand slam mot Minnesota Twins. Pujols är den nionde spelaren att nå milstolpen, och han är fjärde yngst vid själva tillfället. Flest homeruns har Barry Bonds slagit med sina 762 st.

För första gången sedan 1984 har en pitcher startat en match dagen efter att denne noterats för en save. Det var Tampa Bay Rays Erasmo Ramirez som pitchade i 15:e inningen mot Twins på söndagen och startade mot Rangers på måndagen.

I slutet av juni och början av juli kommer MLB att hålla ett event i London som de kallar för MLB Battleground. Bland annat kommer ett Home Run Derby med de tidigare MLB-spelarna Carlos Pena, Cliff Floyd och Shawn Green att hållas i Hyde Park.

Edinson Volquez pitchade 98 stycken kast i söndagens match mot Diamondbacks och Arizona-laget lyckades inte träffa en enda för en hit. Det var Marlins sjätte no-hitter någonsin.

 

Transaktioner och kontrakt

Sam Dyson blev släppt av Rangers under veckan. Den tidigare closern har haft stora problem under säsongen, bland annat har han missat alla sina fyra save-tillfällen, är 1-6 och har en ERA på hisnande 10.80. Dyson började dock säsongen bra genom att tillsammans med Team USA vinna turneringen World Baseball Classic i mars.

Nationals släppte veteranpitchern Joe Nathan från hans minor league-kontrakt. 42-åringens karriär ser ut att närma sig sitt slut, en karriär som bland annat innehållit 377 st saves, ERA på 2.87 och sex stycken All Star-matcher.

Skador

Till 10-Day DL:

Mike Trout, Angels, tumme
Danny Duffy
, Royals, magmuskel
Peter Bourjos, Rays, armbåge
Dustin Pedroia, Red Sox, handled
Joe Musgrove, Astros, axel
Jean Segura, Mariners, vrist

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!