Kortis, igen!

Vi provar detta en vecka till tycker jag:

Ingen kan väl ha missat matchen och dramat mellan Detroit Tigers och New York Yankees i torsdags. Jisses, det var en match som kändes som att den aldrig skulle ta slut. Om vi tar ”sandlådan” sen så var det ju rent spelmässigt en jävligt spännande och intensiv match. Detroit vann till slut med 10-6 men det svängde hejvilt under matchen: 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 6-3, 6-6 och till slut 10-6 till hemmalaget..

..men snacket efteråt handlade ju så klart om HBP’s och slagsmål. Michel Fulmer kastade nog medvetet på Gary Sanchez, likaså Tommy Kahnle mot Miguel Cabrera (även om han missade).
Att kasta bollen emot någon vet ni att jag inte står bakom för fem öre, det är en del av de s.k. ”oskrivna reglerna” som jag har EXTREMT svårt för. När det sedan blev en mindre rallarfight undrar man ju vad ”Miggy” och Austin Romine sa till varandra egentligen, de lär ju knappast frågat hur frågan har det. Nä, slagsmålet var i full gång och höll på ett tag.. Roligast (i sammanhanget) var ju Yankees reliever David Robertson som försökte bräcka mph-mätaren och sprang in på planen likt en tokig tjur.

Ett antal utvisningar följde och senare i matchen kastade otrevligt nog Dellin Betances bollen i huvudet på James McCann. Var det meningen att träffa honom? Hmm, troligtvis (trots att ställningen då fortfarande var oavgjord och Betances påpekade det samt såg smått miserabel ut) men att han SIKTADE mot huvudet? Alltså, jag må naiv men jag hoppas att det det inte var så. Alex Wilsons kast mot Todd Frazier var det inget snack om och där slutade trevligt nog dessa hit by pitches, detta ofog i sporten som vi gillar så mycket. Matchen var ju helt jävla galen! Den tog över fyra timmar och även om den innehöll en del dumheter så kan väl ingen säga emot att den var mycket underhållande med mängder av passion och känslor. Utan det så dör sporten!

Apropå HBPs och löjliga grejer, vad fan ÄR DETTA för någonting? Missade det i torsdags morse men i onsdagens match mellan Cleveland Indians och Boston Red Sox verkar alltså Corey Kluber ha tagit illa upp av att Eduardo Nuñez svingade FÖR KRAFTIGT (?) och därför kastat bollen på honom följande pitch?! Stämmer det att det var så måste det vara något slags rekord i dumhet.

Bostons vecka har varit lite konstig minst sagt. Man började med att ”splitta” serien borta mot Indians. Att ta två av fyra på bortaplan mot dem är helt okej, det konstiga (om man kan säga så) är ju att de vann ”fel matcher”. Chris Sale hade ännu en dålig match mot Cleveland i torsdags (3IP, 7R varav 6ER) och Eduardo Rodriguez lyckades inte slå Mike Clevinger i måndags. Det var ju de två matcherna Boston skulle ha vunnit. Nä, istället klev Doug Fister (a.k.a. ojämnaste startern i världen) fram i tisdags och kastade en 1-hit complete game och i onsdags segrade Drew Pomeranz över Corey Kluber.
D.v.s. HELT tvärtom mot vad jag trodde inför serien.

Tar man resultatet från i torsdags (6-13) och inkluderar förlusterna från fredag och lördag mot Baltimore Orioles (3-16 resp. 0-7) så är Bostons run score alltså 9-36 de tre senaste matcherna!
Inte så vidare bra, en seger krävs i matchen ikväll. Förlorar Boston igen samtidigt som Yankees vinner sin match mot Seattle Mariners så skiljer det plötsligt bara 2.5 match mellan lagen.

Har ni inte MLB.TV köper så ni det för 9.99 dollar (plus skatt) resten av säsongen på denna länk.

Bradley Zimmer ÄR Stålmannen??

Det officiella schemat för 2018 släpps troligen i mitten av september som vanligt (tre veckor kvar typ!), men här finns en bra artikel om man håller på Philadelphia Phillies med mycket bra info om både de och en del andra lag givetvis. Vad jag längtar efter schemat år efter år, det ändrar sig nog aldrig.

Ett axplock av fina matcher (svensk tid) kommande veckan:

Onsdag: New York Yankees – Cleveland Indians kl. 19.05
Torsdag: Arizona Diamondbacks – Los Angeles Dodgers kl. 21.40 (Zack GreinkeKenta Maeda!)
Lördag: New York Yankees – Boston Red Sox kl. 19.05
Söndag: Milwaukee Brewers – Washington Nationals kl. 20.05

En sista sak, angående schemaläggningen och tunga utmaningar för spelarna/lagen:
Nästa söndag spelar Yankees och Red Sox ESPN:s ”Sunday Night Baseball” (igen) kl. 19.35 lokal tid i New York. Normalt sett inget konstigt med det, men följande måndag är det Labor Day (en helgdag) i USA och mängder av lag spelar därför dagmatcher. Boston spelar dock kvällsmatch hemma mot Toronto Blue Jays kl. 19.05 medan Yankees spelar borta mot Baltimore på måndagen.. Klockan 14.05!?
Sova får man göra någon annan gång uppenbarligen!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!