Inför NL Wild Card Game 2017

Arizona Diamondbacks

Phoenix-laget firade sitt 20-årsjubileum genom att ta sig till Wild Card Game via 93-69 under grundserien. En kraftig förbättring från 2016 då de gick 69-93. Senast Diamondbacks spelade i slutspel var 2011 när man vann NL West men förlorade i NLDS mot Brewers med 2-3 i matcher.

Pitcher i matchen är storstjärnan Zack Greinke, som kom till klubben förra säsongen med ett 6-årskontrakt värt 206 miljoner dollar men gjorde ett svalt intryck. I år har han gått 17-7, ERA 3.20 och FIP på 3.31. Hemma på Chase Field, där WCG kommer att spelas och som klassas som ”hitter friendly”, är han 13-1 och ERA på 2.87.

Diamondbacks bytte till sig outfieldern JD Martinez från Tigers och han blev en viktig faktor i offensiven. På 62 stycken matcher slog Martinez in 29 HR och hade en BA på .302. Viktiga blir även Diamondbacks frontfigur Paul Goldschmidt (36 HR, 120 RBI, BA .297) och lagets 3B Jake Lamb.

 

Colorado Rockies

Senast man spelade slutspel i Denver var 2009 när man gick till NLDS genom sin andraplats i NL West. I år blev man bara trea i divisionen, men de 87 segrarna räckte till den andra WCG-platsen och NL West representeras alltså av tre lag i årets slutspel.

Rockies ställer upp med Jon Gray på kullen och Gray har haft ett bra år mot nattens motståndare i år. På 18 innings har han 26 strikeouts och bara släppt fyra walks mot Diamondbacks. 25-åringen gör sin andra hela säsong i Rockies och gick 10-4 och ERA 3.67 och FIP 3.18 i år.

I och med att lagets hemmaplan Coors Field och hemort Denver är till offensiv produktions fördel så är det svårt att värdera lagets insats kontra andra lag, men Nolan Arenado är en spelare som levererar oavsett spelplats (ändock: OPS 1.036 hemma och .886 borta i år) och som blir en nyckelperson. Charlie Blackmon och Mark Reynolds är ytterligare potentiella matchavgörare.

 

Övrigt

Diamondbacks och Rockies har mötts 19 gånger under säsongen. Diamondbacks har vunnit elva och Rockies således åtta matcher. Diamondbacks har slagit in 101 runs, Rockies 69.

Av de fem tidigare upplagorna av NL WCG så har bara ett hemmalag vunnit utslagsmatchen. Det var Pirates som 2013 slog ut Reds med 6-2.

De senaste tre NL WCG har vunnits via ”shutouts”. Mets-Giants 0-3 (2016), Pirates-Cubs 0-4 (2015) och Pirates-Giants 0-8 (2014).

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!